Czy fizyczność jest taka ważna? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-06, 14:33   #1
Alala20
Przyczajenie

Czy fizyczność jest taka ważna?

Cześć! Podobam się pewnemu facetowi, ale sama nie wiem, co zrobić. Z jednej strony uwielbiam jego ciepły charakter, wyrozumiałość, gotowosc do pomocy, ciągle o nim myślę, ciesze się, gdy spędzamy czas razem, gdy mnie dotyka, przytula... uwielbiam kontakt fizyczny z nim. Ale... zupełnie mi się nie podoba, nie czuje żadnego pociągu do niego. Stąd moje wątpliwości. Czy warto z kimś takim być? Czy taki związek ma sens? Pytam się, bo nasza znajomość idzie ciągle do przodu i potrzebuje jakiś porad, bo nie wiem, co z tym fantem zrobić...
Alala20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 14:34   #2
Djuno
Regulator reniferów

Dot.: Czy fizycznosc jest taka ważna?

Nie, taki związek nie ma sensu.
Stary 2016-11-06, 14:36   #3
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alala20 Pokaż wiadomość
Cześć! Podobam się pewnemu facetowi, ale sama nie wiem, co zrobić. Z jednej strony uwielbiam jego ciepły charakter, wyrozumiałość, gotowosc do pomocy, ciągle o nim myślę, ciesze się, gdy spędzamy czas razem, gdy mnie dotyka, przytula... uwielbiam kontakt fizyczny z nim. Ale... zupełnie mi się nie podoba, nie czuje żadnego pociągu do niego. Stąd moje wątpliwości. Czy warto z kimś takim być? Czy taki związek ma sens? Pytam się, bo nasza znajomość idzie ciągle do przodu i potrzebuje jakiś porad, bo nie wiem, co z tym fantem zrobić...
Jeśli na początku Cię nie pociąga to już nie zacznie. Daj mu spokój, znajdźcie sobie partnerów, którzy będą Was pociągać, z wzajemnością. I tak, fizyczność jest ważna, na tyle ważna, że bez niej nie zbudujecie normalnego związku moim zdaniem.
Stary 2016-11-06, 14:40   #4
AlaZala
Zadomowienie

Co Cię obchodzi, czy jest ważna dla innych?

Sama zastanów się, czy jest ważna dla Ciebie. Chyba, że jesteś zupełną konformistką...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 15:21   #5
201803290936
Konto usunięte

Ludzie się muszą sobie podobać. Musi być coś w tej drugiej osobie, co jest dla nas "wow". Żadne "on miły, ale z mojej strony letnio". Nie.

Chcesz wiedzieć, czy coś z tego być? Przejdź od przyjacielskich, bezpiecznych przytulanek do pocałunków i pieszczot. Jeżeli nadal nic, to sorry, super materiał, ale nie na faceta. To, że brakuje Ci kontaktu z drugim człowiekiem, nie znaczy że on jest tym właściwym. Sama czujesz, że czegoś tu brakuje.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 16:39   #6
NattiTt
Wtajemniczenie

Hej, a ty byś chciała być z facetem, któremu się nie podobasz? :/

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 16:43   #7
eyo
Zakorzenienie

Nie, to materiał na przyjaciela a nie na partnera.
I dla dobra wszystkich zainteresowanych radzę ochłodzić relacje z tym panem (a już na pewno te od strony fizycznej) bo zaraz wyjdziesz na zołzę, która rzuciła dobrego człowieka (podczas gdy to, że w zasadzie do etapu związku nie dotarliście będzie mało istotnym szczegółem w ocenie Twojego postępowania).

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 17:17   #8
White_Dove
Zakorzenienie

Dziewczyny a jezeli jestem z facetem i lubie sie z nim całować i gdy mnie dotyka i lubie jego dotykać, z wygladu podoba mi sie w nim tak 80-90%, czasem mam jeszcze w brzuchu takie dziwne coś "taki skurcz ale nawet fajny" chyba motylki to sie nazywa (?) w momencie gdy mnie dotknie to jest dobrze? Czy tez zwiazek nie ma sensu? Pytam bo nie wiem do konca a wczesniej nie byłam w zwiazku. Czy to wystarczy w poczatkach zwiazku bo seksu jeszcze nie uprawiamy.

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2016-11-06 o 17:22
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 17:42   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Bywa, że człowiek czuje pociąg fizyczny "mimo" wyglądu. Bo to nie atrakcyjność fizyczna sprawia, że ktoś jest dla nas pociągający, a jego dotyk, smak, głos i to niezdefiniowane "coś".
Ten facet, poza ogólnym przyjemnym wrażeniem, twoich głębszych uczuć nie budzi i raczej nie zacznie.

