|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Facet (30l) poszukuje: krem do SUCHEJ skóry twarzy
Polecicie dobry krem do suchej skóry dla faceta?
Mój TŻ ma brodę, kupiłam mu zestaw szampon i olejek do brody i nic.... Skóra się sypie jakby miał łupież na twarzy ![]() To samo pod brodą - sucha i łupież. To samo na twarzy - sucha skóra 1) Krem nivea - zero efektu 2) LOREAL MEN EXPERT hydra 24 krem nawilżający multiwitaminy - zero efektu 3) ZESTAW Szampon + Tonik Olejek do brody Dr K SOAP - zero efektu _______ edit: w slowie olejek do -- jest jakis link ;/ ja go nie wstawialam, to reklama
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2016-10-19 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Facet (30l) poszukuje: krem do SUCHEJ skóry twarzy
Bo to może być łupież pstry na przykład. Polecam dermatologa.
Najpierw, a potem kremy. To pewnie po prostu jakaś dermatoza. Możliwe, że grzybiczna.
![]() |
#3 |
.
|
bardzo długą brodę ma?
może warto by było zacząć od jakiegoś delikatnego peelingu? do tego bym dodała raczej jakiś olejek arganowy do całej twarzy, bo lepiej nawilża niż kremy. faktycznie może mieć problemy skórne na tle grzybiczym lub bakteryjnym. wizyta u dermatologa to dobry pomysł. różni są lekarze, więc spróbowałabym jednocześnie mycia brody i skóry twarzy środkami (rozcieńczonymi) z chlorheksydyną.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wielkie dzięki dziewczyny!
Dermatolog, a do czasu czekania na wizytę spróbuje peeling i olejek na nawilżenie. Broda króciutka ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mój facet miał ten sam problem i i skontaktowałam go z kobietą która bardzo pomogła mojej skórze, co prawda bardzo się wzbraniał przed tym żeby porozmawiać z doradcą ds. pielęgnacji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem niech spróbuje kosmetyków do pielęgnacji suchej skóry z apteki do mycia twarzy u nas na pierwszym miejscu-Cetaphil , zamienniki nie dawały "ulgi". Nie warto bawić się w kosmetyki drogeryjne bo jak ma np właśnie zapalenie czy coś to mu to nasili. Do smarowania dermatolog mu dał protopic i jakiś krem robiony.
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2016-11-02 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.