|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jak zrobic taki makijaz?:)
Jutro sylwester wymyslilam sobei taki makijaz jak na zdjeciu tyle ze zamiast zlotej poswiaty bedzie srebrna;P prosze pomozcie mi jakimi kosmetykami to zrobic (nie chodzi mi o frmy ale np kredka czy eyeliner itp) i jaka technika do tego
![]() ![]() aaa zdjecie wyszperalam na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: jak zrobic taki makijaz?:)
Na pewno będzie pasować
![]() Myśle, że użyto tu czarnego eyelinera, miękkiej czarnej kredki do oczu, odrobinki grafitowego cienia i tyleż złocistego. Ja zawsze zaczynam od przypudrowania powiek, makijaż trzyma sie dłużej. Dalej eyeliner, jeśli nie masz wprawy to polecam najpierw delikatnie namalować linie czarna kredka a poźniej pokryć ją eyelinerem. Widze, że nałozono go tu całkiem sporo=linia jest gruba. Mozesz więc narysować linie kredką, najpierw cienką, tuż przy rzesach i stopniowo odrobinę ją pogrubiać, ąz uzyskasz efekt w którym bedziesz sie sobie najbardziej podobać. Po nałozeniu eyelinera [od wewnetrznego kącika do kilku milimetrow poza kontur oka] musisz obrysowac dolną powiekę. Najpierw kredką, ja nie polecam eyelinera na dolną powiekę bo nie wygląda to naturalnie. Lepiej kredkę rozetrzeć i uzyska sie b. ciekawy efekt. I tak jak w przypadku eyelinera na gornej powiece, na dolnej zaczynasz od kącika [tu najciensza linia] a konczysz pare mm. poza konturem oka tak, by gorna linia eyelinera i kredki na dole polączyły sie. Teraz cien - jesli masz b. ciemny to nakladasz odrobinę ponad eyelinerem. Niektórzy wolą nakładać najpierw cien a pozniej eyeliner czy kredke ale u mnie z doswiadczenia wynika, ze eyeliner powinien isc na przod. Kwestia przyzwyczajenia ![]() ![]() ![]() PS makijaz jest faktycznie sliczny i tez bradzo mi sie podoba :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Re: jak zrobic taki makijaz?:)
Dziekuje bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.