|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Swędzenie wejścia do pochwy po stosunku
Hej Dziewczyny,
Przeszukałam chyba już wszystko, ale nigdzie nie znalazłam podobnego problemu do mojego. Jeśli gdzieś już taki jest - skierujcie mnie we właściwe miejsce ![]() Mam taki problem, że od kilku właściwie już lat, zawsze po stosunku, 1,2,3 dni swędzi mnie wejście do pochwy. Zawsze jakoś tak olewałam to, nawet nie pomyślałam, żeby wspomnieć o tym ginekologowi, po prostu nie było to aż takie straszne. Jednak ostatnio coraz bardziej mi to doskwiera.. Przy pierwszej biocenozie pochwy wyszła mi Gardnerella vaginalis, brałam antybiotyk i zniknęła. Oprócz tego Streptococcus agalactiae, ale lekarz powiedział, że ta bakteria jest praktycznie nie do wyleczenia. Za drugim razem nie wyszło nic... A za trzecim wyszło Streptococcus agalactiae i Staphylococcus aureus. Co 2-3 miesiące dostaję grzybicy. Grzybicę potrafi wywołać u mnie nawet brak higieny przez jeden weekend... Kompletnie nie wiem jaki może być powód, bo nie ma znaczenia czy kocham się w prezerwatywie, bez, delikatnie, czy ostrzej, z żelem czy bez... I mój obecny facet nie jest jedynym, przy którym to miałam. Oczywiście wybieram się niebawem do gina, ale chciałam zorientować się, czy któraś z was to miała, co się w końcu okazało, a przede wszystkim czy udało się tego pozbyć... ![]() Pozdrawiam gorąco Wizażanki ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Swędzenie wejścia do pochwy po stosunku
Wyglada mi to na infekcje. Poczytaj sobie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=939871 . Poza tym jest caly watek zbiorowy o grzybicy.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zajrzalas w te watki? Tam sa poruszane podobne kwestie i rozne przyczyny m.in. choroby weneryczne, zmiana diety itp.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
i'm brilliant
|
Infekcja to jedno, ale drugie to odrastające po depilacji włoski. Jakiś czas temu regularnie po stosunku parszywie swędziało mnie w kroku. Gdy po dwóch tygodniach problem nie zniknął pobiegłam spanikowana do ginekologa. Okazało się, że za mój problem odpowiadają właśnie odrastające włoski. Skóra zawsze jest wtedy podrażniona, a w miejscach intymnych dodatkowo podrażnia ją tarcie podczas stosunku.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czego używasz do higieny intymnej?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
czy podczas stosunku uzywane sa prezerwatywy?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.