| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2016-05-29, 15:39 | #1 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-08 
				 | Laptop włącza się sam po podłączeniu zasilacza.

Co może być przyczyną takiej sytuacji ?. Ze 3 razy zdarzyła mi się taka sytuacja. Laptop włącza się sam po podłączeniu zasilacza, chodzi a ekran jest czarny.  Laptop wtedy muszę wyłączyć przyciskiem, który służy do włączania i włączyć od nowa. Wirusów nie mam. Czy może być to wina zasilacza ? Raz ładowałam laptop i nagle prądu brakło. Czy zasilacz podlega gwarancji ? Laptop  jest na gwarancji .

| 
|     |   | 
|  2016-05-31, 22:41 | #2 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Dot.: Laptop włącza się sam po podłączeniu zasilacza.

Możliwe, że coś masz w ustawieniach zasilania. To, o czym piszesz wygląda jakby laptop się nie wyłączał, tylko hibernował. Jeśli wtedy go włączysz przyciskiem zasilania, to powinien się włączyć ponownie. Jak to nie to, to nadal przeszukałabym opcje zasilania (w panelu sterowania pod "sprzęt i dźwięk") - może np. masz ustawioną hibernację na zamknięcie pokrywy?  Aha, hibernacja na laptopach zawsze była problematyczna w windowsie, więc zależnie od modelu i wersji systemu możesz być też tym przypadkiem. Najbezpieczniej po prostu ustaw opcje zasilania tak, żeby komputer się nie hibernował i wtedy sprawdź, czy problem zniknie. Brak prądu podczas ładowania nie powinien być problemem. Rozumiem, że zasilacz ładuje, a skoro tak, to raczej niewiele mogło się w nim popsuć. | 
|     |   | 
|  2016-06-01, 15:23 | #3 | 
				 | 

Pisze tak po zamknięciu pokrywy:  uśpij .

| 
|     |   | 
|  2016-06-01, 18:31 | #4 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

To może być to. Na razie możesz spróbować po prostu wyłączyć go normalnie z windowsa (zamknij), dopiero jak się wyłączy to zamknąć klapę (jeśli potrzebujesz) i zobaczyć, czy będą te problemy z zasilaczem.  Jeśli problemy znikną, to prawdopodobnie masz jakiś problem z usypianiem komputera - jeśli nie używasz, to po prostu wystarczy to wyłączyć w ustawieniach zasilania. Zdaje mi się, że musisz przestawić to "uśpij" na "nic nie rób" albo "wyłącz". A jak używasz usypiania, to już musisz poszukać konkretnych informacji dla tego modelu laptopa i wersji windowsa. | 
|     |   | 
|  2016-06-12, 18:13 | #5 | 
				 | 

dziś np zgasł ekran po odłączeniu go od ładowania.Zrobił sie czarny, a laptop chodził.  Nie wiem czy nie dać go na gwarancji  Wyłączyłam go przyciskiem i włączyłam od nowa. Tylko gwarancja trwa aż 2 tyg , długo bez dostępu do neta. Aż boje sie ładowarkę podłączyć.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.