Warszawa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-16, 14:03   #1
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Warszawa w 1 dzień

Wstyd się przyznać, ale do tej pory w stolycy zwiedzilam jedynie dworzec i lotnisko
Wybieram się teraz do Wawy na weekend i jeden dzień chciałabym przeznaczyć na polażenie po miescie

Co koniecznie powinnam zobaczyć...?
Doradzicie?

paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-17, 12:04   #2
Gonia1
Zakorzenienie

Dot.: Warszawa w 1 dzień

Starówka to konieczność, spacer po Nowym Świecie, Łazienki, Belweder, Sejm (ale Sejm widzisz często w TV ), możesz także pojechać na spacer do Wilanowa. Szkoda, że nie jedziesz do W-wy wiosną, kiedy wszystkie parki i ogrody wyglądają przepięknie.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-17, 18:06   #3
Rena
Zakorzenienie

zaczne od tego - bo widze, ze jestes z Krakowa, tak jak ja - ze w Warszawie:
* nie ma czegos takiego jak rynek w krakowie - ani nawet odpowiednika - nawet nie probuj tego tam szukac
* zamek krolewski, starowka, oraz lazienki sa w znacznych odleglosciach od siebie i nawet nie mysl, ze uda Ci sie przejsc miedzy nimi pieszo - wiec pomysl czym dojedziesz od jednego do drugiego obiektu.
* tzw centrum warszawy (tylko z nazwy na stacji metro) czyli okolice dworca centralnego jsst raczej malo atrakcyjne, no chyba ze masz ochote zwiedzic palac kultury (jest zaraz obok dworca), a co najwazniejsze znajduje sie kilka przystankow od starowki
* jak chcesz sie napic kawy w centrum stolicy (np w przerwie zwiedzania), a nie chcesz wydac na to za duzo, to polecam kfc czy pizze hut na starowce
* moja ulubiona ulica w warszawie to ulica chmielna
* moim ulubionym "zielonym" miejscem w stolicy sa lazienki oraz lasek bielański
* niektorzy lubia zwiedzac ogrod saski - jest stosunkowo niedaleko od starowki
* dla kogos z Krakowa najciekawsze moga byc obiekty takie jak sejm i inne takie - sprawdz w sieci i na mapie jak tam dotrzec

Milego weekendu zycze
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-17, 18:12   #4
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Gonia dzięki

Rena dzięki ogormne
O taką małą poradę mi chodzilo
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 22:21   #5
nawlaje
Przyczajenie

pytanie do Rena ...
mozesz polecic jakies dobre strony o wawie , generalnie chodzi mi o dobra mape ... poszukuje ulicy Pieknej dokladnie nr 12 na ktorej ponoc znajduje sie ambasada USA
z gory dzieki
nawlaje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 22:54   #6
Rena
Zakorzenienie

kup plan miasta firmy copernicus, na pewno do dostania na kazdej stacji benzynowej bp oraz w empikach.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 12:14   #7
patys13
Przyczajenie

Warszawa zima ? co ciekawego?

witajcie Mam problem... otoz, mieszkam z babcia i zblizaja sie ferie. Chcialabym odwiedzic Warszawe i spotkac sie z kolega (mam 15 lat). Oczywiscie, babcia o tym by nic nie wiedziala... Moje pytanie, wiec brzmi, jak namowic babcie na wyjazd do Warszawy w ferie? co moge Jej powiedziec, zeby ulegla i pojechala? cos ciekawego do zwiedzenia czy cos? prosze o pomoc z gory wszystkim dziekuje

PS zapomnialam dodac, ze mieszkam we Wroclawiu...

Edytowane przez patys13
Czas edycji: 2011-02-06 o 12:19
patys13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-18, 08:49   #8
Toudiunio
Raczkowanie

Dot.: Warszawa zima ? co ciekawego?

nie wiem czy moja wiadomość nie po czasie

W Warszawie dzialaja rozne promocje w ramach zimy w miescie. Wiele basenow dziala za darmo, gna górce szczesliwickiej mozna zjerdzac za free na nartach w pon 12-15 i 10-13 od wtorku do piatku, mozna isc na lyzwy, do kina. Mam nadzieje ze uda się jakoś przekonać babcie. życzę powodzenia.
Toudiunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 23:14   #9
niuja
Rozeznanie

Warszawa nocleg i rozrywka w centrum

Hej, wybeiramy się ze znajomymi na weekend do stolicy, chcielibyśmy urządzić sobie wycieczkę po pabach i klubach. Więc zwracamy się z pytaniem w którym miejscu miasta najlepiej się ulokować,żeby mieć blisko do takich miejsc?

