Mieszkanie na rynku pierwotnym BEZ aneksu kuchennego? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-01, 15:18   #1
invisible_01
Zakorzeniona

Mieszkanie na rynku pierwotnym BEZ aneksu kuchennego?

Witajcie. Jak w temacie - czy w ogóle jeszcze buduje się mieszkania z osobną kuchnią zamiast kuchni połączonej z salonem? Pokój z aneksem może być plusem, ale dla mnie tylko i wyłącznie wtedy, kiedy oprócz niego posiadałabym minimum dwa inne pokoje mogące służyć za sypialnię - w praktyce musiałabym więc kupić mieszkanie trzypokojowe. Koniec końców wolałabym jednak trzy osobne pokoje, z którego jeden byłby salonem. 2 lata wynajmowałam mieszkanie z aneksem i jednak nie jest to dla mnie najlepsze rozwiązanie - przy gotowaniu zapach unosił się w całym pomieszczeniu, plus jeśli nie pozmywało się od razu, to siedziało się z widokiem na brudne gary.

Pytanie więc - jest szansa na nowe mieszkanie (jeśli to pomoże, chodzi o Warszawę) BEZ aneksu kuchennego czy pozostaje jedynie rynek wtórny? Szukałam takowego, ale na razie bez skutku.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 17:15   #2
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Dot.: Mieszkanie na rynku pierwotnym BEZ aneksu kuchennego?

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Witajcie. Jak w temacie - czy w ogóle jeszcze buduje się mieszkania z osobną kuchnią zamiast kuchni połączonej z salonem? Pokój z aneksem może być plusem, ale dla mnie tylko i wyłącznie wtedy, kiedy oprócz niego posiadałabym minimum dwa inne pokoje mogące służyć za sypialnię - w praktyce musiałabym więc kupić mieszkanie trzypokojowe. Koniec końców wolałabym jednak trzy osobne pokoje, z którego jeden byłby salonem. 2 lata wynajmowałam mieszkanie z aneksem i jednak nie jest to dla mnie najlepsze rozwiązanie - przy gotowaniu zapach unosił się w całym pomieszczeniu, plus jeśli nie pozmywało się od razu, to siedziało się z widokiem na brudne gary.

Pytanie więc - jest szansa na nowe mieszkanie (jeśli to pomoże, chodzi o Warszawę) BEZ aneksu kuchennego czy pozostaje jedynie rynek wtórny? Szukałam takowego, ale na razie bez skutku.
Ja widuję czasem (też zwracam na to uwagę) - ogólnie, to mam wrażenie, że niesamowicie ciężko o sensowny rozkład mieszkania, a aneksy kuchenne to manna z nieba dla deweloperów. Może napisz, co i gdzie Cię interesuje?
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 17:21   #3
invisible_01
Zakorzeniona

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;67024201]Ja widuję czasem (też zwracam na to uwagę) - ogólnie, to mam wrażenie, że niesamowicie ciężko o sensowny rozkład mieszkania, a aneksy kuchenne to manna z nieba dla deweloperów. Może napisz, co i gdzie Cię interesuje?[/QUOTE]
Oczywiście, że aneksy kuchenne to sam plus dla deweloperów, bo mogą dzięki temu określać takie mieszkania jako dwupokojowe, mimo że to tak naprawdę sypialnia + jakby większa kuchnia.

