|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kręcone->proste:jak to sie moglo stac?
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: kręcone->proste:jak to sie moglo stac?
No własnie! Miałam kiedyś ten sam problem!!!! W dzieciństwie miałam włosy proste jak druty, zaczęły mi się kręcić w okresie dojrzewania, najpierw delikatnie, potem mocniej. Maksymalny skręt miałam od 4 klasy liceum do 3 roku studiów. A potem nagle wyszły, rozprostowały sie, zrobily sie beznadziejne
![]() 1. Farbowałam włosy (co prawda nie farbami ale szmponami do 24 myć). Podobno intensywne farbowanie moze zaszkodzic włosom kręconym. 2. Brałam tabletki hormonalne i może to od tego (choć bralam je wczesniej i 2 lata nic sie nie działo) 3. Tak jak sie zaczęły kręcić w okresie dojrzewania, skończyły jak skończyłam dojrzewać ![]() Może u Ciebie wystąpiła któraś z tych przyczyn? Na pocieszenie dodam że moje włosy po podcięciu i przerzuceniu się na farbowanie farbami roślinnymi po 2 następnych latach zaczęły się zawijać i teraz (po latach) mam w końcu falowane. Nikt włosa nie zrozumie ![]() Pozdrawiam mocno i zycze bujnej kreconej czupryny!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ja również w dzieciństwie, podstawówce i liceum miałam kręcone, puchate włoski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja miałam kręcone do 1 roku studiów, potem zaczęłam brać pigułkę, efekt był taki, że po 2 latach włosy zrobiły się lekko falowane
![]() Obecnie, po ok. 2 latach nie brania pigułki moje włosy znów można uznać za kręcone, niestety to już nie to co dawniej ![]() Czytałam gdzieś wypowiedź kobiety, której lekko kręcone włosy zaczęły intensywniej się kręcić po ciąży. A z kolei innej rozprostowały się po... Prozacu. To nie są 'miejskie legendy', tylko fakty, chociaż dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Bardzo to wszystko mnie interesuje choć szkoda że więcej jest czynników "rozprostowujących" niż "skręcających" włosy... A może wiecie co pomaga włosom falowanym zrobić się bardziej kręconymi? Z moich obserwacji wynika że im wilgotniejsze powietrze (najlepiej mżawka) tym ładniejsze mam loki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
U mnie identycznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam goraco! Jestem w identycznej sytuacji! Do 7 kl szkoly podstawowej wlosy proste jak druty, pozniej totalne zakrecenie wszyscy mi zazdroscili bujnej czupryny to byla moja duma! Teraz zaczely sie prostowac! Jestem w szoku! Nie potrafie tego przebolec! Ten stan rzeczy wiaze z tabletkami hormonalnymi. Odstawilam je jakis czas temu i teraz mam.... ehhhhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hihi dziewczyny przeżywam to samo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ja jako dziecko miałam kręcone, potem falowane, wreszcie proste, znowu falowane a od 6 lat kręcone. wszystko to spowodowały zmiany hormonalne w organiźmie. nie warto z tym walczyć( ja najpierw próbowałam) bo pogorszysz sytuacje( włosy się zbuntują, zaczną się kruszyć i wypadac na wielka skalę)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja tez mialam takie same przyejscia - w dziecinstwie proste, od okresu dojrzewania - fale, pozniej skrecik, proste, a ostatnio znow wracaja do fal.
Moje obserwacje, oczywiscie, obok tych poczynionych przez poprzedniczki, mowia: skret w duzej mierze zalezy od rodzju szamponu. Przez dlugi czas uzywalam silnie regenerujacych produktow, i one, chyba przez to, ze silikony wypelniaja wlosy i je obciazaja, powoduja, ze skret mi siada na calej lini i wlosy robia sie proste. Uzywam teraz szamponu zmiekczajacego od Lusha, i silnych odzywek Welli, i mam prostawe wloski. W domu umylam je nowym Yvesem Rocherem, do przetluszczajacych, i potraktowalam odzywka-maska do wlosow pozbawionych objetosci, tej samej firmy, i mam loczki ![]() Po drugie - nie wiem, jak to zabrzmi, ale moje wloski skrecaly sie najladniej przy noszeniu skorzanej odziezy (kurtki, plaszcze), tak jakby, przez ocieranie, skrecaly sie mocniej (az do spiralek). zabawna sprawa z tymi wlosami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
podobno poduszka tez ma wpływ na wygląd i układanie się włosów. rzekomo najlepsze są te satynowe, ale takie śliskie a nie z bawełnianej satyny
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: kręcone->proste:jak to sie moglo stac?
ja miałam drutyy, prościutkie druty. no i ba. w okresie dojrzewania nagle zaczeły sie falować, teraz są koszmarnie kręcone. płakać mi sie chce,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kręcone->proste:jak to sie moglo stac?
ciekawy temat
ja mam to samo. moze po prostu prostuja sie z wiekiem?? ale zauwazylam jedno: im bardziej sa pocieniowane tym bardziej sie kreca. wszystkie jednej dlugosci ---->> prostsze im zdrowsze (podciete koncowki, maseczki), tym bardziej sie kreca im bardziej zaniedbane,dlugo nie podcinane ------>> prostsze (zdrowe nawilzone i podciete, staja sie lzejsze wiec ten lok sie jakby sam "skreca") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja jak byłam mała miałam takie gładziutkie loczki. Potem mi się rozprostowały, może nie do końca, ale były dość proste. I niestety zaczęły się strasznie puszyć. A potem gdzieś tak pod koniec podstawówki zrobiła mi sie burza loków =]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że ja mam podobny problem. Jako dziecko miałam spręzynki i mówili na mnie Aniołek. Potem po Komunii, jak je obciełam, to były proste i czasami sie tylko jakiś kosmyk wywinął, ale nie kręciły się. Później w szkole średniej znowu zaczęły mi się kręcić i to bardzo. A teraz są takie nijakie i dlatego je prostuję. Moim jedynym wytłumaczeniem, chociaż nie wiem czy dobrym, jest zmiana klimatu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
mam ten sam problem. JAk mi się włosy kręciły to marudziłam. Potem zaczęłam farbować, one zaczęły wypadać i teraz są okropne. Ani kręcone, ani falowane, ani proste!!! Wogóle się nie układają. I po co ja marudziłam. Było dobrze, to teraz mam!!!
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
jak byłam mała miałam idealnie proste włoski a teraz mi się kręcą i puszą
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hehhh ja tez znam ten ból.W dziecinstwie miałam sliczne prosciutkie blad włoski...potem zrobiły sie ciemne i zaczeły sie falowac i zrobiło sie ich bardzo duuuzoo. No a teraz jak dostana wilgoci to mam loczki tyle ze ja bym wolała czasem cos gładkiego a nie burzę lokow. No coz. Jakos bede działac zeby je ujazmic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.