|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() czym malowac wzorki?
Witam!
dziewczyny powiedzcie mi bo ja chciałabym sobie robic takie fajne wzorki na paznokciach,jakiego sprzetu uzywacie?chodzi mi o jakies specjalne pedzelki?a moze juz odpowiednie lakiery z cieniutkimi koncówkami?co mam sobie kupic zeby na paznokciach ładne wzorki wychodziły?dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: czym malowac wzorki?
Fajne są lakiery z rapitografem - z jednej strony maja cieniutki pędzelek a z drugiej czubek do aplikacji malutkich kropeczek i bardzo precyzyjnego zdobienia.
![]() Warto też zaopatrzyc się w cieniutki pędzelek - dobrej jakości, ze sklepu z artykułami dla plastykow lub profesjonalnej hurtowni kosmetycznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a czy byłaby taka mozliwosc zeby zobaczyc na zdjeciu jak cos takiego wyglada? a czy moglabys mi podac jakas firme ktora produkuje takie lakiery??? zebym sobie konkretnie zobaczyła jak cos takiego wyglada, a co do pędzelków to widziałam na allegro takie np za 10zl, są nawet tansze albo drozsze i teraz nie wiem czy dobre to znaczy drogie czy wystarczy zebym dla siebie kupiła tańsze???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
lakiery to np.inglot, nail care, i inne
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pomozcie!!! mam problem z lakierem inglota z igielka. dosc dlugo go nie uzywalam i chyba zasechl na dobre. w zaden sposob nie moge wycisnac ani kapeczki lakieru. moze macie na to jakis sposob?? bylabym wdzieczna dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
sa specjalnie rozcieczalniki do lakierow ktore nie niszcza trwalosci lakieru...
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Przede wszystkim trzeba wziąć igłę i "przepchać" końcówkę,którą robisz kropeczki
Jak to nie pomoże, to odkręcamy to cudo, dobieramy się do końcówki z pędzelkiem i.....oczyszczamy ją z lakieru i szukamy owych cudownych dziurek( albo dziurki), dzięki który lakier dostaje się zwykle do końcówki rapitografa ,pewnie są zapchane na amen. Bierzemy igłę ze strzykawką, " instalujemy się" gdzieś w łazience,albo w miejscu łatwym "do umycia", napełniamy strzykawkę rozcieńczalnikiem do naszych pazurkowych lakierów i "przepychamy" wstęciuchę strumieniem ze strzykawki. Tylko uwaga na oczy , ściany,obrusy, pranie rozwieszone nad wanną, no i.....na własne świeżo pomalowane pazurki ![]() Jedyne co pomaga, przetestowałam już na 5 lakierkach do zdobień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Można też metodą " na dłubaka".
Tą samą zwyklą iglą do zastrzyków, po prostu tak długo dłubiemy w owej dziurze,aż wydłubiemy wszystko co ją zatykało ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a ile kosztuje taki rozcienczalnik i gdzie moge go kupic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
rozcienczalnik do lakieru ma inglot bodajze za 8 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.