|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() torbiele Nabotha-czy to choroba?
Mam pytanie do p.Doktora lub tych z dziewczyn które "to" miały.
Czy stwierdzone u mnie torbiele Nabotha, to odmiana nadżerki kwalifikujaca się do usunięcia? Z góry dziękuję o odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: torbiele Nabotha-czy to choroba?
Jestem za leczeniem tych zmian. Polega to na ich nacięciu, ewentualnie dodatkowo na koagulacji (chemicznej, elektrycznej lub krio).
Groźnie brzmi, ale nic strasznego. ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: torbiele Nabotha-czy to choroba?
Bardzo dziękuję p. Doktorze za odpowiedź. Miałam dwie rozbieżne opinie, w tym jedna to, że jak najszybciej należy "to" usunąć, bo to rodzaj nadżerki a dokładnie nadżerka źle wyleczona, a druga, że to nie choroba tylko taka "uroda szyjki" i nawet pacjentkom się o tym nie mówi bo nie ma potrzeby ich straszyć.
Już jestem po zabiegu "zamrażania"(bo lekarz, który te torbiele stwierdził bardzo mnie wystraszył) ale zapłaciłam za niego 200zł, bo ponoć "Kasa" nie refunduje, a inny lekarz powiedział, że zupełnie niepotrzebnie...No i co ja mam teraz myśleć... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.