|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
złoto
mam pytanko : jak można przyciemnić złoto ? wszędzie pełno przepisów jak wyczyścić złoto a ja potrzebuje postarzyć - dostałam w prezencie piękny łańcuszek , ale strasznie się błyszczy i nie pasuje do zawieszki , która ma już kilka latek i widać różnice między nowym a starym
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: złoto
Nie wiem czy da sie tak zrobić....
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
może spróbuj w drugą stronę
- może da sie wyczyścić zawieszkę... jesli zabierzesz obie rzeczy do jubilera to napewno Ci cos doradzi w końcu to fachowiec porada powinna być darmowa więc nic nie tracisz a samo czyszczenie też nie jest za drogie.
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę że Jajko ma recję to chyba jest najlepsze wyjście
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Myśle tak samo jak dziewczyny
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś ktoś w mojej rodzinie jadł jajko na miękko złotą łyżeczkę, która zrobiła się czarna
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

- może da sie wyczyścić zawieszkę... jesli zabierzesz obie rzeczy do jubilera to napewno Ci cos doradzi w końcu to fachowiec porada powinna być darmowa więc nic nie tracisz a samo czyszczenie też nie jest za drogie.
KAROLCIA