![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sesja brzuszkowa, sesja dziecięca
Kochane dziewczynki!
![]() Ile z Was decyduję się na sesje brzuszkową lub dziecięcą ? Jakie są Wasze wrażenia? Jakie efekty? Ja sama zajmuję sie tego typu sesjami, ale kilka dni temu dołączyłam do grona bardzo dumnych lipcowych mamuś ![]() ![]() ![]() Polecacie czy nie polecacie? A może chcecie się podzielić swoją brzuszkową sesją? ![]() ![]() Fotografia jest moją bardzo świeżą pasją, ale już kilka razy udało mi się doświadczyć tej niesamowitej satysfakcji jaką jest radość rodziców, którzy zdecydowali się na taką sesję ![]() Sama również na pewno będę chciała taką sesję wykonać ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sesja brzuszkowa, sesja dziecięca
Ja też wykonuję różnego rodzaju sesje, najwięcej dziecięcych ale i parę ciążowych się zdarzyło. Ponieważ mam masę znajomych fotografów obojga płci, mam już parę propozycji na zdjęcia i z pewnością skorzystam. To rewelacyjna pamiątka, pod warunkiem oczywiście, że dobrze wykonana.
Dzidziusia najpewniej obfotografuję od pierwszych dni życia, będzie mieć tysiące zdjęć. Ale sama wolę być po drugiej stronie obiektywu, dlatego sesja brzuszkowa będzie szybka i bez ceregieli. Za to otrzymałam propozycję przeprowadzenia reportażu z porodu. Dziewczyna jest świetnym fotografem i sama rodziła dwa razy, to przemawia za skorzystaniem. Jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że się znamy, wiem, że wykona dobre i subtelne zdjęcia, żadnych obscenicznych części ciała itd. Co o tym myślicie? Odważyłybyście się na coś takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Znam to uczucie, sama uwielbiam fotografować, ale kiedy ja mam być na zdjęciu na samą myśl robi mi się słabo:P Podobnie jak Ty czekam aż tylko maleństwo przyjdzie na świat i biorę aparat w dłoń
![]() Sesja z porodu są trudnym tematem, niby z jednej strony można wykonać je subtelnie i delikatnie, ale z drugiej czy naprawdę ktoś uważa, że jakiekolwiek zdjęcie, nawet najlepsze jest w stanie przekazać choć odrobinę tej magicznej chwili gdy rodzi się nowe życie? Całym sercem popieram sesje brzuszkowe, dziecięce, rodzinne etc. Co do sesji z porodówki chyba jednak wolałabym ja zachować tylko w sferze bardzo intymnych wspomnień. Co jednak nie zmienia faktu, że jest to ciekawy pomysł, który może się podobać, dlatego mam nadzieję, że jesli się zdecydujesz zechcesz podzielić się z nami chociaż jedną fotografią ![]() Pozdrawiam i szczęśliwego rozwiązania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
witam.
My z TŻ wybieramy się na sesje brzuszkową pod koniec listopada i nie bardzo wiemy czego się spodziewać ale mamy nadzieję że będzie zabawnie ![]() Sama troszkę pstrykam ale amatorsko (bardziej do rodzinnego albumu niż do chwalenia się ![]() ![]() co do sesji na porodówce to ja pewnie bym spróbowała pod warunkiem że jeżeli zdjęcia mi się nie podobają to są kasowane i nie oglądają światła dziennego... no i cena też zależy jaka...
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Spokojnie
![]() ![]() Wszystkim, którzy się zdecydują na sesję z porodu : trzymam kciuki za najpiękniejszą pamiątkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja raczej zdjęciami z porodu nie będę się chwalić, chyba że najbliższej przyjaciółce...
