|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
skaleczenie pod paznokciem
Hej dziewczyny , mam pewien problem. Otóż dokładnie w sobote jak zakładałam mojej córeczce buta , ozdobna cześć wbiła mi się pod paznokieć . Troche pokrwawiło ale przestało. w niedziele zaczęło mnie to boleć , nawet podeszła ropa ,z tym ,ze nie było jej dużo , wręcz bym powiedziała malutko . wgl przy tym paznokciu zrobiło mi sie takie dziwne coś , jakby mięso. Odkażałam to wodą utlenieniona , od wczoraj przemywam rivanolem. A ja mam wrażenie ,zę jest jeszcze gorzej
co mma robić ? doradźcie mi lekarz ? antybiotyk ? nie moge normalnie opuścić ręki bo zaczyna mnie bolec palec
|
|
|
|
|
#2 |
|
z pazurem
|
Dot.: skaleczenie pod paznokciem
idź do chirurga. Ja kiedyś też miałam takie "mięsko" u palca u stopy-wrastał mi paznokieć i powstał stan zapalny. Konieczne było częściowe wycięcie paznokcia. Uszkodziłaś mechanicznie paznokcia i na pewno samo się to nie zagoi skoro już masz takie postępy.
|
|
#3 |
|
|
w takim razie wybieram sie do lekarza dzisiaj
boli mnie to dzięki za odpowiedz
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
To jeszcze raz ja , byłam u lekarza . Kobieta powiedziała ,ze to nie jest mięso tylko krwiak na skutek urazu , ropa się jeszcze zbiera dlatego boli . przepisała mi maść z antybiotykiem i dodatkowo kazała dawać ten palec do wrzątku na chwilke by ropa lepiej podeszła a potem delikatnie ją wycisnąć , w piątek mam kontrole . Pozyjemy zobaczymy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

co mma robić ? doradźcie mi