In post - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-05, 15:05   #1
79 Marta
Wtajemniczenie

In post

Dziewczyny, ale się zgrzałam. Jakiś czas temu zamawiałam coś przez In Post ( przesyłka Allegro). Nie dotarła- mimo, że na stronie status doręczono. Złożyłam reklamację. Dziś dostałam pismo,że odmawiają uznania reklamacji w całości, bo " Elektroniczna Lista Wydań oraz elektroniczny system monitorowania procesu doręczeń pocztowych wskazuje , że przesyłka została doręczona nosz .... komu??? Miałyście tak?
Stary 2016-09-05, 15:46   #2
daydreaming_
Zakorzenienie

Dot.: In post

Z InPostem miałam już przeboje. Ani listu poleconego, ani awizo, ani nic Kiedy dopadłam już kuriera, żeby go opieprzyć, dowiedziałam się, że on jest tylko od przesyłek, a od listów jest ktoś inny. Przeprosiłam pana, że na dzień dobry na niego naskoczyłam, a na drugi dzień okazało się, że guano prawda i to był właśnie ten facet! Listów nie dostarczał ani nie awizował, tylko od razu zostawiał je w punkcie. I jak niby miałam się dowiedzieć, że coś na mnie czeka?
InPost to nie firma, to stan umysłu.

Moim zdaniem powinnaś reklamować jeszcze raz.

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 15:59   #3
Ashaai
Zakorzenienie

Ja tez mialam kiedys przeboje niezle z ta firma. Moja paczka zaginela i z 3 msc nie moglam odzyskac ani jej ani pieniedzy. W paczce byl prezent dla TZ. Zostalam bez prezentu i bez 400zl ktore na niego wydalam. Na szczescie firma z ktorej zamawialam w koncu sama zwrocila mi kase a zwrot od inpostu miala egzekwowac juz sama. Szkoda ze nikt nie zwrocil mi kasy np za platna infolinię inpost. A czekać na polaczenie potrafilam po 45 min a pozniej i tak nic nie moglam zalatwic bo tylko odsylali mnie ciagle gdzies indziej. Gadalam z 5 kierownikami i kazdy obiecywal zajac sie ta sprawa i oddzwonic co oczywiście nie nastepowalo. Szkoda ze nazwisk nie zapisywalam.
Dlugo cenilam sobie ich uslugi bo paczkomaty to dla mnie bardzo wygodna opcja ale od tamtej sytuacji nie zamawiam juz nic istotnego czy drogiego. Jedynie jakies niedrogie pierodly.
Stary 2016-09-05, 16:00   #4
anekania
Zakorzenienie

Napisz odwołanie masz na to 7 dni, zażądaj skanu z Twoim podpisem potwierdzającego odbiór przesyłki. Jeśli nie mają reklamacja jest uznana na Twoją korzyść.
Stary 2016-09-05, 16:04   #5
samotny_t
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się zgrzałam. Jakiś czas temu zamawiałam coś przez In Post ( przesyłka Allegro). Nie dotarła- mimo, że na stronie status doręczono. Złożyłam reklamację. Dziś dostałam pismo,że odmawiają uznania reklamacji w całości, bo " Elektroniczna Lista Wydań oraz elektroniczny system monitorowania procesu doręczeń pocztowych wskazuje , że przesyłka została doręczona nosz .... komu??? Miałyście tak?
Nie patyczkuj się z januszami. Złoż skargę do Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Opisz wszystko, w tym że operator pocztowy nie przedstawił wiarygodnego dowodu doręczenia. Tutaj masz formularz: https://www.uke.gov.pl/kontakt/
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 16:04   #6
motyla
Zakorzenienie

poczytaj sobie komentarze na ich fb - ludzie piszą z identycznymi problemami i czasem sobie doradzają. podobno kurierzy inpostu muszą nosić ze sobą jakiś tracker rejestrujący ich współrzędne GPS, może coś da zażądanie jakiegoś potwierdzenia z trackera kuriera? na pewno zażądaj informacji dotyczącej tego, kto podpisał odbiór przesyłki, bo tam trzeba jakiś podpis przecież złożyć. powiedz im, że pójdziesz na policję i do uokik/uke, bo fałszowanie podpisu to przestępstwo, tak samo zresztą jak kradzież cudzej rzeczy.

ogólnie to odradzam korzystania z ich usług, zarówno jeśli chodzi o listy, jak i paczkomaty. to, co się dzieje na ich fb, to jest jakaś masakra.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 16:34   #7
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Napisz odwołanie masz na to 7 dni, zażądaj skanu z Twoim podpisem potwierdzającego odbiór przesyłki. Jeśli nie mają reklamacja jest uznana na Twoją korzyść.
myślę właśnie o tym. Ciekawa jestem jak wygląda mój nowy podpis ( byłam w tym czasie kilkaset km od domu).
Na tym piśmie jednak nie ma informacji o możliwości odwołania. Ale nie popuszczę

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
Nie patyczkuj się z januszami. Złoż skargę do Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Opisz wszystko, w tym że operator pocztowy nie przedstawił wiarygodnego dowodu doręczenia. Tutaj masz formularz: https://www.uke.gov.pl/kontakt/
gotowe