No i przede wszystkim jakie(jak najtańsze oczywiście)miejsce do przenocowania możecie polecić?
Stary 2012-07-22, 23:49   #10
mmm3m
BAN stały

Dot.: Warszawa nocleg i rozrywka w centrum

Cytat:
Napisane przez niuja Pokaż wiadomość
Hej, wybeiramy się ze znajomymi na weekend do stolicy, chcielibyśmy urządzić sobie wycieczkę po pabach i klubach. Więc zwracamy się z pytaniem w którym miejscu miasta najlepiej się ulokować,żeby mieć blisko do takich miejsc?

No i przede wszystkim jakie(jak najtańsze oczywiście)miejsce do przenocowania możecie polecić?
Jest wątek na ten temat - wyszukiwarka nie gryzie

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...84#post3584284 ---> możesz też popytać o atrakcje.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 09:48   #11
niuja
Rozeznanie

Dot.: Warszawa nocleg i rozrywka w centrum

dziwną funkcją byłaby gryząca wyszukiwarka :P dzięki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 10:53   #12
Dzoanaste20
Raczkowanie

WARSZAWA gdzie smacznie a najtaniej można zjeść?

Tak jak w temacie gdzie w Warszawie bardzie w okolicy Praga Pd, Sródmieście można najeść sie do syta nie wiele za to płacąc?
Dzoanaste20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 13:32   #13
Dzoanaste20
Raczkowanie

Dot.: WARSZAWA gdzie smacznie a najtaniej można zjeść?

Up
Stary 2013-06-11, 08:51   #14
deszczowypies
Zakorzenienie

Bary mleczne, Bambino na Kruczej czy Familijny na Nowym Świecie. Dla studentów lunche w Hula Kuli w Buwie - 13 zł i mamy dwa dania, napój i mini deser. Chińczyk Du-za-Mi-Ha w kilku miejscach w Śródmieściu.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 09:05   #15
YOS
Raczkowanie

GG do YOS

Que Huong - tania kuchnia orientalna w Centrum na Placu Zbawiciela
Amrit - pyszne kebaby na Ochocie na ulicy Grójeckiej
Fraza - tanie obiady domowe w Centrum na Mokotowskiej
YOS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 10:50   #16
Dzoanaste20
Raczkowanie

A dziekuję Wam bardzo bo jednak kanapek cały czas nie da się jeść

no i faktycznie bar z Kruczej taniocha, tylko się jeszcze okaże jakie porcje
Stary 2013-07-14, 13:07   #17
minou
Raczkowanie

Bar ząbkowski a także restauracja na Kłopotowskiego.
Stary 2013-07-14, 20:10   #18
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beefreee Pokaż wiadomość
na pewno bary mleczne są najtańsze, ale ja od czasu do czasu lubię sobie coś zmienić, mnie bardzo smakują sałatki w Dominium i makarony, a jeśli jesteś studentką to możesz liczyć na zniżkę, więc też będzie tanio
Niekoniecznie Ja jestem ich zwolenniczką, ale jeśli nie chcemy jeść np. zestawu dnia albo naleśników/pierogów/placka po węgiersku to musimy się liczyć z tym, że za zestaw 2 daniowy plus napój zapłacimy dobrze ponad 20 zł.

Widziałam też, że obok Hard Rock Cafe jest jakaś restauracja Lubię to. Wygooglowałam ich i znalazłam na Facebooku. Mają promocyjne ceny na lunch - 21 zł, zestaw publikują codziennie. Jeszcze nie byłam, ale chętnie przeczytam opinie, bo w tych okolicach bywam często.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 12:06   #19
pomarancza89
BAN stały

Warszawa

hej kobitki z Warszawy oraz takie, które same planowały po Warszawie wycieczkę

potrzebuję ustalić parę rzeczy przed szybkim wyjazdem do stolicy

1) Na jakiej stacji pkp wysiąść najlepiej i gdzie tanio (np. ze śniadaniem) można przenocować, tak by było jak najbliżej do warszawskich atrakcji

