|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Co zobaczyć w Warszawie?
Układam pewnej parze plan zwiedzania Warszawy i trochę nie wiem, jakie punkty w nim umieścić. Nie gustują za bardzo w muzeach, on by tylko zobaczył Muzeum Wojska Polskiego i Muzeum Powstania Warszawskiego, ewentualnie jakieś archeologiczne pod koniec pobytu, jeśli zostanie czas. Chce też grób nieznanego żołnierza, syrenkę i może stadion. Ona muzeów w ogóle nie lubi, chce zobaczyć pałac królewski, pałac łazienkowski, Powązki. Na pewno PKiN.
Hotel będą mieli w centrum. Czas na zwiedzanie czy jakieś atrakcje od jutra od godziny 14-15, całą niedzielę, w poniedziałek o 16 wylatują. Czy to wymienione wyżej wystarczy? Nie wiem ile czasu przeznaczyć na różne miejsca. Jakie "punkty" dodać? Przydałby się pomysł na wieczór, kiedy będzie już ciemno. Jednego dnia może być kino, ale nie mam pomysłu na wieczór drugiego dnia. Wszelkie kluby, teatry, opery odpadają. Macie jakieś pomysły? Jeśli to ma jakieś znaczenie to mają około 50 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co zobaczyć w Warszawie?
Moim pomysłem jest wyszukiwarka bo było
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Platinium albo Enklawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jest taka linia autobusowa "turystyczna", nazywa się 180 - przejeżdża przez wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc Warszawy. Jak im się spodoba np. Plac Teatralny, kiedy będziecie przejeżdżać obok, to możecie wysiąść i pozwiedzać, jak nie, to możesz tylko opowiedzieć, co to. Ja bym poszła na łatwiznę i właśnie tą trasę wybrała, by zobaczyć, co ich zaintryguje, jeśli nic - więcej czasu przeznaczyć na np. zakupy czy rekreację. Przy okazji masz wszystkie punkty, co wymieniłaś (Muzeum Wojska Polskiego, Muzeum Powstania Warszawskiego, grób nieznanego żołnierza, syrenkę, stadion, pałac królewski, pałac łazienkowski, Powązki, PKiN), odhaczone na tej jednej trasie (zobacz, nawet Ci przekleiłam przystanki
![]() Przystanek POWĄZKOWSKA 01 -> Powązki Przystanek NISKA 01 Przystanek ESPERANTO 01 -> stąd jest rzut beretem do Muzeum Powstania Warszawskiego w jedną stronę, w drugą stronę Arkadia (też rzut beretem), w której można coś zjeść i odpocząć Przystanek SMOCZA 03 Przystanek ANIELEWICZA 03 Przystanek NALEWKI-MUZEUM 01 Przystanek MURANÓW 03 Przystanek ŚWIĘTOJERSKA 01 Przystanek PL.KRASIŃSKICH 01 Przystanek KAPITULNA 01 Przystanek PL.ZAMKOWY 01 -> wiadomo, Zamek Królewski i syrenka na Starówce Przystanek HOTEL BRISTOL 01 -> stąd "4 min" (wg jakdojade) na Pl. Piłsudskiego i Grób Nieznanego Żołnierza Przystanek UNIWERSYTET 01 Przystanek ORDYNACKA 01 Przystanek FOKSAL 01 -> stąd do Muzeum Wojska Polskiego, dalej Stadion Narodowy, w drugą stronę PKiN i centrum Przystanek PL.TRZECH KRZYŻY 03 Przystanek PL.NA ROZDROŻU 01 Przystanek ŁAZIENKI KRÓLEWSKIE 01 -> Łazienki Na Wilanów też 180 dojedziesz ![]() Zajrzyj też na trasę 111, w pewnych punktach będzie Ci lepiej pasować: http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&l=1&q=111 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.