|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
polipy szyjkowe
Witam, próbowałam znaleźć informacje w sieci na temat mojego problemu, ale jakoś nie znalazłam. Mam nadzieję, że ktoś z Was udzieli jakiejś porady.
Mam 27 lat i od około 9 lat naprawdę regularnie miesiączkuje, wcześniej wiadomo w okresie dojrzewania było różnie. Teraz z kalendarzem w ręku okres dostaje co 29-30 dni i miesiączkuje przez 4 dni. Anomalie zaczęły się w pod koniec tamtego roku, dostałam okres, miałam później 14 dni przerwy i znowu dostałam, później 30 dni przerwy, znowu okres, 14 dni przerwy i znowu miesiączkowałam. W lutym udałam się do ginekologa, który stwierdził u mnie polipy szyjkowe w szyjce macicy. Wpierw zaproponowała kuracje hormonalną, i tak przez 4 miesiące leczyłam się tabletkami. Leczenie nie przyniosło rezultatu i w czerwcu miałam zabieg wycięcia polipów, zastosowano u mnie metodę łyżeczkowania. Badanie histopatologiczne wyszło w porządku, więc myślałam, że mam już wszystko za sobą. W lipcu miałam wizytę kontrolną i to co usłyszałam szczerze rozbawiło mnie do łez. Pan doktor powiedział, że to nie wygląda groźnie, z tym, że po zabiegu utworzyła mi się wewnątrz pochwy błona na wzór błony dziewiczej. I tu powinnam nadmienić, że dziewictwo straciłam w wieku 21 lat. Sama nie wiem co mam o tym myśleć, pan doktor mnie uspokajał, mówił, że zbadał mnie dokładnie i to nie jest nic co może zagrażać życiu. Ale dla mnie to jest niepojęte, pierwsze słyszę, żeby coś takiego miało miejsce. Z ciekawości chyba pójdę do innego lekarza na konsultacje. Drugie dno tej sytuacji jest takie, że jestem na etapie poznawania mężczyzny, on nie wie na razie o moim problemie i nie wiem czy zrozumie, bo ja sama tego nie mogę pojąć jak mam mu to wytłumaczyć? Teraz pytanie do Was - czy któraś z Was tak miała bądź w ogóle słyszała o takim przypadku? Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje.
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: polipy szyjkowe
Cytat:
Idź do innego lekarza. Nie zaproponowano Ci badań hormonów w związku z zaburzeniem miesiączkowania ? Miałaś robione USG przez pochwę i badanie jajniki i macicę ? Jeżeli nie, to szkoda gadać na to całe 'leczenie'. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-08-24 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: polipy szyjkowe
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5252239 8]Idź do innego lekarza.[/QUOTE]
Byłam właśnie wczoraj. Lekarz z polecenia znajomej, która długo do niego chodzi, więc myślałam, że czegoś się konkretnego. Usłyszałam, że mam zwężoną szyjkę i że faktycznie jest tam i tutaj cytat lekarza "obce ciało na wzór błony". Powiedział, że zabieg miałam dobrze zrobiony, że ta błona może z czasem się wchłonąć i nie widzi w tym nic groźnego dla mnie. Ale dla mnie to jest jak czarna magia i po prostu tego nie rozumiem. [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5252239 8]Nie zaproponowano Ci badań hormonów w związku z zaburzeniem miesiączkowania ? Miałaś robione USG przez pochwę i badanie jajniki i macicę ?[/QUOTE] Hormony badałam przed leczeniem tabletkami i po, nie było jakiś nieprawidłowości. USG też miałam przed zabiegiem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.