![]() ![]() Zupełnie jak teraz gdy przeglądam pamiątki ślubne, kartki z życzeniami... ![]() Sądzę, że tak będzie z tymi zdjęciami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Może i masz rację
![]() ![]() Masz jakieś portfolio, które można zobaczyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a który miesiac najbezpiecznijeszy ? koniec 7 to dobry pomysł? tak zeby brzuszek był juz ładny i zeby sie nie przydazyło ze urodze przed ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Podobają mi się sesje dziecięce, rodziców z dziećmi, ale na ciążową się nie zdecyduję. Nie uważam, żeby kobieta wyglądała ładnie w tym okresie.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem ja sie czuję piękna i sexowna
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie odpowiada mi stylistyka sesji ciążowych. Albo prawie nagie z wielkim gołym brzuchem, albo infantylne z bucikami przyłożonymi do brzucha.. Nie czuję tego po prostu.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co powiecie na taką? Moja ulubiona <3 Wykonana przez mojego ukochanego ![]() http://www.marcinorzolek.com/plenery...-sesja-ciazowa ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- luccy01 Moim zdaniem 7 jest idealny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciwko samym sesjom ciążowym nic nie mam, o ile nie świeci się na nich gołymi brzuchami (które piękne nie są), nie przesładza, albo nie stara się na siłę robić z kobiety demona seksu ![]() Widziałam bardzo ładne zdjęcia, gdzie brzuch był tylko ''dodatkiem'' do kobiety. Takie najbardziej mi się podobają.
Edytowane przez cherry_flamme Czas edycji: 2013-11-15 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Kolor tych zdjęć jest...brzydki...jak ktoras opisała taki siny ...sam pomysł ok. Ja mam takie amatorskie z brzuszkiem , ale nie dla szerszej publiczności. Tak jak w kostiumie kapielowym nie afiszuje się np na fb tak i ciazowych nie pokazuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja tez wolę ubrane sesję. Podobają mi sie np. W klimacie lat 60 gdzie brzuszek podkreślono odpowiednim ubraniem. Czy takie trochę bardziej fantazyjne np. Para jako np. Wampiry i wampirzyca z brzuszkiem.
My chcemy zrobić sobie sesję i myślimy właśnie o czymś wesolym\ smiesznym\ nie typowym bo my tacy jesteśmy. Tak na szybko znalezione http://www.breakthemoldphoto.com/por...e1384584137807 http://www.paulinakolondra.pl/blog/?p=1072 http://greenpomme.myfotojournal.com/...rnity-session/ Sa nie rozbierane i nawet ciekawe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-16 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samych sesji, to jeszcze niektóre ubrane są ładne, ale osobiście nie czuję potrzeby posiadania takiej pamiątki, co innego sesje dziecięce z rodzicami. U mnie w rodzinie jest taka tradycja od zawsze. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja nie mówię że wszystkim mają się sesje brzuszkowe podobać ale nie podoba mi się uogólnianie że wszystkie kobiety w ciąży wyglądają ble i fuj ... według mnie ciąże też można uchwycić w kadrze w sposób ciekawy i nie banalny.
ważne żeby ni robić nic na siłę i jeżeli nam coś nie odpowiada to się do tego nie przymuszać.
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- [/COLOR][QUOTE=wika82;43745205]Ja nie twierdzę, że wyglądają "ble i fuj", tylko że nieładnie i to jest moje, przyznaję subiektywne zdanie. Odniosłam się do tematu wątku i tyle, a że negatywnie.. Każdy ma swoje zdanie. ;P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2013-11-16 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo oczywiście masz prawo miec swoje zdanie i zgadzam sie ze nie kazdemu musi sie to podobac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Ale zgadzam się z tym, że pewnych rzeczy się nie upublicznia np na FB. Inna sprawa że pewnie fotograf poprosił parę o możliwość dołączenia tych zdjęć do swojego portfolio, bo uznał je za dobre i ja się z tym zgodzę. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Tak ale bez zdjęć ciążowych bo dziewczyny rzadko chcą się tym dzielić. I ja to szanuję. Ale nie podam tu linka bo boję się, że dostanę bana ![]() Uff, ale się napracowałam przy tym pisaniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja miałam sesję robioną przez męża. fajna pamiątka, szczególnie jak zdjęcia ogląda się z perspektywy czasu. oczywiście my zrobiliśmy taką naturalną, bez tych kokardek na brzuchu itp. Dla mnie to trochę infantylne. Mąż się postarał, wypozyczył lampy od kolegi, wyszło naprawdę fajnie. polecam, potem będzie się żałowało że zdjęć brak.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
A ile placicie za taka sesja brzuszkowa? Czy sa tutaj Mamy z Krakowa, ktore robily taka sesja w Krakowie i u kogo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja niedawno robiłam dziecięcą sesję ale w Kielcach więc ceny napewno niższe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.