|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
do farbowanych blondynek
Dziewczyny, jakich używacie farb (firma i odcień)w kolorach jasnego blondu, farbujecie w domu czy u fryzjera? Ja sama mam baleyage, ale trochę zaczyna mi się to nudzić, więc zastanawiam się nad jednolitym blondem, tylko czy robić sama w domu czy u fryzjera? Trochę się boję efektu "kurczaka", ale może nie macie takich złych doświadczeń...Ciemne kolory po prostu mi nie pasują. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: do farbowanych blondynek
mi też podobno ciemne nie pasują
nie pamiętam jaką farbą malowałam włoski ale zrób to u fryzjera! bo potem bedziesz płakać że ci brzydko wyszło ale tylko dlatego że mam mame fryzjerke komuś zielonemu w tej sprawie nie powierzyła bym swoich kłaczków
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Skoro już masz włosy rozjaśnione to powinien ci załapać kolor z pudełka
nigdy u fryzjerki nie farbowalam wlosow, a mialam bardzo fajny blond zrobiony przez mame ktora farbuje sobie odrosty co jakiś czas najpierw mi zrobila pasemka, pozniej wiecej pasemek i tak stopniowo i byly rozne odcienie i fajnie to wygladalo. gorzej bylo jak chcialam sie blondu pozbyc, najpierw kupilam badziewiasta farbe ktora niby sie nie zmywa a zeszla po dwoch myciach i zostawila bardzo rudawy odcien po sobie, pozniej dopiero trafilam na farbe identyczna w kolorze naturalnym i mam spokoj ale chyba znowu pofarbuje, ale u fryzjera, bo na ciemnych wlosach wyjdzie kurczak, a skoro ty masz jasne to mozesz spokojnie kombinowac w domu, jedyne co moze wyjsc nie tak to kolor troszke nierowno . Tak mi sie wydaje przynajmniej A tak w ogole to chyba jestem szczesciara, bo fajnie wygladam i w blondzie i w ciemniejszych wloskach (brazowych, bo w czarnych bym wygladala jak debil ) nawet rudy mi pasuje
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ja kiedyś farbowałam włosy Recitalem L`Oreal oraz Exelence Creme również tej samej firmy.Teraz przerzuciłam sie na Garnier Nutrisse i z tej farby najbardziej jestem zadowolona gdyż po niej kolor wyglada najbardziej naturalnie.Zawsze wybieram odcień popielaty blond Jesli masz jasne włosy ta farba powinna Ci "chwycić" jednak ostateczny efekt zalezy oczywiście od Twoich włosów i koloru jaki w tej chwili na nich masz
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Oglądałam dziś farby Loreal. Czy ktoś może farbował tymi b. jasnymi blondami (skandynavian czy coś w tym stylu)? Jest zagrożenie że wyjdzie żółty kurczak? A jak chwyci farba rozjaśnione pasemka, które są potraktowane rozjaśniaczem? Może znacie adres strony gdzie można podejrzeć kolory farb Loreal?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ja farbuję swoję włosy od dobrych kilku lat i jedynie farbami Garniera (w szczególności tym rodzajem, co reklamuje J.Brodzik) oraz Wellatonem
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
ETERNITY masz moze jakas swoja fotke po farbowaniu tym popielatym blondem z Nutrissa? Ja farbuje Garnierem Color Naturals i jestem w miare zadowolona ale sprobowalabym czegos innego i ciekawi mnie jak ten odcien wyglada na wlosach. moglabys wkleic oczywiscie jesli taka posiadasz?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie, może wkleicie swoje zdjęcia i napiszecie jakiego koloru i farby używacie. Wiem że co jednej wyjdzie niekoniecznie drugiej się uda... Ale może będzie to jakaś inspiracja.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

nie pamiętam jaką farbą malowałam włoski
ale zrób to u fryzjera! bo potem bedziesz płakać że ci brzydko wyszło
ale tylko dlatego że mam mame fryzjerke
komuś zielonemu w tej sprawie nie powierzyła bym swoich kłaczków