2) jak rozplanować wycieczkę 2dniową gdy chcemy zobaczyć: Pałac kultury i nauki , łazienki, stare miasto, możliwe, że wilanów, zamek królewski
- chodzi mi o jakąś kolejność by nie krążyć, gdzie iść, gdzie/czym jechać (jakie koszty takich przejazdów) ,
- gdzie się płaci i czy zwiedzanie z przewodnikiem/samemu ile czasu na to schodzi
- gdzie w międzyczasie zjeść
- czy warto wstąpić do złotych tarasów

czy macie jakieś cenne rady przed takim wyjazdem...
pomarancza89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 19:05   #20
pomarancza89
BAN stały

Dot.: Warszawa

dziękuję
pomarancza89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-14, 08:45   #21
aniaexplode
Zadomowienie

Warszawa-Legionowo

Witam. Chciaąłbym dowiedzieć się zwłaszcza od wizażanek z Warszawy jakimi środkami komunikacji nałatwiej dostać się do Legionowa, zakładając że jeszcze nie wiem z którego dworca ( bo chyba w Wawie jest ich parę), dlatego proszę o informację dotyczącą transportu z poszczególnego dworca/przystanku. Konkretniej potrzebuje rozkład jazdy na 24 i 25 maja, trasa Wawa-Legionowo, i Legionowo-Warszawa. Będę bardzo wdzięczna za rzeczową pomoc

I forgot that all might see
So many beautiful things...

Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461
kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683
aniaexplode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-21, 19:08   #22
natim87
Rozeznanie

Dot.: Warszawa-Legionowo

Wejdź sobie na rozkład jazdy pkp i sprawdź dokładnie rozkład jazdy i masz do wyboru dojazd z Warszawy Zachodniej - peron 8 do Legionowa (jeżdzi skm s9 albo km na Nasielsk, Ciechanów, Działdowo, Modlin) albo dojazd z Warszawy Gdańskiej (dworzec jest przy linii metra, więc wysiadając z metra łatwo się dostać na Dworzec) i analogicznie jak z Zachodniej (peron 8) masz linie s9 albo km-ki. To tak bez przesiadek. Aha i na Gdańskim albo peron 2, albo peron 3 - trzeba sprawdzić na rozkładach albo słuchać informacji z megafonu.
natim87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 10:33   #23
wikas
Raczkowanie

Podnoszę wątek

W lipcu planuje weekend spędzić w stolicy, narzeczony ma urodziny, a że nigdy nie był w Warszawie, to taki prezent .

Znalazłam taki hotel http://www.hphotel.pl/pl
proszę o pomoc mieszkanki warszawy, czy nada się czy jest gdzieś tam komunikacja miejska blisko, czym lepiej się poruszać ?
chyba że polecacie coś lepszego, żeby było blisko

Co warto zwiedzić/ zobaczyć? gdzie pójść na obiad? kolacje?
Oczywiście musimy zobaczyć stadion. Czy orientuje się ktoś, czy można wejść indywidualnie zobaczyć, czy jak to wygląda, bo w tym temacie jestem zielona

Dziękuję za pomoc
wikas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 12:44   #24
joannat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wikas Pokaż wiadomość
Podnoszę wątek

W lipcu planuje weekend spędzić w stolicy, narzeczony ma urodziny, a że nigdy nie był w Warszawie, to taki prezent .

Znalazłam taki hotel http://www.hphotel.pl/pl
proszę o pomoc mieszkanki warszawy, czy nada się czy jest gdzieś tam komunikacja miejska blisko, czym lepiej się poruszać ?
chyba że polecacie coś lepszego, żeby było blisko

Co warto zwiedzić/ zobaczyć? gdzie pójść na obiad? kolacje?
Oczywiście musimy zobaczyć stadion. Czy orientuje się ktoś, czy można wejść indywidualnie zobaczyć, czy jak to wygląda, bo w tym temacie jestem zielona

Dziękuję za pomoc
Z hotelu, który wybrałaś wszędzie jest daleko. Czas dojazdu komunikacją miejską do Stadionu Narodowego to niemal godzina i dwie przesiadki. Poza tym cena za dobę wydaje mi się absurdalna. 240 zł za nocleg w ***?! To cena na poziomie ceny promocyjnej w najlepszych hotelach w mieście, w samym centrum. Przeszperaj booking.com, jest sporo zniżek, np. Hotel Sobieski 227 zł, Mercure 185 zł, JM Hotel 197 zł, Novotel w centrum 180 zł, MDM 170 zł, Mariott 243 zł.

