Natręt! Co mam zrobić, żeby się ode mnie odczepił?! Pomocy!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-16, 15:35   #1
Madzia007
Zadomowienie

Angry

Natręt! Co mam zrobić, żeby się ode mnie odczepił?! Pomocy!!!

Myślałam, że sama sobie z tym poradzę, że mu przejdzie, ale nie Jest wręcz przeciwnie! Dlatego założyłam ten wątek. Nie wiem już co mam robić, żeby się ode mnie w końcu odczepił! Dzisiejsza kropla przelała czarę goryczyczyJestem już na skraju wytrzymałości!
Sytuacja wygląda tak - chodzę do klasy, w której jest całkiem miło itp. Gdyby nie wyjątek. Najgłupszy i najobleśniejszy chłopak zakochał się we mnie!
Wszystko byłoby ok, gdyby nie sposób w jaki okazuje swoje "uczucia".
Podnieca się każdym moim krokiem, każdym ruchem, każdym słowem! Wszystko musi skomentować! Gapi się na mnie cały czas, rozmawia o mnie z kolegami! Co najgorsze wie, że jest beznadziejny i obleśny, więc ośmiesza mnie przed całą klasą głupimi "podrywowymi" tekstami! Codziennie! Oczywiście wszyscy się z tego śmieją, tylko jedna osoba nie - ja. Na początku też się śmiałam, ale minęło już prawie pół roku i przestało mi być do śmiechu! Zaczęło mnie to niesamowicie wkurzać, teraz go już nienawidzę!
Nie przeszło mu - wręcz przeciwnie! Jest coraz gorzej! Dzisiaj prawie się przez niego popłakałam! I czuję, że jeżeli to się zaraz nie skończy, to nie wytrzymam i rzucę się na niego z pazurami! Zresztą już to zrobiłam nie raz. Jego reakcja - był wniebowzięty! Olewam go, ale to nic nie daje! Agresja też nie pomaga! Nie wiem już co mam robić! Nie chcę, żeby każdy dzień w szkole był dla mnie utrapieniem! Pomóżcie mi, proszę!!!!
Madzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 15:38   #2
rzęsa
Zakorzenienie

GG do rzęsa
Dot.: Natręt! Co mam zrobić, żeby się ode mnie odczepił?! Pomocy!!!

Jakoś jego bardziej mi żal niż Ciebie
rzęsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 15:39   #3
Madzia007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rzęsa
Żartujesz sobie? Chyba nie wiesz jak to jest gdy cała prawie 40-osobowa klasa śmieje sie z Ciebie!
Stary 2006-02-16, 15:50   #4
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzęsa
A mnie nie. Nic nie usprawiedliwa tego rodzaju natręctwa. Można zrozumiec, że ktoś się zakochał bez wzajemności, ale chyba skoro dostał kosza i Madzia daje mu wyraźnie do zrozumienia, że przeszkadza jej tego rodzaju adorowanie, powinien to uszanować. Serce nie sługa, jednak wszystko ma swoje granice. To bardzo nietaktowne, takie nachalne okazywanie uczuć komuś, kto po prostu tego nie chce, bo to wprawia w zakłopotanie i niewiadomo jak się zachowac, zwłaszcza iż łączy się z drwinami osób postronnych.
Może porozmawiaj poważnie ze swoim wielbicielem? Powiedz mu, że nie podoba Ci się to, co robi, nie wiem, czy to coś da, ale uświadom mu, że to, co robi jest nie na miejscu. Przeciez nie masz do niego pretensji o to, że sie w Tobie zakochał, tylko o to, że jest natrętny w okazywaniu tego. Powinnaś mu to powiedziec, zaznaczając tym samym, że nie jesteś nim zainteresowana i takie zachowanie i tak nic mu nie da, poza tym, że sprawia Ci to przykrość.
Stary 2006-02-16, 15:52   #5
caro_l_a
Wtajemniczenie

może pokaż sie w towarzystwie super ciacha a jak nie to z buta i już
trzymaj się słonko
caro_l_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 16:02   #6
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

