|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ślub i skrzypce
Mój brat niedługo stanie na ślubnym kobiercu i chciałby zrobić niespodziankę swojej przyszłej żonie- chciałby, żeby zagrała skrzypaczka podczas tej ważnej chwili
![]() Myślicie, że to dobry pomysł? I jaki utwór? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub i skrzypce
Cytat:
![]() sama bym się ucieszyła z takiej niespodzianki ![]() a jesli chodzi o utwór proponuje niesmiertelne Ave Maria ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Świetny pomysł
![]() Najlepiej zadzwonić do jakiejś skrzypaczki a ona na pewno zaproponuje jakiś utwór/ utwory ( bo niekoniecznie musi być jeden - u nas były chyba 4) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
super
![]() a co do utworu, to mój ukochany klasyk skrzypcowy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6yRtWrqxtvQ
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
pomysł super.
my sami mieliśmy niespodziankę w postaci skrzypaczki - mama nam zamówiła. zagrała wraz z organistką Ave Maria podczas podpisywania dokumentów. piękne to było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki Wam za odpowiedzi
![]() Właśnie skrzypaczka zapowiedziała, że gra od wielu lat na ślubach i doskonale wie, jakie utwory są odpowiednie. Osobiście myślałam tak jak tutaj powiedziałyście o "Ave Maria" oraz o "Hallelujah" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
heh, już myślałam, że zabłysnęłam tutaj jakimiś zwrotami śląskimi, zapominając o lokalizacji, którą widać ;pp
Numer wysłałam na skrzynkę prywatną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! My zamówiliśmy nie skrzypce a trąbki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tylko pamiętajcie, żeby wcześniej spytać księdza czy się zgadza na instrument, bo według wytycznych Benedykta XVI w ogóle nie powinno być niektórych instrumentów w kościele (np. trąbki), a część może grać tylko w części nieliturgicznej (zanim ksiądz wejdzie za ołtarz i jak już z za niego wyjdzie). W większości kościołów się tego nie przestrzega, ale jak się trafi konserwatywny ksiądz, to nigdy nie wiadomo.
Mój ksiądz sam polecił nam skrzypce. Ale różnie może być. Ja planuję skrzypce i wokal (wokal do partii liturgicznych - one mogą być podobno wykonane tylko na organach albo wokalnie, a u nas w kościele nie ma organisty).
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
My też pytaliśmy księdza o zgodę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.