|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak odpalić piecyk gazowy junkers bosch gruppe
Witam,
zgasł mi płomień w piecyku gazowym ogrzewającym wode. Piecyk to junkers bosch gruppe. Pierwszy raz mam styczność z piecykiem gazowym dlatego nie chce się nim bawić by nie ulotnić gazu. Prosze o pomoc jak go odpalić, bo pragne sie dzisiaj wykąpać ![]() Dołączam zdjecie jakie przyciski ma ten piecyk
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak odpalić piecyk gazowy junkers bosch gruppe
na logikę - jeśli piecyk jest wyłączony ten suwak powinien być na zerze!!! do zapalenia go - trzeba nacisnąć i pewnie przytrzymać tę gwiazdkę, i przesunąć suwak w stronę ikony płomieni. jak zaskoczy zwolnić przycisk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
Chyba moja mama ma podobny
I trzeba ten suwak dać na płomień (tak jak na fotce) i po chwili wcisnąć parę razy energicznie ten przycisk z gwiazdką ALE - wiem że czasem coś tam się zużywa w tym przycisku z płomieniem i wtedy można poratować się zapaloną zapałką (musisz sama zaobserwować czy iskra przeskakuje jak wciskasz ten przycisk z gwiazdką). Jak byś używała zapałki to najpierw wywietrz pomieszczenie (szczególnie jak cały czas przy zgaszonym płomieniu miałaś pozostawiony suwak tak jak na fotce - a przy braku płomienia musi być na zerze!) i uważaj!
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a jeśli Ci piecyk nie zadziała lub się boisz, to po prostu nalej sobie zimnej wody do wanny i dolej jeden garnek wrzątku (podgrzej na piecyku kuchennym
![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-11-19 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() suwak musisz dać na pierwszy obrazek,wcisnąć i trzymać ,a potem tym przyciskiem z praweej strony strzelać,jak zapalarką.kiedy pojawi się płomień zwolnic przycisk. esli nie zapali się od razu próbowac do skutku PATRZ OBRAZEK musisz się nauczyć obsługi junkersa,bo BOSH ma czujnik cofania spalin.kiedy spaliny się cofają to dla bezpieczeństwa płomień gaśnie,a ciąg spalin zależy od zmieniającej się pogody Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-11-19 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
co kiwasz głową skoro dokładnie taką sama procedurę opisałam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ponieważ nie przesuwa się w stronę płomieni,bo tam jest blokada w postaci tego wycietego kółka.tryma się na wysokości gwiazdki
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-11-20 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
na naszym wizazu juz chyba zaden temat posta mnie ine zdziwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dlaczego cię nie zdziwi?
czy uważasz ,że ten temat jest żałosny? więc ja ci coś opowiem,ku przestrodze. jako posiadaczka junkersa BOSH wiem,że jest to inteligentnme urządzenie samowyłaczające się,kiedy spaliny cofają się do domu. jest bezpieczny. jesli ktoś nie miał do czynienia z junkersami może się wystraszyć takiego zachowania,poniewaz na oko junkers jest włączony,ale nie ma płomienia. nie dalej jak przedwczoraj odprowadzałam na cmentarz dwie siostry 19 lat i 17 lat,które zaczadziły się czadem z piecyka.jedna mieszkała na stancji w w-wie,a druga pojechała do siostry w odwiedziny. obie zmarły na raz.czad to cichy zabójca,nie śmierdzi,jest niewidoczny,a śmiertelny. usypia i zabija czy mozesz sobie wyobrazić jaka to tragedia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hehe dzięki dziewczyny za odpisy ale znalazłam instrukcje obsługi i sobie jakoś poradziłam
![]() Nigdy nie miałam do czynienia z takim piecykiem to wolałam być ostrożna tymbardziej, że sama znam przypadek dziewczyny która się zaczadziła.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.