![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wesele Toruń i okolice.
Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek dla przyszłych Panien Młodych z Torunia i tych, które w tym pięknym mieście chciałyby zorganizować swoje wesele. Zachęcam także do podzielenia się doświadczeniami Dziewczyny, które mają już Ten dzień za sobą.
Jakie sale weselne polecacie? Skąd catering i tort weselny? Jakie macie doświadczenia z dj-ami, zespołami , fotografami itd.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wesele Toruń i okolice.
Ja mam wesele w Toruniu 28.07.12. Ogółem wynajęliśmy salę w hotelu Gotyk (jest naprawdę śliczna, również bardzo ładne sale są w Herbowej i w restauracji Piano). Ona jest na max 70, ale nie przewidujemy więcej niż 60 osób na naszym weselu. Tort mamy wliczony w cenę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]() Szukam sali na 90-100 osób , najlepiej z miejscami noclegowymi dla 80 ludków(będzie wielu przyjezdnych ) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na pewno da się coś zarezerwować, my wszystko zaczęliśmy robić tak jakoś od stycznia tego roku i dziś mamy już wszystko załatwione, a w Polsce byliśmy tylko 2 razy
![]() ![]() Edytowane przez Ahri Czas edycji: 2012-06-06 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Tak, spróbujemy z zagranicy zorganizować, pewnie i tak nie ominą nas przyjazdy w międzyczasie. Konkretnej daty nie mam ustalonej, bo nie mamy nauk przedmałżeńskich, dopiero w sierpniu weźmiemy udział w kursie. Wtedy będziemy już konkretnie ustalać. Założyłam wątek, by podpytać co, gdzie i jak, bo ja torunianką nie jestem i moi najbliżsi tu nie mieszkają, więc trudniej dotrzeć do jakiś wiarygodnych opinii - wiadomo jak ktoś był w danym lokalu to wie czego można się spodziewać, a jak pojadę pogadać z menagerem to wiadomo,że będą wychwalać swoje ( tak mi się zdarzyło na cywilnym-były spore niedociągnięcia).
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To jeśli chodzi o hotel polecam Filmar: http://www.hotelfilmar.pl/weselatorun,22,l1.html#t1 . Bardzo ładna sala, byłam tam na weselu, goście dostają zniżki na pokoje, a para młoda apartament za darmo na jedną noc. Tylko cena też jest ładna. Przypuszczam, że od 200 w górę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ahri - gratulacje , ty juz po
![]() U mnie jeszcze nic nie ruszylo, za tydzien bede w Tor, wiec sie zabiore sie za szukanie tego jedynego miejsca, dj-a, fotografa itd. ![]()
'Nauczyć się czegoś można wszędzie. Dlaczego więc i nie tutaj?' Edytowane przez alcon Czas edycji: 2012-08-24 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ślub i wesele udało się
![]() ![]() Masz jeszcze jakiś hotel/restaurację na oku?
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny,
nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda, ale ciekawia mnie takie wątki bo mój ślub juz 24.08.2013r, mam juz zarezerwowane prawie wszystko,sale , kościół kamerzyste, zespół, kucharkę. Teraz zastanawiam sie właśnie nad fryzjerem i makijażem ktoś coś moze polecić? Ahri moze podzieliłabyś się namiarami na ta świetną babkę co czesze i maluje po niezłych cenach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Hej Aqa! Niestety jeszcze tak daleko nie jestem
![]() Obejrzałam kilka sal.Byłam w Piano, w Małe Pułkowo- zapowiada się ciekawie, ale gotową salę będzie można obejrzeć dopiero w nowym roku. Niestety Barbarka ma już wszystko zarezerwowane - chcieliśmy ślub w lipcu lub sierpniu, ponieważ moi teściowie powiedzieli,że do Polski przyjdą tylko latem. ![]() Skłaniamy się ku dacie 15.08.2013, ale czekam jak mój A. przyjedzie i obejrzy salę. Myślimy dość intensywnie o hotelu Monet w Łysomicach. Ceny na przyszły rok są w ramach 210-280 zł za osobę + 60 poprawiny. Jestem w kontakcie z dwoma fotografami... Aga jaki będziesz miała zespół i kamerzystę?
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
To dość późno zaczęliście poszukiwać ja rezerwowałam już w styczniu i lutym wszystko i powiem szczerze że już były rezerwacje na sierpień 2013. U mnie Barbarka też wchodziła w grę ale cena mnie odrzuciła ok 4000tys. sama sala wynajem , a że my po kosztach chcemy zrobić myśle ok 60-70 os. żebyśmy się zmieścili do 25 tys. Teraz będziesz miała problem z wynajeciem sali i zespołu. Mój zespół nazywa się Mirage nieststy nie ma go na żadnej stronie internetowej, mam go z polecenia bo jest świetny ale też wątpie zeby miał wolny termin ja w lutym byłam 2 osobą na sierpień. kamerzyste również mamy po znajomości uważam ze jest świetny i niedrogi namiary mogę podać, jak chcesz. Jutro spotykam się z kucharka i podpisujemy umowę, a tak to powoli zacznie się szukanie sukienki ślubnej i wybieranie obrączek.
