|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | ||
BAN stały
|
Hashimoto u mężczyzny a płodność
Witam, chciałabym zapytać czy jest może taka osoba, której Tż miał hashimoto/niedoczynność tarczycy i udało jej się zajść w ciążę?
Mój Tż od jakichś dwóch lat zaczął chorować na bielactwo (zmiany na nogach i rękach). Ponieważ zmiany pigmentowe w miejscach nieodkrytych ![]() Ponieważ mój Tż wykonuje zawód medyczny, ma styczność z pacjentami. Podczas jednego takiego spotkania poznał panią, która mu powiedziała o tym, że u niej bielactwo wystąpiło przy podwyższonym TSH. Tż zrobił badania krwi, najpierw morfologię i TSH i TSH dało wynik 19,94!!! Od razu poszedł z tymi wynikami do endo. i dostał skierowanie na USG i powtórne badania krwi tym razem dokładniejsze i skierowane na problem tarczycy. Wynik USG był taki: Cytat:
Cytat:
Dostał Euthyrox 25 i za dwa tygodnie do kontroli (czyli za tydzień). Szukałam trochę w necie, ale nie znalazłam nic co by mnie interesowało, ale może Tż którejś z Was ma taki problem? Lub miał i udało się zajść w ciążę? Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-09-08 o 19:25 Powód: Przywrócenie treści |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hashimoto u mężczyzny a płodność
ja niestety znam taki przypadek dotyczący kobiety tj, mamy mojego Tż, ma ona hashimoto i starali się o dziecko ok 4 lat.
Mama Tż miała też właśnie takie wysokie tsh i podobno to powoduje ze kobieta zajść w ciąże nie może. Mówiła że leczenie zajęło tyle czas bo jednak ona miała naprawdę ogromne problemy bo miała już wole i chcieli ją ciąć. Szukała też długo dobrego lekarza, potem kolejki i stąd te 4 lata. Mówiła że jak tsh się zmniejszyło to kilka miesięcy i była w ciąży. Być może to podobnie działa u mężczyzny - nie wiem, tak czy siak trzymam mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny.
![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-09-08 o 19:44 Powód: przywrócono treść |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
U mojego Tź stwierdzono hasimoto w sierpniu zeszłego roku. Początkowy wynik Tsh wskazywal 6, 64. Od tamtej pory bierze Letrox 50. A ja jestem w ciąży od grudnia i za 2 dni mam termin porodu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Jak super!! Dziękuje Ci za taka dobra wiadomość !!!!
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-09-08 o 19:42 Powód: przywrócono treść |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to do roboty teraz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dobrze powiedziane-do roboty
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Teraz Tż w czwartek idzie na badania krwi a potem do endo żeby zobaczyć o ile musi zwiększyć dawkę. Ma też badać poziom TSH co dwa tygodnie.
Staramy się, staramy ![]() ![]() Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-09-08 o 19:39 Powód: Przywrócono treść |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.