A ja bym to zgłosiła komuś ... jakby to powiedzieć... np. wychowawcy, psychologowi szkolnemu, może ta osoba ma jakieś kompleksy czy inne problemy emocjonalne i trzeba mu pomóc. A już nie mówiąc o nim tylko o Tobie, to takie nagłośnienie może ostudzi jego zapał. Wtedy to nie będzie wygłupianie się przy klasie ale groźba, że np. o sprawie dowiedzą się inni nauczyciele, dyrektor czy jego rodzice powinna pomóc. Ja bym tak zrobiła. W końcu to nękanie! Jesli już nie chcesz mieszać w to szkoły to przynajmniej daj znać rodzicom chłopaka. Skoro ktoś nie rozumie co się do niego mówie to chyba nie jest normalny.

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 16:03   #7
Fresa
Zakorzenienie

Jakiś niebezpieczny ten kolega,jego zachowanie już dawno wyszło poza ramy zdrowego rozsądku.Uważaj na niego.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 16:05   #8
Madzia007
Zadomowienie

Loviso, ale on to wszystko wie! I obiecywał nawet, że przestanie! Ale nie przestał
Carola, super ciacha nie mam skąd wytrzasnąć, a z buta dostał nie raz
Dzisiaj powiedział np. "Podniecasz mnie" albo "Jest na co popatrzeć". I to wszystko oczywiście tak, żeby wszyscy słyszeli. Chyba nie muszę opisywać, jak każdy polewa. I w sumie nie ma się im co dziewić. A mnie jest zwyczajnie przykro, a ze swoją wściekłością nie mogę nic zrobić
Czuję, że w tej sprawie będą potrzebne radykalniejsze środki.
Stary 2006-02-16, 16:09   #9
Madzia007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciekawa_świata
A ja bym to zgłosiła komuś ... jakby to powiedzieć... np. wychowawcy, psychologowi szkolnemu, może ta osoba ma jakieś kompleksy czy inne problemy emocjonalne i trzeba mu pomóc. A już nie mówiąc o nim tylko o Tobie, to takie nagłośnienie może ostudzi jego zapał. Wtedy to nie będzie wygłupianie się przy klasie ale groźba, że np. o sprawie dowiedzą się inni nauczyciele, dyrektor czy jego rodzice powinna pomóc. Ja bym tak zrobiła. W końcu to nękanie! Jesli już nie chcesz mieszać w to szkoły to przynajmniej daj znać rodzicom chłopaka. Skoro ktoś nie rozumie co się do niego mówie to chyba nie jest normalny.
Właśnie myślałam o tym, żeby opowiedzieć o wszystkim wychowawczyni. Ona wie, że ten kretyn się we mnie zakochał i ją też to bawi, ale chyba nie zdaje sobie sprawy, że robi mi krzywdę. Muszę przynajmniej spróbować.
Stary 2006-02-16, 16:09   #10
Lovisa
Zakorzenienie

To rzeczywiście powinnas to gdzies zgłosić, zwłaszcza iz takie uwagi podchodza juz pod molestowanie seksualne [ale niestety nie żyjemy w USA, więc wiadomo ]
Stary 2006-02-16, 16:17   #11
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

dziewczyny dobrze Ci radza z tym, że powinnaś to zgłosić. i nie ma na co czekać, bo to nie jest śmieszne, a jeśli nie zereagujesz ostrzej niż dotychczas nie wiadomo, co się może wydarzyć. wiem, że już nie raz reagowałaś, ale może pomoc kogoś straszego pomoże. więc nie czekaj, tylko zgłaszaj

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 16:18   #12
mech
Zadomowienie