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jezeli jestem z facetem i lubie sie z nim całować i gdy mnie dotyka i lubie jego dotykać, z wygladu podoba mi sie w nim tak 80-90%, czasem mam jeszcze w brzuchu takie dziwne coś "taki skurcz ale nawet fajny" chyba motylki to sie nazywa (?) w momencie gdy mnie dotknie to jest dobrze? Czy tez zwiazek nie ma sensu? Pytam bo nie wiem do konca a wczesniej nie byłam w zwiazku. Czy to wystarczy w poczatkach zwiazku bo seksu jeszcze nie uprawiamy.
Dla ciebie jest nadzieja.
Pobędziesz z facetem dłużej, to te brakujące 20% przestanie mieć znaczenie.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 17:55   #10
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Bywa, że człowiek czuje pociąg fizyczny "mimo" wyglądu. Bo to nie atrakcyjność fizyczna sprawia, że ktoś jest dla nas pociągający, a jego dotyk, smak, głos i to niezdefiniowane "coś".
Ten facet, poza ogólnym przyjemnym wrażeniem, twoich głębszych uczuć nie budzi i raczej nie zacznie.

Dla ciebie jest nadzieja.
Pobędziesz z facetem dłużej, to te brakujące 20% przestanie mieć znaczenie
.
O jej dzieki pomógł mi twoj post! wiem że moze głupio sie pytam ale nie miałam tak nigdy wczesniej wiec nie wiem czy to co teraz to dobrze.
Czyli jest pociag i wszystko w porzadku
Stary 2016-11-07, 16:15   #11
Matka Dyrektorka
Raczkowanie

Dot.: Czy fizyczność jest taka ważna?

Cytat:
Trochę mi się to wyklucza

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
Matka Dyrektorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-07, 16:48   #12
wanilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
Jeśli na początku Cię nie pociąga to już nie zacznie. Daj mu spokój, znajdźcie sobie partnerów, którzy będą Was pociągać, z wzajemnością. I tak, fizyczność jest ważna, na tyle ważna, że bez niej nie zbudujecie normalnego związku moim zdaniem.
Może zacząć. I tak się zdarza. Ale w momencie gdy tego pociągania nie ma nie pakowałabym się w związek a zwykłą przyjacielską znajomość. U niektórych takie rzeczy przychodzą z czasem. Tylko przez ten czas (gdy nie wiadomo co z tego wyniknie) nie ma sensu robić drugiej stronie nadziei.
Stary 2016-11-07, 20:34   #13
White_Dove
Zakorzenienie

Czasem mam wrazenie że najlepsze sa znajomosci ff... Tam jest masa pociągu ale jakos sie rozpadaja takie znajomosci...
Stary 2016-11-07, 20:36   #14
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem mam wrazenie że najlepsze sa znajomosci ff... Tam jest masa pociągu ale jakos sie rozpadaja takie znajomosci...
W związku też powinna być masa pociągu
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-07, 21:36   #15
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazypiec Pokaż wiadomość
W związku też powinna być masa pociągu
Ja nigdy nie poznałam faceta by mi sie kolana uginały na jego widok. A kiedy jakis mi sie podobał to traktował mnie jak kolezanke albo wcale nie zwracał uwagi ( czyli wychodzi prawie na jedno) i jak sie spotkalismy to jakos taki był mało ogarniety z gadki, brak tematów, nic nas nie łączyło, nie było takiego "porozumienia/odbierania na jednej fali" Do zwiazku trudno jest by wszystko było na 100 i wyglad/pociag/charakter itd. W zwiazku w którym teraz jestem kolana mi sie nie uginaja ale motylki czuje jest fascynacja, zachwyt to chyba jest dobrze. Trzy razy jak sie wygłupiał to było troche obnizenie w moich odczuciach ale potem wrociło.

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2016-11-07 o 21:38
Stary 2016-11-07, 21:41   #16
Krzywobuta
Raczkowanie

Zależy do czego jest ważna Mój obecny chłopak na początku mi się w ogóle nie podobał. Ale uwielbiałam z nim rozmawiać i chciałam dać nam szansę. Więc najpierw się przyjaźniliśmy, bo do tego żaden pociąg nie jest potrzebny, a potem powoli, powoli i doszliśmy do związku. No i teraz, choć widzę jego wady, to pociąga mnie aż za mocno.

