|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 | ||
|
BAN stały
|
Hashimoto u mężczyzny a płodność
Witam, chciałabym zapytać czy jest może taka osoba, której Tż miał hashimoto/niedoczynność tarczycy i udało jej się zajść w ciążę?
Mój Tż od jakichś dwóch lat zaczął chorować na bielactwo (zmiany na nogach i rękach). Ponieważ zmiany pigmentowe w miejscach nieodkrytych miał już od "sam nie pamięta kiedy", nie przejmowaliśmy się tym zbytnio, stwierdziliśmy, że taka kolej rzeczy przy bielactwie i Tż leczył się tylko maścią sterydową u dermatologa. Oczywiście choroba postępowała.Ponieważ mój Tż wykonuje zawód medyczny, ma styczność z pacjentami. Podczas jednego takiego spotkania poznał panią, która mu powiedziała o tym, że u niej bielactwo wystąpiło przy podwyższonym TSH. Tż zrobił badania krwi, najpierw morfologię i TSH i TSH dało wynik 19,94!!! Od razu poszedł z tymi wynikami do endo. i dostał skierowanie na USG i powtórne badania krwi tym razem dokładniejsze i skierowane na problem tarczycy. Wynik USG był taki: Cytat:
Cytat:
Dostał Euthyrox 25 i za dwa tygodnie do kontroli (czyli za tydzień). Szukałam trochę w necie, ale nie znalazłam nic co by mnie interesowało, ale może Tż którejś z Was ma taki problem? Lub miał i udało się zajść w ciążę? Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-09-08 o 20:25 Powód: Przywrócenie treści |
||
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Hashimoto u mężczyzny a płodność
ja niestety znam taki przypadek dotyczący kobiety tj, mamy mojego Tż, ma ona hashimoto i starali się o dziecko ok 4 lat.
Mama Tż miała też właśnie takie wysokie tsh i podobno to powoduje ze kobieta zajść w ciąże nie może. Mówiła że leczenie zajęło tyle czas bo jednak ona miała naprawdę ogromne problemy bo miała już wole i chcieli ją ciąć. Szukała też długo dobrego lekarza, potem kolejki i stąd te 4 lata. Mówiła że jak tsh się zmniejszyło to kilka miesięcy i była w ciąży. Być może to podobnie działa u mężczyzny - nie wiem, tak czy siak trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Trzymam kciuki
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny.
No właśnie strasznie cieżko znaleźć mi w internecie przypadek mężczyzny starajacego sie o dziecko z hashi. To juz mogło byc leczone dawno gdyby tylko wpadł na pomysł by połączyć pewne objawy w jedna całość ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-09-08 o 20:44 Powód: przywrócono treść |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
U mojego Tź stwierdzono hasimoto w sierpniu zeszłego roku. Początkowy wynik Tsh wskazywal 6, 64. Od tamtej pory bierze Letrox 50. A ja jestem w ciąży od grudnia i za 2 dni mam termin porodu
![]() ![]() razem czekamy na naszą wspaniałą córeczke
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Jak super!! Dziękuje Ci za taka dobra wiadomość !!!!
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-09-08 o 20:42 Powód: przywrócono treść |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to do roboty teraz !!! hihi Powodzenia !!
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze powiedziane-do roboty
Hihihihi
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Teraz Tż w czwartek idzie na badania krwi a potem do endo żeby zobaczyć o ile musi zwiększyć dawkę. Ma też badać poziom TSH co dwa tygodnie.
Staramy się, staramy Co prawda sam lekarz mówi, żeby teraz odpuścić, bo przy TAKIM TSH nie ma szans, ale jak spadnie poniżej 10 to będziemy próbować
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-09-08 o 20:39 Powód: Przywrócono treść |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

miał już od "sam nie pamięta kiedy", nie przejmowaliśmy się tym zbytnio, stwierdziliśmy, że taka kolej rzeczy przy bielactwie i Tż leczył się tylko maścią sterydową u dermatologa. Oczywiście choroba postępowała.

No właśnie strasznie cieżko znaleźć mi w internecie przypadek mężczyzny starajacego sie o dziecko z hashi. To juz mogło byc leczone dawno gdyby tylko wpadł na pomysł by połączyć pewne objawy w jedna całość 
20.12.2008 - nasze zaręczyny
13.08.2011 - ślub 
!!! hihi Powodzenia !!