Obawiam się, że jesli Madzia źle wybierze osobę, do której się zwróci po pomoc, dowie się że: "sama chciała, prowokuje go", "przeciez to nic grożnego, chłopakowi się spodobała - normalna rzecz, a w tym wieku końskie zaloty to norma", "powinna byc zadowolona, że się podoba" lub, w najlepszym wypadku, "ale co ja mogę zrobić?" Takie niestety przekonania pokutują w naszym społeczeństwie A to, co robi ten chłopak podpada pod nękanie i molestowanie.
Z innej strony. Piszesz, że on "wie, że jest beznadziejny". Więc wie także, że w inny sposób nie zwróci na siebie Twojej uwagi. Jemu też nie jest łatwo i możliwe, że jego zachowanie jest powodowane w dużej mierze kompleksami. Rekompensuje sobie różne rzeczy. Czuje się silny, kiedy doprowadzi Cię do łez. Emocjonalnie jest chyba nie do końca zrównoważony. To, że reagujesz na jego zachowania nakręca go. Im bardziej emocjonalna jest Twoja reakcja - tym bardziej on wniebowzięty. Musiałabyś mieć NAPRAWDĘ dużo samozaparcia, by go ignorować w 100%. I cierpliwości.
mech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 16:33   #13
Madzia007
Zadomowienie

Mech -> Bardzo mądra wypowiedź I obawiam się, że jest dokładnie tak, jak piszesz. Boję się też, że jeżeli komuś o tym powiem, usłyszę że przesadzam, albo że to nic złego. Jeżeli jutro się do mnie odezwie chociaż słowem, powiem mu , że pójdę z tym do wychowawcy, albo postraszę wyimaginowanym chłopakiem. Jeżeli to nie pomoże, przejdę od słów do czynów.
Stary 2006-02-16, 16:40   #14
laylaaa
Zakorzenienie

Niech ktoś go raz a porządnie nastraszy, kiedyś gdzieś w ciemnej uliczce bez świadków bo z tego co czytam, inne sposoby nie skutkują.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 16:47   #15
akurat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mech
Obawiam się, że jesli Madzia źle wybierze osobę, do której się zwróci po pomoc, dowie się że: "sama chciała, prowokuje go", "przeciez to nic grożnego, chłopakowi się spodobała - normalna rzecz, a w tym wieku końskie zaloty to norma", "powinna byc zadowolona, że się podoba" lub, w najlepszym wypadku, "ale co ja mogę zrobić?" Takie niestety przekonania pokutują w naszym społeczeństwie A to, co robi ten chłopak podpada pod nękanie i molestowanie.
Z innej strony. Piszesz, że on "wie, że jest beznadziejny". Więc wie także, że w inny sposób nie zwróci na siebie Twojej uwagi. Jemu też nie jest łatwo i możliwe, że jego zachowanie jest powodowane w dużej mierze kompleksami. Rekompensuje sobie różne rzeczy. Czuje się silny, kiedy doprowadzi Cię do łez. Emocjonalnie jest chyba nie do końca zrównoważony. To, że reagujesz na jego zachowania nakręca go. Im bardziej emocjonalna jest Twoja reakcja - tym bardziej on wniebowzięty. Musiałabyś mieć NAPRAWDĘ dużo samozaparcia, by go ignorować w 100%. I cierpliwości.
Zgadzam się. To będzie trudne, ale postaraj się go olać, nie reagować na zaczepki i idiotyczne teksty... niech widzi,że po Tobie to po prostu spływa.. (choć wiem że nie, ja też bym sie w sobie gotowała ), że masz go w d.., bo jemu tylko o to chodzi, żebyś reagowała emocjonalnie i żeby wszyscy na około mięli z tego polew.
Jak zobaczy, że nie robią na Tobie wrażenia tego typu zaczepki to mu się znudzi..
Ja kiedyś miałam podobną sytuację, choć może w troszkę mniejszym natężeniu..i ignorowanie zaczepek pomogło
Trzymaj się dzielnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-16, 17:09   #16
Madzia007
Zadomowienie

Nie wiem, czy ignorowanie go coś da, bo staram się go olewać już kilka miesięcy, a niewiele to pomogło. Ale jestem już tak zdesperowana, że wypróbuję absolutnie wszystko w miarę możliwości.
Stary 2006-02-16, 17:14   #17
talla
Raczkowanie

GG do talla

Madziu, naprawdę strasznie Ci współczuję...bo miałam do czynienia z takim natrętem...i to cały rok. Nie umiałam go zrazić do siebie..mówiłam, że go nienawidzę a on-jakby do niego nie docierało!! Zaczął mnie szantażować, wystawał pod moją klatką, wbiegał pod autobus itd.