Alcon- podzieliłabyś się namiarami na tą makijażystkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
też ostatnio dwóch znajomych robiło wesele w Gotyku i bardzo sobie chwalili. Na jednym weselu byłam i przyznaję, że świetna obsługa i bardzo dobre jedzenie
![]() A nie wiecie gdzie w toruniu są jakieś fajne salony z sukniami ślubnymi w "normalnych" cenach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Moim zadniem warto troszkę pokombinowac i napracować zeby mieć skromniejsze wesele ale je mieć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Pisałam,że to ma być przyjęcie a nie wesele.. A ja i tak zapraszam tylko najbliższych (czyt.rodzeństwo rodziców) i np w sobótce jest tanio.. ja będę robić chyba w remizie.Ale uwierz,żę budżet naprawdę mam niewielki,więc te przyjęcie to będzie wyzwanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
no 150 złotych za sam obiad to też dużo moim zdaniem!! z tego co wiem to właśnie w Gotyku w tym roku brali 180 złotych za całe wesele! Poza tym zawsze trzeba spróbować się potargować
![]() ![]() no ja też próbuję po kosztach (chyba wszyscy tak robią, gdy muszą sami zarobić na wesele) W jakich cenach są kiecki na Józefa, bo w sumie to przechodziłam nawet obok tego salonu - wygląda na baaardzooo malutki ?! mają duży wybór? p.s. Gotyk chyba właśnie nadał by się też na taki oboad na 60 osób, bo tam jest miejsca gdzieś akurat na tyle - myślę, że możesz tam zapytać, bo ładna sala i dobre jedzenie ![]() Edytowane przez 85jjaa Czas edycji: 2012-09-26 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=366515
Znalazłam ten wątek z Torunia ![]() W czwartek jedziemy do Zbiczna http://www.zbiczno.com.pl/ Zobaczymy co nam zaoferują. Problem jaki już dostrzegam to mało miejsc noclegowych... Aqa dziewczyna ma na imię Gosia i pracuje w Strefie Urody w Gru. taaak, taniej jest w pt. albo w miesiącach listopad - marzec ![]() Dziewczynki a słyszałyście coś o Walterze albo Daglezji w Przysieku?
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
o Walterze jest dużo opinii jeśli wpiszesz w googlach "Walter wesele opinie", jak ja czytałam to zdecywoanie wydawało mi się, że większość jest negatywnych - pamiętam, że kilka osób pisało, że umówiło się na konkretną cenę od osoby, a np. 3 tygodnie przed dzwoniła Pani z restauracji i mówiła, że cany produktów wzrosły, więc cena za osobę będzie np. "20 złotych wyższa" (w umowie ponoć jest taki zapis, że ceny mogą ulec zmianie, gdy produkty znacznie podrożeją, czy coś takiego);/ Nie wiem czy to prawda, ale mnie zniechęciło do jechania tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja nadal szukam miejsca... w tym tygodniu byłam w Zbicznie, menu za 160 zł. Jest mnóstwo jedzenia, nad jeziorkiem, bardzo, bardzo fajnie...
Byłam też w Restauracji Lokomotywa- vis a vis stacji Toruń Miasto. Na zewnątrz jest tak średnio, ale w środku bardzo fajnie, tak kolejarski klimat a zarazem elegancko, menu podstawowe też 160 zł. Teraz to już nie wiem co mi się najbardziej podoba ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Do góry!
up! up! up! Nic nie piszecie jak u Was przygotowania. Chyba mało PM-ek w Toruniu jest. No nic... napiszę Wam,że byłiśmy też pytać w hotelu Filmar. Oferta na pierwszy dzień dość ciekawa. Jednak cena pokoi hotelowych już mniej, chociaż dają spory rabat. Przekroczyło nasz budżet dość sporo. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na agroturystkę w okolicach Brodnicy. Sukienkę, zamówiłam w pracowni Anna Skrzyszowska w G-dzu. Nowa, szyta na mnie z welonem krótkim i długim,koronkowa, 2050 zł. ![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
A czy ktoś się orientuje gdzie w Toruniu i okolicach mogę dostać torty z mini torcików?
http://img97.imageshack.us/img97/8415/lidlowe.jpg Nie chodzi mi zupełnie o tort z babeczek..chodzi właśnie o mini torciki ewentualnie cupcake |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
heloł
![]() słyszała któraś z Was może o restauracji Pokusa w Brzozówce koło Torunia? Zastanawiamy się między innymi nad tym, bo całkiem fajna oferta 170zł z owocami i tortem. Ale nie wiemy jakie są opinie o tej restauracji i cały czas szukamy. Może któraś z Was coś słyszała? Była na weselu tam? Będę wdzięczna za odpowiedzi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hej hej. Ja planuje wesele 31.08.2013r. Poszukuję dobrego i niezbyt drogiego (wiadomo) kamerzysty/fotografa, zespołu (myślałam bardziej o DJ'u, zeby nie zamulało "majteczki w kropeczki" :P no i jeszcze sprawa z Kościołem. Zastanawiam się nad Garnizonowym. Wiecie coś jak tam sprawy się mają? Cena, termin itp.? Bede bardzo wdzieczna o kontakt do polecanych osob na PM. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
A może wie, któraś z was gdzie można w toruniu lub okolicach tanio wynająć pokoje noclegowe dla gości weselnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Tanie pokoje sa w Przystanku na prezeciwko Dworca Miasto, pokoje sa ladnie odnowione, ale to jest hostel.
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a moje pytanie ile kosztuje weselny tort tak na 60 osób i ile płaciłyście za bukiety ślubne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
mnie bukiet ślubny wyceniono na 150 zł, z róż, eustom. Ceny są różne, ale trzeba tak liczyć 100-200 zł.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.