Najlepiej poruszać się metrem, ale przy jednej linii daje to małą możliwość wyboru trasy, tramwajami (nie stoją w korkach) i autobusami. Proponuję zainstalować w telefonie aplikację jakdojade i na bieżąco wyszukiwać połączenia. Wystarczy podać nazwę ulicy albo atrakcji, do jakiej chcesz się dostać. Ciekawa opcja to rowery miejskie, szczegóły na www.veturilo.waw.pl. Ja bardzo lubię też promy (bezpłatne!), którymi można przeprawić się przez Wisłę (o wiele przyjemniej niż tramwajem przez most) - pływają na trasach Cypel Czerniakowski - Saska Kępa, most Poniatowskiego - Stadion Narodowy, Fontanny na Podzamczu - ZOO.

Z zewnątrz stadion można oglądać codziennie (w sensie nie zza płotu, tylko z bliska), popołudniami roi się tam od rolkarzy. W weekendy często odbywają się imprezy, wiec sprawdź na stronie jak wygląda kalendarz. Jest też opcja płatnych wycieczek - info też znajdziesz na www.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Jedzenie - zależy co lubicie i jaki macie budżet. Możecie zaszaleć z Atelier Amaro (warto zrobić rezerwację) ale tam potrzebny jest gruby portfel. Golonka z pieca, mięsiwa i piwo w ogromnym kuflu - Kompania Piwna (Podwale 25), odradzam natomiast U Szwejka przy pl. Konstytucji. Kuchnia bałkańska - Mały Belgrad (ul. Belgradzka, Ursynów, daleko od centrum) albo Nesebar (Marszałkowska 4), klasyczna kuchnia polska - Stary Dom (ul. Puławska 104/106). Ja szczególnie lubię Curry House (ul Żeromskiego 81, kuchnia indyjska, trochę dalej od centrum, ale przy okazji można zobaczyć Żoliborz, moim zdaniem jedną z najładniejszych dzielnic), Warszawę Wschodnią (Soho Factory na Pradze, szczególny klimat, piękne postindustrialne miejsce), Bar'n'Burger (ul. Złota 9, samo centrum, świetne burgery), ToanPho (Wietnam w centrum Warszawy, przepyszne zupy i sałatki w nader obskurnym miejscu mimo wszystko polecam) i Mąka i Woda z rewelacyjną kuchnią włoską (ul. Chmielna 13)
joannat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 13:54   #25
wikas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joannat Pokaż wiadomość
Z hotelu, który wybrałaś wszędzie jest daleko. Czas dojazdu komunikacją miejską do Stadionu Narodowego to niemal godzina i dwie przesiadki. Poza tym cena za dobę wydaje mi się absurdalna. 240 zł za nocleg w ***?! To cena na poziomie ceny promocyjnej w najlepszych hotelach w mieście, w samym centrum. Przeszperaj booking.com, jest sporo zniżek, np. Hotel Sobieski 227 zł, Mercure 185 zł, JM Hotel 197 zł, Novotel w centrum 180 zł, MDM 170 zł, Mariott 243 zł.
Dziękuję za szybki odzew
Z tym noclegiem oscylowałam w granicy 150 zł za noc , trzeba będzie zwiększyć budżet.
Czyli skupić się raczej blisko centrum
Z polecenia skorzystamy z Bar'n'Burger napewno.
W weekend dużo nie zobaczymy, ale też w zależności od złej pogody, chciałabym odwiedzić Centrum Nauki Kopernik albo Muzeum Chopina, warto, nie warto ?
Co ewentualnie jeszcze zwiedzić

wikas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 10:04   #26
joannat
Raczkowanie