Nie wiem dokładnie, jak zachowuje się ten "Twój" natręt, ale wiem, że jest coś takiego jak "chora miłość". Oczywiście niewiele ma ona wspólnego z miłością w poprawnym tego słowa znaczeniu...

Mi nie pomogło wyśmiewanie się z niego, dokuczanie mu, usilne próby spławienia...Dopiero szkolna psycholog umiała temu zaradzić. Właściwie to nie ja zwróciłam się do niej o pomoc, widocznie ktoś zrobił to za mnie..może ktoś z klasy, nauczyciel...bo wszyscy to widzieli.
I od tego czasu mam spokój...Facet uciekł z mojego życia, a mi od razu zrobiło się lżej..

Życzę powodzenia w spławianiu....
talla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 17:20   #18
Madzia007
Zadomowienie

talla, co zrobiła ta psycholog? Moja sytuacja nie jest aż tak tragiczna, jak była Twoja, ale jest tego samego pokroju. I czuję się z tym okropnie
Stary 2006-02-16, 17:45   #19
aga79
Zakorzenienie

Radzę udać się do pedagoga albo psychologa szkolnego i opowiedzieć calą sytuację.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-16, 17:52   #20
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

A może jemu o to chodzi, żeby wszyscy mieli z niego polewkę, niestety Twoim kosztem. Chce zwrócić na siebie uwagę innych osób... Jeśli masz dobre stosunki z klasą postaraj się z nią pogadać, żeby przestali zwracać uwagę na jego "zaloty", bo to go prowokuje, a Tobie sprawia przykrość. Może jeśli nie będzie w centrum uwagi, znudzi mu się. Pozdrawiam i życzę powodzenia
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:01   #21
sweetes_things
Rozeznanie

A nielepiej mu wygarnąć w twarz co o nim sądzisz? Powedz mu,ze jest obleśny,ohydny i wogóle..przydołuj jakoś kolesia..postrasz go kolegami (popros by wzięli go na strone i powiedzieli by sie odczepił od ciebie), mysle ze to powinno pomóc
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:11   #22
marcelina73
Wtajemniczenie

Może pogadaj z nim na osobności, bez zbędnych emocji, wytłumacz spokojnie że na nic nie może liczyć z Twojej strony i nie życzysz sobie takiego zachowania, a jeśli faktycznie darzy Cię sympatią, niech okazuje Ci szacunek.

Jeśli to nie pomoże - proponuję "zabić" go jego własną bronią. Na tekst: "podniecasz mnie" odpowiedz "ty mnie wcale", "jest na co popotrzeć" opowiedz: "i tylko tyle Ci zostało, patrz, bo na nic więcej nie możesz liczyć" a najlepiej jeszcze ostrzej w temacie: "nie jestem dla Ciebie, za wysokie progi", głośno, spokojnie, wyniośle, bez nerwów, tak aby odczuł Twoją () pogardę i to przy całej klasie! W skrócie: spadaj szczylu.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:19   #23
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Jeju współczuję ci że musisz się użerać z takim człowiekiem , ja bym sie chyba posłużyła starszym bratem albo takim "większym kolegą" . Ale tak na poważnie , wydaje mi się że samo ignorowanie nie pomoże skoro koleś tak się zachowuje to musi być tego jakaś przyczyna a ignorowanie jej nie zlikwiduje. Dziewczyny maja racje , należy iść z tym do pedagoga szkolnego.
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2006-02-16, 18:20   #24
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

a moze dobrym sposobem byłoby właśnie rownież napastowanie słowne go przy calej klasie? sama juz nie wiem ....
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:39   #25
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcelina73
Może pogadaj z nim na osobności, bez zbędnych emocji, wytłumacz spokojnie że na nic nie może liczyć z Twojej strony i nie życzysz sobie takiego zachowania, a jeśli faktycznie darzy Cię sympatią, niech okazuje Ci szacunek.
Magda już z nim rozmawiała, ale to nic nie dało, jak pisała wcześniej.
Stary 2006-02-16, 18:47   #26
Tasteme
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: Natręt! Co mam zrobić, żeby się ode mnie odczepił?! Pomocy!!!

