|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Upławy
Drogie Panie, chciałam się zapytać o jedną rzecz:
od pewnego czasu mam bardzo duże upławy, do tego "tamte" okolice strasznie mnie swędzą i strasznie pieką. Co to może być??? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Upławy
myślę że to może byc grzybica pochwy,koniecznie wybierz sie do ginekologa.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam raz na jakiś czas same upławy, może by to było normalne ale dużo tego jest bo mi nawet przez spodnie ciemne < o jasnych nie wspomnę> przesiąka. To też coś nie ok ?
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
seemore jeśli nic Cię nie swędzi ani nie piecze to sądze że to nie jest grzybica ale jeśli Cię to niepokoi to warto odwiedzić ginekologa i zapytać go
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
wógole to dziewczyny przy każdych niepokojących objawach warto odwiedzić ginekologa gdyż dzięki temu można wykryć coś znacznie poważniejszego niż same upławy.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz nie wiem co się stanie, nawet jeśli któraś z wizażanek jest panią ginekolog i odpowie ci na Twoje pytanie to nie da Ci 100% pewności że to to lub tamto gdyż najlepiej to byłoby się zbadać. seemore a dlaczego nie chcesz iść? byłaś już czy nie odpowiesz bo to tajmenica?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
nie byłam i nie pójdę
jaskniniowcy nie mieli ginekologa i żyli
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no jak chcesz - Twój wybór. Rozumie Twoje opory, każdy je ma lub miał. Najgorzej jest się zdecydować...
kiedyś i tak będziesz musiała pójść ![]() a jeśli poprostu się wstydzisz to pomyśl - on/ona codziennie ogląda kilkadziesiąt dziewczyn/kobiet które mają różne dolegliwości - więć Tobie nie będzie się szczególne przyglądać bo jesteś jedną z wielu
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co się tyczy tematu wątku, proponuję artykuł :http://www.resmedica.pl/zdart110011.html , i wizytę u lekarza Nino01
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Anett_]Gdyby Jaskiniowiec , znalazł się w naszych czasach, zmarłby po kilkunastu minutach z powodu zanieczyszczeń powietrza, które jemu były obce
![]() no właśnie, jaskoniowce żyli w innym środowisku - mogli na przykład napić się wody z każdego strumyka, rzeki... i nic by im się nie stało , a teraz ? wszystko zanieczyszczone - stąd także więcej chorób (w tym również kobiecych!) które w tamtych czasam były im obce
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
na grzybice pochwy b. dobre sa irygacje z tantum rosa i kory debu
. ale i tak trzeba udac sie do lekarza. aha, przy grzybicy wcale nie musi swedziec ani piec- tak mi gin powiedzial
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wolno bagatelizowac takich objawow, moze to byc rowniez infekcja jajnikow, grzybica pochwy, jesli uzywasz prezerwatyw - byc moze jestes uczolona na nie.
Nie dziw sie , ze kazda z nas radzi Ci wizyte u lekarza. Dobry lekarz to najlepszy wybor. Nie ma co sie bac ginekologa. Ginekolog to tez czlowiek
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaskiniowcy nie mieli wielu innych rzeczy i zyli tylko troche króceji chyba gorzej a na pewno byli bardziej brudni. zapytalas o rade to dziewczyny doradzily ,nie chcesz isc to nie idz ,przeciez nadżerki,rak ,bezpłodnosc i inne świnstwa są dla ludzi, prawda? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
POza tym jest jeszcze najbardziej prozaiczne i egoistyczne podejscie do tematu - PO CO SIĘ MĘCZYĆ????!!!!!! czasem wystarczy kilka mniej przyjemnie spedzonych minut u lekarza, a za pare dni uplawy znikna i bedziesz jak nowo narodzona.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
patrzcie co znalazlam na tej stronce co podala Anett: "Przewlekłe używanie tamponów czy podkładek higienicznych utrudniające odpływ wydzieliny i dostęp powietrza do pochwy może wtórnie spowodować rozwój beztlenowców i wystąpienie Bacterial vaginosis." Czyli wychodzi na to ze stosowanie wkladek higienicznych nie jest takie dobre "Pamiętając, że lepiej zapobiegać niż leczyć, starajmy się: nie używać płynów do higieny intymnej, perfumowanych mydeł i płynów do kąpieli, " tez myslalam ze najlepsze jest stosowanie plynu to co uzywac sama wode pozdr.