Interesują mnie dwa, trzy pokoje, najchętniej Mokotów, Wola, Ochota, ale też Praga Południe. Odpadają raczen Ursus i Białołęka ze względu na czas dojazdu do centrum.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 18:39   #4
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Kilka bezaneksowych mieszkań z okolicy ronda wiatraczna:
1a. https://rynekpierwotny.pl/oferty/bouygues-immobilier-polska-sp-z-oo/icone-warszawa-praga-poludnie-grochow/519672/
1b. https://rynekpierwotny.pl/oferty/bou...rochow/519696/
2. bliżej miasta niż rondo:
https://rynekpierwotny.pl/oferty/tyn...rochow/518605/
3. https://rynekpierwotny.pl/oferty/sp-invest/czapelska-26-warszawa-praga-poludnie-grochow/371527/ - te ma słaby rozkład, ale kuchnię ma
4. https://rynekpierwotny.pl/oferty/dantex/rondo-wiatraczna-warszawa-praga-poludnie-grochow/486676/ te mi się osobiście najbardziej podoba wygląda na całkiem ustawne, dla mnie do pełni szczęścia brakuje tylko oddzielnego wc
Na Ochocie kojarzę mieszkanie z mikrokuchnią w "Awangardzie":
https://rynekpierwotny.pl/oferty/uni...ochota/521593/
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 19:16   #5
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Kiedyś, jak jeszcze przeglądałam oferty, to najwięcej układów z zamknietą kuchnią, albo możliwością przerobienia na zamkniętą (bo było okno) miał Budimex.

Na Bluszczańskiej masz coś takiego http://www.budimex-nieruchomosci.pl/...zkan,2;14.html

Chociaż ja bym tam chyba nie kupiła mieszkania, przez położenie bardzo blisko Wisły.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-03, 11:11   #6
Heledore
Zakorzenienie

Tak sa takie projekty. sama ciesze sie ze taki dla siebie znalazlam. jestem balaganiara w kuchni. tajfun robi sie jedno mgnienie oka odkad postaie noge w tym pomeiszczeniu nie wyobrazalam sobie np. gosci ktorzy beda to ogladac a i dla mnioe toz aden relaks siedziec w salonie i widziec "gary". Ale ciezko takie znalezc.
popatrz dobrze na plany mieszkan, czesto jest tak ze da sie jednak dobudowac sciane i zrobic z tego sensowna zamknieta kuchnie. Wazne jest by uwazac na metraz, ale po "zamknieciu" kuchnia nie miala rozmiaru lazienki, a rozmieszczenie np. kaloryferow nie utrudnialo zagospodarowania przestrzeni.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-03, 14:18   #7
Oliwiabb
Wtajemniczenie

Da się kupić takie mieszkanie ale jest ciężko. Sama szukając mieszkania w Warszawie znalazłam tylko 1!! I je kupiłam :p. Ofert i mieszkań przejrzałam bardzo dużo, chyba u każdego dewelopera w interesujących mnie dzielnicach byłam i niestety ale nie ma dużego wyboru mieszkań z oddzielna kuchnia, mimo ze szukałam mieszkania powyżej 60 metrów.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Kiedyś, jak jeszcze przeglądałam oferty, to najwięcej układów z zamknietą kuchnią, albo możliwością przerobienia na zamkniętą (bo było okno) miał Budimex.

Na Bluszczańskiej masz coś takiego http://www.budimex-nieruchomosci.pl/...zkan,2;14.html

Chociaż ja bym tam chyba nie kupiła mieszkania, przez położenie bardzo blisko Wisły.

No właśnie, ja tez mam od budimexu ale kuchnia była już pierwotnie oddzielna deweloperem jest polnord. Poszukaj u nich, może coś znajdziesz.

znazlałam np coś takiego. Kuchnia nie zupełnie jest oddzielna ale widać, że spokojnie można dobudowac kawałek ściany i już będzie. (taki wariant maja też w mieszkaniach dwupokojowych)

http://www.polnord.pl/oferta/warszaw...4964|4.e.7.102

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Oliwiabb
Czas edycji: 2016-11-03 o 14:28
Oliwiabb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-04, 10:07   #8
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Bywają. Moja znajoma takie kupiła. Trzeba szukać.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 12:46   #9
oliwia18
Zakorzenienie

Ja też kupiłam mieszkanie z oddzielną kuchnią (prawie 10 m2) i z tego, co widzę, na 240 mieszkań na tym osiedlu 144 ma oddzielną kuchnię.
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości