|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kończy mi się zwolnienie od ginekologa a jestem w szpitalu co robić
Witam piszę bo mamy taki problem i nie wiemy co zrobić moja narzeczona jest w ciąży 12 tygodniu i ginekolog wypisuje zwolnienie co miesiąc i zdarzyło się tak że teraz w środę wypada nam kolejna wizyta u ginekologa i zwolnienie lekarskie jest do 19.08.2015r a jest taka sytuacja że moja narzeczona do ginekologa na wizytę jutro nie pudzie bo od niedzieli jest w szpitalu na ginekologi problemy ciążowe. I nie wiadomo kiedy wyjdzie i tu moje pytanie co mamy zrobić czy ma zadzwonić do szefowej i powiedzieć jaka jest sytuacja i co ma zrobić, czy do tego ginekologa zadzwonić i jego się pytać czy w szpitalu ma się zwrócić do kogoś i im powiedzieć że jutro mija jej termin zwolnienia od ginekologa i co ma dalej zrobić żeby była dalej ciągłość ale szpital jej chyba zwolnienia nie wypisze skoro na razie od niedzieli jest w szpitalu proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: kończy mi się zwolnienie od ginekologa a jestem w szpitalu co robić
Zwolnienie dostanie przy wypisie ze szpitala. Musicie zawiadomić pracodawcę narzeczonej o tym, że w tej chwili przebywa w szpitalu i dopiero po wyjściu dostanie zwolnienie. Szpital wystawi zwolnienie z datą od przyjęcia do wyjścia + ewentualnie dodatkowy tydzień lub 2 w zależności od tego jakie mają praktyki. Jeśli wystawią tylko do wyjścia to rozwiązania 2 - jak tylko wyjdzie prosić lekarza prowadzącego o wizytę i kolejne zwolnienie, drugie jak wyjdzie i nie będzie terminu u lekarza prowadzącego - zwolnienie od rodzinnego. I spokojnie, bez nerwów, takie rzeczy się zdarzają i są normalne. Skoro jest w szpitalu to logiczne, że dopóki z niego nie wyjdzie to nikt jej l4 nie wystawi. Tylko pracodawca musi być poinformowany, że l4 będzie dostarczone później właśnie przez pobyt w szpitalu. A i normalne jest termin 7 dni na dostarczenie zwolnienia do pracodawcy, nie trzeba od razu biec z papierkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Teraz szpital musi chyba wystamić na min 14 dni po wyjściu zwolnienie, ale nie robią problemów, ja dostałam miesiac za każdym razem.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj,
powiedz o sytuacji lekarzowi prowadzącemu z oddziału, przy wupisie dostaniesz zwolnienie lekarskie jako kontynuację poprzedniego - dlatego musisz im podać do kiedy było poprzednie L4. Najlepiej zadzwoń do swojego ginekologa prowadzącego i odwołaj dzisiejszą wizytę i umów się na następną. Jak będą wypisywali Cię z oddziału powiedz kiedy masz umówioną wizytę i powinnaś dostać zwolnienie ze szpitala do tej daty. Wydaje mi się, że to będzie dla Ciebie najdogodniejsze postępowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.