|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jaki jest moj typ kolorystyczny?
1. Opalam się – szybko, raczej na czerwono. Odcień opalenizny jest ciepły – raczej brązowy.
2. Kolor oczu – jasna zieleń. Tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, ich kolor jest czysty. Oprawa oczu jest raczej zdecydowana. 3. Piegi – nie występują 4. Cera - odcień jasny, chłodny wpadający w porcelanowy 5. Naturalny kolor włosów – ciemny blond 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest różowy i ciepły 7. Dobrze się czuje w czerwieni, czerni, ciemnej zieleni, szarym, żółtym, niebieskim. Źle się czuje w brązie, pomarańczowym, fiolecie, różu. Z gory dziekuje ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Klariska Czas edycji: 2006-08-21 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: Jaki jest moj typ kolorystyczny?
wedlug mnie jestes latem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dodałam druga fotke
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
up
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Klariska Czas edycji: 2008-02-05 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jaki jest moj typ kolorystyczny?
Oto odp na pytania:
Test z kolorem różowym i pomarańczowym nie wyszedł pomyślnie, bo każdy mówił coś innego. Ja osobiście myślę ze lepiej mi w różu.
Mam nadzieję że na podstawie moich odp. uda wam się określić mój typ kolorystyczny. Zdjęcia może będą później, nie mam niestety aparatu, a zdjęcia z telefonu są niewyraźne, postaram się coś wykombinować wieczorem. Na razie proszę o pomoc na podstawie tego co napisałam. Będę bardzo wdzięczna. ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jaki jest moj typ kolorystyczny?
Myślę,ze jesteś kontrastową zimą, ale wszystko będzie jasne jak wkleisz fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
kontrastowa zima? czym sie charakteryzuje i jak powinna dobierać kolory?
![]() |
#8 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Anolek typy kolorystyczne oprócz tego,że dziela się na pory roku, to każda z nich dzieli się na cztery podgrópy: light, true, vivid i contrasting i od tego jakim z tych podtypów jesteś dobierasz strój i dodatki. W przypadku pani zimy contrasting dobierasz kolory ubrań i dodatków w kontrastach. A kontrastowa jesteś podwujnie, zresztą jak i ja
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
ja tez chetnie poczytam o tych podgrupach,bo 1raz slysze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Więc: 1.Light- skóra, włosy i oczy są jasne,lub jeden z tych parametrów np. oczy - jest średnio nasycony. Dla takiej osoby najlepsze kolory to pastele. 2.True-kolorystyka średnio nasycona, osoba o takim podtypie powinna nosić duże płaszczyzny średniego koloru np. płaszcze, sukienki, garnitury. Dodatki jasne lub ciemne,ale bez kontrastu. 3.Vivid-Skóra, włosy i oczy są średnio nasycone do ciemnych. Są to przeważnie panie z b.mocno opaloną skórą tj. mulatki lub nadużywające solarium ![]() 4.Contrasting-wszystkie osoby, które mają b.ciemne włosy, lub. b.ciemne włosy i oczy. Powinny nosić kontrasty np. kolor b.ciemny z jasnym, kolor jaskrawy,nasycony z ciemnym, kolor jaskrawy,nasycony z jasnym. Panie light nigdy nie mogą nosić kontrastów,bo będą wyglądać kiczowato, panie contrasting w pastelach wydają się być mdłe i rozmyte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale to czyli skoro ja ma ciemne brązowe włoski, jasną, cieplą cerę i zielone oczka z brązowymi plamkami to co ja jestem? ![]() (jesień)
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.