Powiedz mu poprostu :słuchaj koles nie jestes w moim typie nie podobasz mi sie! i tyle krotka piłka zaboli go to napewno ale powinnien dac ci spokoj
Jesli ten drastyczny pomysł ci nieodpowiada to olewaj go rob tak jakbys twgo wogole niesłyszała i wogole

Lub...
Niech ci jakis klega pomoze jak on bedzie szedł ten natrent;d to złap jakiegos kolege za reke i niby masz pare

Powinno pomoc
Wiem cos o tym
nienawidze takich
Tasteme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:51   #27
rzęsa
Zakorzenienie

GG do rzęsa

Hej, nie żal mi go, że dostaje burę za głupie zachowanie! Żal mi , że jest taki "naj... gorszy". Kurczę, pewnie to zachowanie wynika z jego kompleksów. Wiem, wiem, za bardzo go tłumaczę, ale jednocześnie nie twierdzę, że jest w porządku. Nie jest!
rzęsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2006-02-16, 19:16   #28
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Hej...biedna jesteś, też kiedyś miałam podobną sytuację...tylko nie na taką skalę! Myślę, że najlepszym sposobem będzie pomysł marceliny73 :tak: Jeśli to nie poskutkuje, to pozostaje pedagog...No chyba, że Twoi koledzy "wyperswadują" mu głupoty z głowy w inny sposób
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 20:59   #29
wredne_slonko
Rozeznanie

Uważam, że odpowiadanie na Jego zaczepki nie pomoże, nawet jeśli kogoś 'normalnego' Twój tekst by zabolał po nim spłynie. On poprostu nie ma nic do stracenia. Piszesz, że wie ze jest obleśny itp. Chce jakoś zwrócić uwagę więc nie przebiera w środkach. POzatym piszesz, że to bawi wszystkich. Może dzięki temu czuje się pewniej w otoczeniu. Nie jest przystojny, ale za to 'zabawny'. Ciężka sprawa, ale też uważam, że chyba najskuteczniejsze będzie ignorowanie, ale takie w 100% udawaj, że nic nie słyszysz, że nic Cie nie rusza. Nawet na niego nie patrz, nie rób min, nie rozmawiaj. To może potrwać trochę czasu, ale w końcu powinno przynieść rezultaty. Może wartałoby porozmawiać przynajmniej z większością klasy na osobności i powiedzieć jak bardzo jest Ci przykro w takich sytuacjach. Ewentualnie mogłabyś się z nim umówić gdzieś poza szkoła i porozmawiać otwarcie, bez nerwów czy obrażania. Wiem, że już rozmawiałaś, ale być może warto to zrobić jeszcze raz. Jeśli Jemu zależy na tobie, a Ty przypuszczalnie się rozpłaczesz mówiąc jak bardzo Ci zachowanie Jego nie odpowiada na mój rozum powinien przestać.

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
wredne_slonko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 21:12   #30
mech
Zadomowienie

Tylko mam wrażenie, że jemu nie tyle zależy na Madzi, ile na wrażeniu jakie wywołuje swoim zachowaniem. Jest ZAUWAŻONY, i o to chodzi. Dlatego uważam, że ignorowanie (totalne - traktowanie jak powietrze, bez min i wyniosłości, po prostu udawanie, że go nie ma) jest wyjściem dającym najwieksze nadzieje. Dlatego, że w ten sposób Madzia nie będzie go "karmić" swoimi reakcjami. A "karmi" go jakakolwiek reakcja, bo oznacza - powtórzę - to,że sie nim ktoś interesuje, zauważa go.
mech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości