|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
problem z zaproszeniem na ślub/ praca w szpitalu/
Hej dziewczyny!
![]() Proszę , pomóżcie... w Czerwcu wychodzę za mąż. Pracuje w szpitalu, stanowisko: sekretarka na oddziale zabiegowym. Mój problem jest taki , że nie wiem jak ugryźć temat mojego ślubu na oddziale jeśli chodzi o zaproszenie i powiadomienie lekarzy... Są to sami mężczyźni, staaarsi... Nie chce robić tajemnicy z tego ze wychodzę za mąż, w końcu pracujemy razem już 3 lata. Nie bede też dawała zaproszeń każdemu lekarzowi. Czy wypada powiedzieć Ordynatorowi i Pielegniarce Oddziałowej że tego i tego dnia wychodzę za mąż i serdecznie zapraszam na ślub? Czy wypada zapraszac tylko na ślub? Nie chce żeby później jak wrócę za 2 tyg po ślubie byli urażeni, że nie powiedziałam,nie zaprosiłam... POmyslalam, że po ślubie przyniosę na Oddział ciasto.. Pomóżcie, może któraś z Was miała podobną sytuację? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z zaproszeniem na ślub/ praca w szpitalu/
Myślę, że najlepiej wręczyć zawiadomienie o ślubie na ręce ordynatora, niech powiesi na jakiejś tablicy czy coś. I wtedy niech wystosują delegację a jeśli nie chcą to po prostu będą wiedzieli, że wychodzisz za mąż.
Ewentualnie zrób rozeznanie. Zapytaj jakiejś koleżanki, która pracuje dłużej jak to wygląda. Czasem firmy mają swoją tradycję i wygląda to inaczej niż napisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nawiedzona PeMa
|
Też pracuję w zawodzie medycznym. Co prawda jestem pielęgniarką i ja zapraszam wszystkie koleżanki z dyżurki i ordynatora, przełożoną.Na twoim miejscu wręczyłabym tylko zawiadomienie o ślubie ordynatorowi i oddziałowej z prośbą aby przypięli tą informację na tablicy w dyżurkach. Kto będzie chciał to się zjawi na ślubie. A pomysł z ciastem jest dobrą tradycją i na pewno będzie miło jak przyniesiesz do pracy.
![]()
![]() |
#4 |
ctrl alt delete
|
Dokładnie, zawiadomienie w gablotce
![]() ![]() Ciasto po - też na pewno byłoby milo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
zawiadomienie przekazałam szefowi (akurat tak się złożyło, że wszyscy byli w jednym pomieszczeniu więc nie trzeba było potem tego osobno nikomu ogłaszać) a potem przyniosłam ciacho.
w Twoim przypadku najlepiej dać ordynatorowi/oddziałowej żeby właśnie zostało gdzieś na jakiejś tablicy zawieszone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.