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
w przypadku grzybicy lekarze zalecaja oby myc sie albo kefirem albo sama woda. te wszystkie mydla i plyny i oslabiaja naturalna flore bakteryjna pochwy przez co bie moze sie bronic przez tymi paskudnymi ustrojstwami
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
no to mnie zadziwiłyście tymi tamponami, wkładkami i płynem do higieny intymnej. Tyle tylko, ze wkładki higieniczne są chyba moim nałogiem i bez nich nigdzie sie nie ruszam, płyn również idzie w ruch za każdym razem, a i z podpasek już dawno zrezygnowałam na rzecz tamponów. Co do wizyty u ginekologa przy upławach to rzeczywieście lepiej skorzystać wcześniej i zadbać o siebie i swoje zdrowie, kiedy jeszcze nie wdała się żadna poważna infekcja.
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ze wzgledu na swój odczyn- osobiście pozostanę przy swoim ulubionym, hypoalergicznym, łagodnym płynie, wszelkie infekcje na szczęście mnie omijają.Co tyczy się tamponów, lekarze biją na alarm, by dokładnie przestrzegać czasu ich stosowania, zdarzają się przypadki, zapomnianych tamponów, co w konsekwencji prowadzi o zapaleń i nieprzyjemnych powikłań. Ginekolodzy przestrzegają także przed zbyt częstym noszeniem bielizny typu stringi.
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny to jak to jest? Stosować tampony czy nie? Ja używam tamponów od kilku lat, na dzień i na noc, z tym że na noc stosuje większe. Ostatnio przeczytałam artykuł, w którym była mowa o tym, że tampony stosowane na noc moga prowadzić do zatrucia
Myślicie, że lepiej stosować podpaski??? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić powrotu do nich, dla mnie używanie podpasek to straszna męczarnia zero poczucia komfortu
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podobno dobre sa blogulki z propolisem na takie upławy
Słyszalam ze po 2 dniach znikaja juz Ale nie chce pisac konkretow zeby nie wprowadzic w blad
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
osobiscie uwazam ,że nalezy korzystac z kazdych dobrodziejstw i stosowac je zamiennie .
tamony stosuje latem ,jezioro,basen,jakies imprezy ,na noc podpaska ,w czasie normalnego dnia takze ,wkladki tuz przed okresm żeby nie bylo niespodzianek na spodniach i chwile przed jego zakonczeniem. płyny tylko ziaji lub pianka bielendy (chyba) co do podraznien to mnie podrażnia papier toaletowy kolorowy i perfumowany okropnosc brr |
|
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
a te wkładki higieniczne to czuć jak się chodzi? bo dla mnie noszenie podpasek te trzy dni w miesiącu to istny koszmar
dobrze chociaż ze tak krótko...
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
wkladek wogole nie czuc, ale radze isc do ginekologa, ja pamietam, ze tez mialam podobne problemy to przepisal mi masc i globulki dopochwowe, po jednym zastosowaniu poczulam ulge, ale trzeba wziasc cala serie lekow, ktore niestety sa na recepte, a wiedz, ze samoistnie nie przejdzie, do tego czasu mozesz stosowac lactovaginal lub vagical, ale bez ginekologa sie nie obedzie
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

Myślicie, że lepiej stosować podpaski??? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić powrotu do nich, dla mnie używanie podpasek to straszna męczarnia
zero poczucia komfortu