kończy mi się zwolnienie od ginekologa a jestem w szpitalu co robić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 15:46   #1
elinka19a92
Przyczajenie

kończy mi się zwolnienie od ginekologa a jestem w szpitalu co robić

Witam piszę bo mamy taki problem i nie wiemy co zrobić moja narzeczona jest w ciąży 12 tygodniu i ginekolog wypisuje zwolnienie co miesiąc i zdarzyło się tak że teraz w środę wypada nam kolejna wizyta u ginekologa i zwolnienie lekarskie jest do 19.08.2015r a jest taka sytuacja że moja narzeczona do ginekologa na wizytę jutro nie pudzie bo od niedzieli jest w szpitalu na ginekologi problemy ciążowe. I nie wiadomo kiedy wyjdzie i tu moje pytanie co mamy zrobić czy ma zadzwonić do szefowej i powiedzieć jaka jest sytuacja i co ma zrobić, czy do tego ginekologa zadzwonić i jego się pytać czy w szpitalu ma się zwrócić do kogoś i im powiedzieć że jutro mija jej termin zwolnienia od ginekologa i co ma dalej zrobić żeby była dalej ciągłość ale szpital jej chyba zwolnienia nie wypisze skoro na razie od niedzieli jest w szpitalu proszę o pomoc.
elinka19a92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 17:13   #2
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: kończy mi się zwolnienie od ginekologa a jestem w szpitalu co robić

Zwolnienie dostanie przy wypisie ze szpitala. Musicie zawiadomić pracodawcę narzeczonej o tym, że w tej chwili przebywa w szpitalu i dopiero po wyjściu dostanie zwolnienie. Szpital wystawi zwolnienie z datą od przyjęcia do wyjścia + ewentualnie dodatkowy tydzień lub 2 w zależności od tego jakie mają praktyki. Jeśli wystawią tylko do wyjścia to rozwiązania 2 - jak tylko wyjdzie prosić lekarza prowadzącego o wizytę i kolejne zwolnienie, drugie jak wyjdzie i nie będzie terminu u lekarza prowadzącego - zwolnienie od rodzinnego. I spokojnie, bez nerwów, takie rzeczy się zdarzają i są normalne. Skoro jest w szpitalu to logiczne, że dopóki z niego nie wyjdzie to nikt jej l4 nie wystawi. Tylko pracodawca musi być poinformowany, że l4 będzie dostarczone później właśnie przez pobyt w szpitalu. A i normalne jest termin 7 dni na dostarczenie zwolnienia do pracodawcy, nie trzeba od razu biec z papierkiem.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 20:15   #3
bianeczkaa
Zakorzenienie

Teraz szpital musi chyba wystamić na min 14 dni po wyjściu zwolnienie, ale nie robią problemów, ja dostałam miesiac za każdym razem.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-19, 12:07   #4
goiania
Przyczajenie

Witaj,
powiedz o sytuacji lekarzowi prowadzącemu z oddziału, przy wupisie dostaniesz zwolnienie lekarskie jako kontynuację poprzedniego - dlatego musisz im podać do kiedy było poprzednie L4. Najlepiej zadzwoń do swojego ginekologa prowadzącego i odwołaj dzisiejszą wizytę i umów się na następną. Jak będą wypisywali Cię z oddziału powiedz kiedy masz umówioną wizytę i powinnaś dostać zwolnienie ze szpitala do tej daty. Wydaje mi się, że to będzie dla Ciebie najdogodniejsze postępowanie.
goiania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości