|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Walden Farms - zbiorczy!
Hej,
ostatnio przeczytałam (niestety tylko na str anglojęzycznych) wiele pozytywnych opinii o produktach firmy Walden Farms "calorie free" . Nie posiadają one kalori , glutenu , tłuszczów, alergenów (tj orzechy , soja). Czy stosowała je któraś z Was? W swojej ofercie posiadają sosy, dressingi, ketchuty, majonezy, różnego rodzaju dipy, sosy (czekoladowa, truskawkowe, karmelowe), dżemy itp. Jeśli ktoś już je próbował ,bądź słyszał coś o nich to prosze o info p.s. z ciekawości sama zamówiłam kilka rzeczy i jak tylko je wypróbuje dam znać
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Produkty bez kalorii , zero, light "Calorie free" Walden Farms
Hej
Ja testuje ostatnio produkty WF. Sprobowalam od koleżanki dżemow a raczej galaretek i to skusilo mnie do przetestowania innych produktow. Dżemy sa pyszne!!!! Najlepszy truskawkowy i malinowy Jest to dobry sposob by sie "zaslodzic" w miare zdrowo. Jestem na diecie i jak mqm ochote na slodkie siegam po dzemik .. Dwie lyzeczki i mam dosc. Fajny dodatek do omletow na slodko polecam! Dip czekoladowy bez szalu ale z owocami jest ok maslo orzechowe odtadzam. ochyda!! tyle chemi ze az w jezyczek szczypie.. Na pewno siegne po dzemy. inne produkty.. hmm.. nie wi3m.. nie jest to "tanie degustowanie".. a przyzbnajmy ze 0 kcal moze byc ale jakim kosztem. jest to chemia ale wole lyzke takiego dzemu niz batona ktory doda zbedny tluszczyk
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Ja czytałam, że one są okropne w smaku, no ale jak ktoś za wszelką cenę chce cudu, to wmówi sobie, że są ok (to tak jak z różnicą między produktami z sacharozą i słodzikiem).
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie dżemy WF sa na prawde bardzo dobre. I mogla bym polecic kazdemu
natomiast inne produkty.. dipy.. nie sa rewelacyjne-ale jakos do zaalceptowania.. majonez 0kcal, maslo orzechowe - nie i jesscze raz nie:p
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Jestem już po przetestowaniu sosu do makaronu, sosu do sałatek, majonezu i syropu czekoladowego i niczego nie mogłam przełknąć
Ohydne . Wprawdzie został mi jeszcze dżem truskawkowy do spróbowania , ale jakoś ,mam opory przed jego otwarciem. Tak wiec nie polecam nikomu ! Wydałam bez sensu ok.200zł
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
dip mashmallow - ochyda
maslo orzechowo-czekoladowe - wstretne syrop karmelowy - niezly, w umiarkowanych ilosciach i do czegos np do owocow, nalesnikow, do kawy calkiem calkiem, prawie wykonczylam buteleczke, pozostale 2 wyladowaly w koszu.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Kilka razy zastanawiałam się, czy czegoś nie wypróbować, ale za każdym razem mocno zastanawiało mnie jak dużo chemii musi w tym być, skoro produkty mają zero kcal... Co do dżemów - zrobiłam sobie w tym roku spory zapas domowych przetworów z dodatkiem stewii, które mają przykładowo 15 kcal/100 g, więc jednak można znaleźć zdrowsze rozwiązania kalorycznych dylematów
Trzeba pamiętać, że najważniejsze są wartości odżywcze, a nie liczba kalorii
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
A tak chciałam czegoś od nich spróbować.. :P Po Waszych opiniach mi się odechaciało ;<
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
a czy uwazacie ze to zzdrowe?
|
|
|
|
|
#10 |
|
amor vincit omnia
|
czekoladowy dip Walden Farms + masło orzechowe crunchy i omlet smakuje jak snickers
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Czy próbowałyście tych śmietanek? A jeśli tak, to który smak polecacie?
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://blog.guiltfree.pl/2015/11/04/...-sklad-opinie/
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Skusiłam się na syrop karmelowy i sam w sobie jest raczej niesmaczny (zależy jak mocną mam ochotę na słodkie - jak maksymalną to nawet sam słodzik bym zjadła także tego
), ale dodany do jaglanki kakaowej albo orzechowej jest rewelacyjny, naprawdę mi smakuje Na pewno nie da się go porównać do normalnych syropów z cukrem, jak ktoś nie lubi specyficznego smaku słodzików, stewii itp to nie ma co kupować.Zastanawiam się nad masłem orzechowym ale jedni piszą, że paskudne, inni, że dobre... hmmm.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

ostatnio przeczytałam (niestety tylko na str anglojęzycznych) wiele pozytywnych opinii o produktach firmy Walden Farms "calorie free" . Nie posiadają one kalori , glutenu , tłuszczów, alergenów (tj orzechy , soja). Czy stosowała je któraś z Was?
W swojej ofercie posiadają sosy, dressingi, ketchuty, majonezy, różnego rodzaju dipy, sosy (czekoladowa, truskawkowe, karmelowe), dżemy itp. Jeśli ktoś już je próbował ,bądź słyszał coś o nich to prosze o info

Ohydne . Wprawdzie został mi jeszcze dżem truskawkowy do spróbowania , ale jakoś ,mam opory przed jego otwarciem. Tak wiec nie polecam nikomu ! Wydałam bez sensu ok.200zł