|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zapomnieć o chłopaku ?
Witam. Rozstałam się Niedawno z chłopakiem Ale Ciągle o Nim Pamiętam
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ElectricLove Czas edycji: 2014-07-05 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zapomnieć o chłopaku ?
nie ma uniwersalneij rady na zapomnienie o kimś. To leży w twojej naturze. Może zajmij się jakiś swoim hobby, albo wychodź częściej ze znajomymi. Zamiast na byłym chłopaku, skup się na sobie.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nie staraj się myśleć o tym żeby nie myśleć. Taka moja rada. Za mocno chcesz uciec od tych myśli, a im bardziej od tego uciekasz tym gorzej.
Największą karą dla kłamcy jest nie to, że ktoś mu nie wierzy, ale to, że on sam nie potrafi uwierzyć nikomu. ~ George Bernard Shaw 10.10.2014 Zdałam Prawko ![]() 28.10.2014 Znów szczęśliwa ![]() Znów dbam o włosy ![]() 10.2014-12.2014 JUDO ![]() 12.2014 ćwiczę jak dzika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zajrzyj na wątek pt "Rozstanie z facetem". Tam są osoby, które aktualnie przeżywają, bądź przeżywały to co Ty. Tam możesz się wygadać, poprosić o radę, spojrzeć na to z nieco innej perspektywy - może Ci to pomóc. Mnie pomogło
![]() I najważniejsze - daj sobie czas. Wiem ze to oklepane, ale czas naprawdę leczy rany. Mniej więcej rok temu byłam w podobnej sytuacji co Ty, dziś uważam że to rozstanie to było najlepsze, co mogło mi się przydarzyć. Głowa do góry, będzie dobrze ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Rada ode mnie- skup się na czymś innym. Nie staraj się zapomnieć, bo w ten sposób nadal skupiasz się na nim. Jeśli Twoje myśli krążą wokół niego, trudno, nie walcz z nimi bo skutek będzie odwrotny. Też to przerabiałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tyle wątków było na ten temat,że nie mogę...poczytaj na początek co tu na forum piszą inni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Właśnie już ten temat się przewinął i to nie raz, czytałam o różnych sposobach, niektóre dość mocno mnie zaskoczyły, jak np. rzucanie uroku. Nie wiem czy bym się na coś takiego zdecydowała. Ale sama też znalazłam swój niezawodny sposób, czyli książka Jak zapomnieć eksa. To taki fajny zeszyt z ćwiczeniami, najbardziej podobało mi się to, że mogłam po niej pisać i rysować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Tak szybko na pewno nie zapomnisz. Przyjdzie z czasem. Spróbuj stworzyć dystans do tej całej sytuacji. Kiedyś oglądałam filmik o tej tematyce i koleś mówił, aby wyobrazić sobie siebie w kazdej banalnej sytuacji życiowej (np. robienie zakupów) bez niego, bez myślenia o nim. Od siebie mogę powiedzieć, żebyś sobie wyobrażała, że ta sytuacja tak na prawdę nie dotyczy Ciebie. Trochę głupie, ale na początku dobre do postawienia pierwszego kroku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.