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2016-09-05 o 16:29
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-05, 19:13   #8
201803290936
Konto usunięte

Nie odpuszczaj. Niestety zdarzają im się wpadki. Np. jeżeli chodzi o paczkomaty (które bardzo lubię), to przesyłkę TŻ kiedyś ktoś wziął, bo miał swoją i jego w skrytce, a raz my mieliśmy czyjąś (oprócz swojej), ale byliśmy na tyle przytomni na umyśle, aby nie brać.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-05, 19:22   #9
anekania
Zakorzenienie

Marta priv
Stary 2016-09-06, 06:33   #10
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-06, 09:15   #11
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

To była przesyłka dostarczana do domu? Jeśli tak, to ktoś musiałby się chyba podpisać przy odbiorze? Domagaj się zdecydowanie skanu podpisu, a jeśli nie będą współpracować, zgłaszaj to wyżej.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 09:10   #12
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

U mnie kurier ostatnio zostawił awizo że mam do odebrania przesyłkę. U mnie w mieście jest punkt odbioru jednak na awizo był adres miejscowości oddalonej o jakieś 25 km. Żenada po prostu. Po to coś zamawiam z dostawą do domu żeby to w domu odebrać albo w okolicy a nie specjalnie jeździć gdzieś daleko. Złożyłam skargę i po jakiś dwóch tygodniach dostałam odpowiedź od In Post z pytaniem czy rozwiązałam już swój problem i ta skarga jest aktualna.
Stary 2016-09-07, 14:21   #13
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

In Post również mnie zawiódł. Kurier dostarczył przesyłkę pod 127, ja mieszkam pod 167, więc różnica spora. Uczciwy człowiek, który to dostał, przyniósł mi. Dziwi mnie jednak fakt, że nie widział co podpisuje? Jeszcze otworzył
Stary 2016-09-07, 15:59   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
In Post również mnie zawiódł. Kurier dostarczył przesyłkę pod 127, ja mieszkam pod 167, więc różnica spora. Uczciwy człowiek, który to dostał, przyniósł mi. Dziwi mnie jednak fakt, że nie widział co podpisuje? Jeszcze otworzył
Możliwe, że również czekał na przesyłkę. Czasami mam 2-3 rzeczy zamówione i gdyby mi kurier przyszedł do domu, to też bym odebrała nie wnikając z którego to sklepu.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 18:33   #15
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Możliwe, że również czekał na przesyłkę. Czasami mam 2-3 rzeczy zamówione i gdyby mi kurier przyszedł do domu, to też bym odebrała nie wnikając z którego to sklepu.
Nie obwiniam tego Pana, do którego przesyłka dotarła, jestem mu wręcz wdzięczna, ale jak ten kurier pracuje, że myli się w adresach? Zaraz będzie, że ciężka praca itp. Ale która jest łatwa? Moja z pewnością również nie, ale za pomyłki się płaci. Chciałam złożyć skargę, ale jak zobaczyłam te formularze na stronie to odechciało mi się.
Stary 2016-10-02, 15:46   #16
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam ponownie. Po reakcji UKE dostałam odpis z Inpost. Ze skanem podpisu. Podpis ewidentnie nie mój, w nazwisku dwie litery zmienione bądź specjalnie napisane wyjątkowo ... dziwnie. Więc odpada opcja, że odebrał to jakiś sąsiad. Nie chce mi się już w to bawić, widzę, że to walka z wiatrakami. Na szczęście przesyłka nie była bardzo wartościowa. a tej firmie już dziękuję- nigdy więcej.
Stary 2016-10-02, 15:51   #17
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 18:07   #18
Artm
Rozeznanie

Też polecam wizytę na policji i zgłoszenie podrobienia podpisu. Gdyby to było po prostu zagubienie przesyłki, to można byłoby nie robić zbytnich problemów. Ale to już ewidentne przestępstwo i skrajna bezczelność.

Ale jeśli już wyjątkowo nie chcesz tego zrobić, to opisz całą sytuację, dołącz korespondencję i zainteresuj tym człowieka (konkretnie Piotra Miączyńskiego), który prowadzi m.in. blog dotyczący tematów konsumenckich: http://supermarket.blox.pl/html
Artm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 06:20   #19
anekania
Zakorzenienie

Wpisy, żeby się nie poddawała są bez sensu, od razu zaproponowałam jej pomoc z racji mojej wcześniejszej pracy właśnie w dziale reklamacji InPost ale niestety olała temat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-04, 10:57   #20
201701261449
Konto usunięte

Hm, mówisz, że opcja "sąsiad" odpada, ale ja bym właśnie się nad tym zastanowiła.
Kiedyś mieszkałam w takim miejscu, że jedna osoba bardzo chętnie wszystko by odbierała, nawet podrabiając podpis, nie oddając listów i paczek, ale to lekko stuknięta babka była. Może ktoś zwietrzył interes, kurier się pomylił? Skoro masz możliwość reklamacji, anekania chce ci pomóc, to czemu nie próbować?
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości