| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-12-26, 11:16 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | włosy nie do rozczesania:((

Mam problem z rozczesywaniem włosów chyba dlatego że są rozjaśnione. Robię zabiegi z olejkiem rycynowym, uzywam szamponu i odżywki złota linia Pantine ProV. Wcześniej stosowałam Gliss Kur połysk jedwabiu bez skutku. Jestem załamana bo włosy brzydko wygladają a czesanie boli!!!  Co mam zrobic? | 
|     |   | 
|  2005-12-26, 12:34 | #2 | 
| Zadomowienie | 

Dot.: włosy nie do rozczesania:((

ja na wloski stosuje jedwab w plynie. i mi naprawde pomaga z rozczesywaniem wlosow, polecam

| 
|     |   | 
|  2005-12-26, 12:42 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

hej, ja tez mialam taki problem przez dlugi czas, stosowalam roznych odzywek, nawet Kerastase tych niby najlepszych i nic. poszlam do fryzjera sie podciac i powiedzialam, ze juz nie wyrabiam z tymi wlosami, to ona mi je po prostu mocno wystopniowala i teraz sie rozczesuja super   dlatego polecam isc do fryzjera wystopniowac, chyba, ze juz masz takie, to nie wiem...   | 
|     |   | 
|  2005-12-26, 13:21 | #5 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Gdańsk 
				 |  Dot.: włosy nie do rozczesania:(( 

Moja fryzjerka poleciła mi raz w tygodniu nałożyć na umyte włosy odżywke , zawinąć w folie aluminiową na minimum pół godzinki i spłukać - po tym zabiegu włosy są odżywione, zdrowiej wyglądają no i przede wszystkim nie plączą sie przy rozczesywaniu   pozdrawiam i życzę bezbolesnego rozczesywania   | 
|     |   | 
|  2005-12-26, 13:23 | #6 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Gdańsk 
				 |  Dot.: włosy nie do rozczesania:(( 

PS: Według mnie najlepsza jest odżywka Pantene Pro-V     | 
|     |   | 
|  2005-12-26, 13:29 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

polecam odżywkę Hegronu   kupisz ją w Kauflandzie za niecałe 7zł 500ml.   | 
|     |   | 
|  2005-12-26, 15:12 | #8 | 
| Raczkowanie | 

hej, u mnie ten sam problem z włosami, plączą się okropnie. Po każdym umyciu odżywka, raz w tygodniu maska na włosy i zawijam na pół godziny włoski ręcznikiem. Poza tym też mam włosy mocno pocieniowane, i często podcinam końcówki, bo przesuszone i rozjaśnione włosy nie chcą się rozczesywać. | 
|     |   | 
|  2006-01-04, 10:44 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

dzięki wielkie za rady. kupiłam jedwab i problem prawie zniknął. prawie bo buteleczka jedwabiu kosztuje ponad 10 zł a ja mam długie włosy więc zastanawiam się jak często będę musiała go kupywać. no ale coż problem z głowy, przynajmniej z rozczesywaniem  ) | 
|     |   | 
|  2006-01-04, 12:57 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: z domku :) 
				 | 

Ja miałam identyczny problem- też rozjasnialam wlosy i byly potem nie do rozczesania i bardzo suche...Szkoda mi bylo ale obcielam ok.15cm.bo fryz.powiedziala że jesli tego nie zrobie to bedzie coraz gorzej i żadna fryzura sie nie ułoży  na szczęscie juz mi sporo odrosło   | 
|     |   | 
|  2006-01-04, 16:48 | #11 | |
| Rozeznanie |  Dot.: włosy nie do rozczesania:(( Cytat: 
  zajrzyj na watek "Serum Krystaliczne Renee Blanche-antidotum na moje bolaczki" tam poznasz opinie dziewczyn albo na KWC. ja zakupilam to serum wraz z olejkiem do prostowania przedwczoraj i efekty sa BOSKIE  wloski bez problemu sie rozczesuja-ja mam dlugie do lopatek.polecam 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2006-01-13, 15:12 | #12 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

Też miałam ten sam problem i to dokładnie po rozjaśnianiu. Włosy stały się suche, szorstkie, łamliwe i rozdwojone. Wegług mnie najlepszym sposobem będzie nawilżenie włosów w salonie fryzjerskiem. Ja zapłacilam ok30zl za jeden zabieg. Wlosy po takim zabiegu są śliskie i nawilżone a problem z rozczesywaniem znika.

| 
|     |   | 
|  2006-01-13, 16:06 | #13 | 
| Zakorzenienie | 

Tez mialam takie problemy, bez odzywki nie moglam rozczesac wlosow. Odkad uzywam szamponu Gliss Kur Aroma do wlosow zniczsczonych (pomaranczowy) to nawet bez odzywki sie rozczesze!Polecam!

| 
|     |   | 
|  2006-01-13, 16:16 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Ja mam dwa sposoby  1. Po umyciu stosować odżywke Pantene (lub maske) 2. Po dzywce dac na wlosy kilka kropel olejku z Avonu  Efekt: wloski miekkie, lekkie i fajne   | 
|     |   | 
|  2006-01-13, 16:49 | #15 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-01-13, 17:01 | #16 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

A chomiczka znowu zachwala rb  Ja tez mam problemy z rozczesywaniem wlosow.Pomaga naprawde szampon i odzywka Loreala wygladzajacy z nutrileum (takie pomaranczowe).Odzywka Wax tez ladnie wygladza wlosy i sie latwo je rozczesuje..Mialam tez gliss kura plynny jedwab,bylam bardzo zadowolona chociaz przy dluzszym uzywaniu troche obciaza wlosy. | 
|     |   | 
|  2006-01-15, 17:46 | #17 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

Cytat: 
  Wax fakt faktem jest dobry ale mnie jaos chyba nie pomaga a uzylam go juz ze 4 razy moze to za malo. A jesli chodzi o ***wab Gliss Kura tez po pewnym czasie przestal dzialac na moje wlosy   | |
|     |   | 
|  2006-01-17, 18:25 | #18 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

hmmm  mam ten sam problem co Wy... wypróbowałam juz chyba prawie wszystkie metody... na moje włoski najlepiej jak dotąd działa SERUM PANTENE-PROV termo-ochronne, kosztuje ok.12-13zł.... Polecam też RADICAL mgiełka do kupienia w aptece za ok 8zł   | 
|     |   | 
|  2006-01-17, 18:44 | #19 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: szczecin 
				 | 

Mi sie super wlosy rozczesuja po odzywce timotei z henna dla wlosow jasno i ciemno brazowych    Edytowane przez mp2088 Czas edycji: 2006-01-17 o 19:46 | 
|     |   | 
|  2006-01-17, 19:19 | #20 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Chełm 
				 | 

Też tak miałam, od codziennego ich prostowania. Kiedy próbowałam uczesać włosy grzebieniem zaraz po myciu, zatrzymywał sie w połowie i dalej już sie nie dało. Szczotka w ogole odpadała. Wiec musialam je jakoś nawilżyć, kupiłam odżywke timotei migdałową, używałam jej na początku po każdym myciu, a po 2 tygodniach tylko 2 razy w tygodniu. Efekt jest super. teraz już moge włosy normalnie rozczesać, a do tego jeszcze ładnie błyszczą i są miekkie. A odżywke tę nadal używam tak zapobiegawczo   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.