Nie musisz zwiększać budżetu na nocleg. Te ceny, które podałam, to jedne z najdroższych hoteli w Warszawie, bez problemu znajdziesz coś tańszego. Myślałam, że zależy Ci na luksusie
Sama często korzystam w dwuosobowych pokoi z łazienką w hostelach, zwykle są tańsze niż hotelowe, ale z tego co widzę, sprawdza się to poza weekendami. Mimo wszystko warto poszukać. Z sensownych hoteli w centrum miasta mogę polecić http://www.premiereclasse.com/pl ceny od 99 zł, albo http://www.accorhotels.com/pl/bookin...Id=41517411484 , ok. 140 zł. To hotele sieciowe, więc może nie są szczególnie klimatyczne, ale standard jest bardzo przyzwoity, cena również, no i są w centrum.
Centrum Nauki na pewno!. Przeznaczcie sobie na to parę godzin. Bilety kup on-line - nie wiem jak teraz, ale jeszcze niedawno do kas były ogromne kolejki. Muzeum Chopina też jest fajne, ale na pewno mniej rozrywkowe
Na wieczór polecam pokaz fontann na Podzamczu - w piątki i soboty o 21:30. Warto przyjść wcześniej bo tłumy przybywają.
Na pewno będziecie chcieli zwiedzić Stare Miasto. Jeśli znacie angielski, to moim zdaniem najlepszą opcją jest dołączenie do grupy z Orange Umbrella. To są wycieczki z anglojęzycznym przewodnikiem, super prowadzone, pełne ciekawostek (ja się np. dowiedziałam, że mamy w Warszawie hejnał). Startują o 11:00 spod kolumny Zygmunta, niezależnie od pogody. Znak rozpoznawczy to oczywiście pomarańczowy parasol. Wycieczki są płatne "co łaska".
Łazienki zaplanujcie sobie na niedzielę ok. 12:00, załapiecie się na koncert chopinowski, bardzo miło słucha się muzyki w cieniu, na trawce

Edytowane przez joannat
Czas edycji: 2014-06-11 o 10:05
joannat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 23:04   #27
isabel mountain
Raczkowanie

ja polecę Centrum Nauki Kopernik który mimo swojego przereklamowania i tak jest super oraz kilka metrów obok dach biblioteki UW - mieszczący się na nim wielki ogród
xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-07-18 o 09:36 Powód: link
isabel mountain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 11:45   #28
Sagacity
Przyczajenie

Cześć Wizażanki
Pod koniec sierpnia planuję króciutką wycieczkę do Warszawy. Sprawdziłam na jakdojadę.pl i wyszło mi, że jadąc z przystanku Merto Wilanowska (tam podjeżdża mój autokar) chcąc się dostać na Plac Zamkowy, muszę wysiąść na przystanku Merto Ratusz Arsenał i przejść 1080mertów (ok. 20min). Ponieważ planuję w ten dzień dużo i intensywnie pozwiedzać, nie chciałabym już o 6.30 rano (o tej godzinie jest przyjazd) wyczerpać cały zapas energii. Jak byłam kiedyś w Warszawie, to wydaje mi się, że jeździły tamtędy jakieś autobusy z literkami i cyferkami, ale kompletnie nie pamiętam jakie i jak mogłabym się nimi dostać na Starówkę. A może jest jakieś inne lepsze połączenie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Sagacity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 09:07   #29
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sagacity Pokaż wiadomość
Cześć Wizażanki
Pod koniec sierpnia planuję króciutką wycieczkę do Warszawy. Sprawdziłam na jakdojadę.pl i wyszło mi, że jadąc z przystanku Merto Wilanowska (tam podjeżdża mój autokar) chcąc się dostać na Plac Zamkowy, muszę wysiąść na przystanku Merto Ratusz Arsenał i przejść 1080mertów (ok. 20min). Ponieważ planuję w ten dzień dużo i intensywnie pozwiedzać, nie chciałabym już o 6.30 rano (o tej godzinie jest przyjazd) wyczerpać cały zapas energii. Jak byłam kiedyś w Warszawie, to wydaje mi się, że jeździły tamtędy jakieś autobusy z literkami i cyferkami, ale kompletnie nie pamiętam jakie i jak mogłabym się nimi dostać na Starówkę. A może jest jakieś inne lepsze połączenie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc

Z Ratusza Arsenał trzeba wyjść na 'górę' na przystanek w stronę Pragi - stamtąd wystarczy wsiąść do tramwaju/autobusu byle jakiego - dosłownie ! Plac Zamkowy to następny przystanek każdego z nich, wysiada się pod placem i trzeba się wdrapać na górę.
Faktycznie nie ma co iść na piechotę.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 10:55   #30
Sagacity
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
Z Ratusza Arsenał trzeba wyjść na 'górę' na przystanek w stronę Pragi - stamtąd wystarczy wsiąść do tramwaju/autobusu byle jakiego - dosłownie ! Plac Zamkowy to następny przystanek każdego z nich, wysiada się pod placem i trzeba się wdrapać na górę.
Faktycznie nie ma co iść na piechotę.
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie i pomoc.
Sagacity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości