![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przywitanie
Witam serdecznie ,jestem tu nowa pozdrawiam wszystkich z forum,interesuje mnie wymiana doświadczeń z dziewczynami które robią sztuczną bizuterie.
Sama zaczełam niedawno i chciałabym ją sprzedawać,może znacie jakieś internetowe sklepy gdzie mozna kupić np. gotowe zawieszki wysadzane koralikami ,oprócz allegro ,artfan i qunszt bo tam już sprawdzałam i nie ma takich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przywitanie
witam na forum
Przejrzyj to co juz zostal onapisane, jest tego masa, napewno znajdziesz wiele przydatnych informacji. ps. nie uwazam zeby moja bizu byla sztuczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za info, oglądałam zdjęcia twoich kolczyków są śliczne,od dawna je robisz?
Ja swoje chciałam sprzedać na allegro ,ale mi się nie udało ,a ty swoje sprzedajesz? może masz jakiś sekret udanej sprzedaży? Mogłabym pokazać swoje ,ale nie bardzo wiem jak przenieść tutaj zdjęcia. Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Rowniez witam, i podobnie jak Guga wypraszam sobie nazywanie mej bizuterii sztuczna
![]() A fotki zamieszcza sie w tym samym miejscu, gdzie pisze sie posta -> opcja "zalacz pliki" -> "zarzadzaj zalacznikami" i dalej wybiera sie pliki ze swojego komputera, powodzenia, chetnie poogladam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego sztuczna? Nie sadze zeby bizu ze srebra i szklanych korali czy kamieni polszlachetnych byla sztuczna. Tak gwoli scislosci Wiele technik jakie my wykozystujemy widzialam w sklepach jubilerskich przy kolczykach za skromne 50zl... A z czego te kolczyki? Z barwionego na groszkowo howlitu... Po 3 stopniowo mniejsze kostki na kolczyk. Identyczne robilam z turkusowych kulek...
Co do porad... Przegladaj watki, bylo sporo o technikach. Jest osobny watek o robieniu kolczykow na ponad 14 stron. Milej lektury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
nie chce żeby ktoś nazywał to co robię biżuterią sztuczną... to mi się kojarzy z plastikowym badziewiem ze straganu... a my wykorzystując szlachetne materiały nie robimy niczego wyglądającego jak tamta tandeta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mi tez sztuczna kojazy sie z metalowymi kolczykami z bazarow, robionymi jak najmniejszym kosztem, z ktorych po miesiacu schodzi ta cieniutka warstewka chromu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witaj i koniecznie się pochwal swoimi dziełami
![]() Hymm, jakie jest przeciwieństwo wyrażenia 'sztuczna biuteria'? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja też do niedawna myślałam, że biżuteria sztuczna, to inaczej biżuteria ręcznie robiona...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ooooj- gorąco sie tu zrobiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny nie obrażajcie się ,za tą sztuczną biżuterie ,nic złego nie miałam na myśli i oczywiście racja żę jak ze srebra i kamieni to nie sztuczna
P.s dzięki za informację jak wstawiać zdjęcia jak się pobawie to może mi się uda wam pokazać .pozdrowionka kaluskas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie obrazam sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do technik.. mnóstwo jest takich, jakie my robimy.. Jedyne, czego jeszcze nie widziałam, to kolczyków z lampworkami i cloisonne, ale masa perłowa to już standart.. Potem wychodzi, że sprzedaję kolczyki za drogo, bo w sklepie tańsze.. Tylko, że nikt nie pomyślał, że w sklepie będzie z 50 takich sanych dajmy na to - zielonych, a mi się niesamowicie rzadko zadarza, żeby zrobić dwie takie same pary.. S:
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Właśnie przeglądałam wątki i obejrzałam prace Maghii są przepiękne ,jak popatrzyłam na swoje to stwierdziłam ,że muszę się jeszcze wiele nauczyć,dziewczyny powiedzcie mi jeszcze raz jak się tu wstawia zdjęcia tylko tak może krok po kroku bo jestem zielona i nijak nie mogę się połapać jak to zrobić,od niedawna mam komputer i muszę się jeszcze sporo nauczyć,Pozrdowionka dla wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
"Odpowiedz" pod wszystkimi postami i nad oknem szybkiej odpowiedzi --> "Dodatkowe opcje" --> "Zarządzaj załącznikami" --> Wybierasz pliki z dysku --> "Załaduj" --> "Wyślij odpowiedź"
Krok po kroku, mam nadzieję, że pomogłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzialam u jubilera kolczyki: na prostej szpilce 3 kostki z groszkowego howlitu, roznej wielkosci ulozone w piramidke. Cena? 50zl... I obok masa podobnie wykonanych z howlitu, krysztalu gorskiego, tygrysiego oka. Ceny z kosmosu... kaluskas -> Pamietaj tez ze foto ma ograniczona wielkosc(wage). Jak otwozysz okienko do zaladowania fotek to na dole bedzie tabelka z dozwolonymi formatami i maksymalna waga. Cos kolo 120kB. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Pobawiłam się ze zdjęciami i już możecie sobie zobaczyć moje dziełka i ocenić
![]() Dzięki za informację jak się wstawia zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A to reszta moich dziełek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Jakoś znajomo wyglądają,mi się podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ladne, tylko troche rozjasnij, bo fotki ciemne
kamiodka -> czemu znajomo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Bo widziałam je na żywca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny cieszy mnie że chociaż ktoś się zainteresował moim dłubaniem te zdjęcia to są już ładne ,żebyś zobaczyła pierwsze to byś dopiero powiedziała że ciemne . Tak właściwie to się zastanawiam czy wchodzić w to dłubanie bo tego jest naprawdę masa i nie wiem czy można wyjść jako tako na swoje co wy o tym sądzicie? opłaca Wam się to dłubanie?
Tak w nawiasie Kamiodka to moja bratowa. Pozdrowionka i odezwijcie się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
bardzo ładnie
![]() mnie urzekły te 2 pary: ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1148294822 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1148294822 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
bardzo ladnie tylko rozjasnij troche zdjecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Dzięki za obrobienie fotki teraz to naprawde lepiej wygląda , nie mam jesze programu dobrego do obróbki zdjęć a Olympus Master jest po angielsku i nie bardzo wiem co się z czym je , fajnie że się komuś podobają .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
kolczyki super, mnie się szczególnie podobają te same co Lenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Tak apropo wczesniejszej rozmowy: wlazalm wczoraj do tego samego jubilera, patrze a tam kolczyki z krysztalkami swarovskiego (kolo 4mm) po 150, a u custome jewellery 2szt po 1zl (na jeden kolczyk bylo z 10), takie wiszace krysztalki na lansuszkach, w ksztalcie trojkata(popularne na wigjig.com).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.