No ale ja jestem dzikusem, nie cierpię dotyku, a to jest mój pierwszy chłopak, więc nie wiem na ile moje doświadczenia mogą komukolwiek w czymkolwiek pomóc. No i ja znam siebie. Wiedziałam, że nie podoba mi się głównie dlatego, że mnie przeraził, kiedy na pierwszym wspólnym sam na sam wyznał mi, że się we mnie zakochał. Jak się z tym oswoiłam (prawie rok mi to zajęło), to nagle okazał się przystojniakiem
Krzywobuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-07, 21:43   #17
201803071142
Konto usunięte

Cytat:
Uważam, że nie powinnaś słuchać wypowiedzi z forum, co KTOŚ BY ZROBIŁ NA TWOIM MIEJSCU. Bo nie jest na Twoim miejscu. Tylko Ty na nim jesteś i zrobisz tak, jak czujesz. Najgorsze, co może być, to zrobić to, co Ci inni doradzą.
201803071142 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 00:03   #18
Alala20
Przyczajenie

A mi się nic nie wyklucza po prostu lubię czuć drugiego człowieka. Mam ogromny niedosyt w bliższych relacjach i lakne go, a że go lubię, to i uwielbiam czuć jego dotyk (nie wiem na ile jest to seksualne). To raczej bardziej przyjacielskie gesty moim zdaniem... kładzenie ręki w talii i na biodrach, czasem na plecach, przytulanie na pozegnanie, dotykanie i bardzo bliskie siedzenie (mimo, że wokół mnóstwo miejsca), stawanie bliziutko za mną lub naprzeciwko mnie, także praktycznie jest między naszymi twarzami max 20 cm... lubię to. A jednak wciąż odczuwam to tylko jako "ciepła bliskość" i nie nadaje temu erotycznych podtekstow, chociaż wszyscy wokół mnie twierdzą, ze on totalnie na mnie leci i tylko nie wiem co zrobić, gdy... to przestanie mieć taki charakter. I gdy dojdzie do deklaracji, bardziej otwartych sygnałów... Bo ja bardzo lubię spędzać z nim czas, lubię go, ale nie podoba mi się, ani nie czuje pożądania... i sama nie wiem co robić.

Czy może ta potrzeba bliskości to już pożądanie? Mimo, że np wgl nie chciałabym przekroczyć granicy i chociażby całować się z nim.?
Alala20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 07:04   #19
201712242137
Konto usunięte

Cytat:
To sie nie nazywa motylki, tylko pozadanie. Dlugo nie wiedzialam o co chodzi z tymi dziwnymi motylkami dopoki nie zorientowalam sie, ze niektore kobiety z jakiegos powodu (nieznajomosc reakcji wlasnego ciala?) nazywaja w ten sposob najnaturalniejsze uczucie na swiecie.

Cytat:
Czy może ta potrzeba bliskości to już pożądanie? Mimo, że np wgl nie chciałabym przekroczyć granicy i chociażby całować się z nim.?
Jak dla mnie to nie ma nic wspolnego z pozadaniem. Sama piszesz, ze nie masz ochoty go calowac, przekroczyc granicy, a pozadanie wlasnie na tym polega, ze masz ochote kogos rozebrac, calowac, dotykac wszedzie, wdychac jego zapach.
Ja tez lubie dotyk ludzi ktorych darze sympatia, czyli np. lubie siedziec blisko z kolezanka czy przyjaciolka, moge sie z nimi przytulac, ale w tym nie ma absolutnie nic seksualnego.
Wg mnie to nie ma sensu, on bedzie chcial cie calowac itd. a ty sie odsuniesz ze wstretem / zacisniesz zeby i bedziesz to pokornie znosic zeby go nie urazic?

Edytowane przez 201712242137
Czas edycji: 2016-11-08 o 07:24
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-08, 08:22   #20
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się nic nie wyklucza po prostu lubię czuć drugiego człowieka. Mam ogromny niedosyt w bliższych relacjach i lakne go, a że go lubię, to i uwielbiam czuć jego dotyk (nie wiem na ile jest to seksualne). To raczej bardziej przyjacielskie gesty moim zdaniem... kładzenie ręki w talii i na biodrach, czasem na plecach, przytulanie na pozegnanie, dotykanie i bardzo bliskie siedzenie (mimo, że wokół mnóstwo miejsca), stawanie bliziutko za mną lub naprzeciwko mnie, także praktycznie jest między naszymi twarzami max 20 cm... lubię to. A jednak wciąż odczuwam to tylko jako "ciepła bliskość" i nie nadaje temu erotycznych podtekstow, chociaż wszyscy wokół mnie twierdzą, ze on totalnie na mnie leci i tylko nie wiem co zrobić, gdy... to przestanie mieć taki charakter. I gdy dojdzie do deklaracji, bardziej otwartych sygnałów... Bo ja bardzo lubię spędzać z nim czas, lubię go, ale nie podoba mi się, ani nie czuje pożądania... i sama nie wiem co robić.

Skoro nic nie czujesz to znaczy ze to nie ten.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości