Przyszła wizażowa mama!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-03, 10:55   #1
Ananke
Rozeznanie

Exclamation

Przyszła wizażowa mama!!

Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem co napisać Powiecie, że to normalne Wczoraj zrobiłam 2 testy i wynik jest pozytywny. Zwlekałam z tym tak długo jak się dało, licząc na to, że brak okresu spowodowany jest zmianą klimatu (w połowie stycznia przeniosłam się z mężem do Irlandii). Miałam tylko jakieś brunatne plamki przez 2-3 dni (a raczej jedną na cały dzień). OCZYWIŚCIE nie planowaliśmy tego, ale się cieszymy, tylko tak bardzo szkoda tych wszystkich planów. Tyle czekaliśmy na ten wyjazd. Raz go przekładaliśmy przez stan zdrowia rodziców. No cóż, nie ma już chyba sensu biadolić na ten temat Teraz jestem przerażona, bo muszę dostać się szybko do Polski do mojego lekarza (w Irlandii nie mamy zamiaru zostawać na stałe więc nie mam zamiaru tu prowadzić ciąży i rodzić) a z tego co czytałam, to lot samolotem jest niewskazany w początkach ciąży! A ja nie dość, że muszę lecieć do Polski to jeszcze po badaniach mam zamiar wrócić do Irlandii. Kolejny lot, tym razem z mężem (zabukowany już wcześniej) mamy 4 maja. I właśnie to mnie gnębi... A poza tym wiele innych rzeczy O ciąży nie wiem nic, bo nie miałam jej w najbliższych planach, a mama jest daleko
Ananke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-03, 11:33   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Przyszła wizażowa mama!!

nie pozostaje nic innego jak pogratulowac

wracaj szybko na badanie ,jelsi ciaza jest zdrowa i czujesz sie dobrze to podróże nie sa zakazaneznam oosby ktore podrozowaly samolotem na 2 tygodnie przed terminem

zycze zdrówka i cieszyc sie trzeba ,cieszyc

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-03, 11:43   #3
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

Gratuluje.
Witamy kolejną mamusię na forum.
Dla Ciebie odemnie tylko jedna rada. CIĄŻA TO NIE CHOROBA, więc jesli jesteś zdrowa kobietą, w ciązy nie będziesz miała zbyt wielu ograniczeń.
A latanie samolotem w moim przypadku nie wpłynęło na ciąże negatywnie. Więc, szerokich lotów. Ciesz się wolnością.
Stary 2006-03-03, 11:44   #4
WioletaM
Zakorzenienie

Gratuluję. Nic się nie martw.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-03, 11:51   #5
Ananke
Rozeznanie

Dzięki za miłe słowa. Ale panika jest chyba normalna Czy dwa tygodnie starczą na zrobienie badań? Bo nie wiem jak mam rezerwować bilety. Jak już to będę miała z głowy to zabieram się za wertowanie tego forum
Stary 2006-03-03, 12:30   #6
kasiulka
Zakorzenienie

Gratuluję
Nic sie nie martw, latanie w ciąży jest dozwolone, tez miałam watpliwosci bo jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży to akurat planowalismy z mezem wakacje . Na badania nie potrzebujesz dużo czasu - na początek wystarczy standardowa wizyta u gina (najlepiej wybierz takiego który ma w gabinecie usg) - optymalnie byloby odwiedzic gina ok. 8 tygodnia ciąży, widac juz wtedy bijące serduszko . Do tego podstawowe badania krwi i moczu + badanie grupy krwi (czynnik Rh), toxo (tez z krwi), ew. test na cytomegalie, rozyczke (ja nie robiłam)., zreszta gin Ci wszystko powie. Ja wiekszosc tych początkowych badan zrobiłam z jednego pobrania krwi.
Jedyne co Ci radze juz teraz to lec do apteki po kwas foliowy i zacznij łykac jak najszybciej, reszte witaminek, jesli bedą potrzebne przepisze Ci gin
Powodzenia !

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-03, 13:02   #7
Mariqa
Wtajemniczenie

Gratulacje :cmok
O, przez dwa tygodnie to na spokojnie zrobisz badania
tymbardziej, że nie ma ich aż tak wiele podróżować też możesz
ciekawostki o ciężarówie w samolocie
Stary 2006-03-03, 13:17   #8
sylviaw
Przyczajenie

Bardzo gratulucje i doskonale wiem jak sie czujesz. Niedawno, czyli 25 lutego tez dowiedziałam się że jestem w ciąży, akurat wrócilismy z mężem z małych wakacji i leciałam samolotem juz z małym pasażerem na gape. Ja tez mieszkam poza Polską (na Ukrainie) i do ginelokoga wybieram sie w nastepny czwartek. Skoro jestes zdrowa i nic Ci szczególnego nie dolega nie powinnaś obawiać się latania samolotem. Od swojego lekarza juz dostałam liste badań do zrobienia i nie koge sie doczekać pierwszego usg. Mam nadzieję że wszystko bedzie ok, zarówno u mnie jak i u Ciebie.
Pozdrawiam serdecznie
sylviaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-03, 13:19   #9
sylwiamaria
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do sylwiamaria GG do sylwiamaria

Witam i gratuluje,
Jezeli chodzi o latanie to nie powinno sie latac po 35 tygodniu ciazy, w twoim przypadku latanie nie jest przeszkoda.
pozdr sylwia

1. " W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
George Bernard S

sylwiamaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-03, 17:17   #10
babessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Gratuluję
Nic sie nie martw, latanie w ciąży jest dozwolone, tez miałam watpliwosci bo jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży to akurat planowalismy z mezem wakacje . Na badania nie potrzebujesz dużo czasu - na początek wystarczy standardowa wizyta u gina (najlepiej wybierz takiego który ma w gabinecie usg) - optymalnie byloby odwiedzic gina ok. 8 tygodnia ciąży, widac juz wtedy bijące serduszko . Do tego podstawowe badania krwi i moczu + badanie grupy krwi (czynnik Rh), toxo (tez z krwi), ew. test na cytomegalie, rozyczke (ja nie robiłam)., zreszta gin Ci wszystko powie. Ja wiekszosc tych początkowych badan zrobiłam z jednego pobrania krwi.
Jedyne co Ci radze juz teraz to lec do apteki po kwas foliowy i zacznij łykac jak najszybciej, reszte witaminek, jesli bedą potrzebne przepisze Ci gin
Powodzenia !
Kasiulka wszystko już napisała, ja również radzę już zacząć łykać kwas foliowy, no i nie pić alkoholu i kawy. Gratulacje, nie panikuj, ja też się bałam, bo nie planowałam dzidziusia, a teraz jestem bardzo szczęśliwa, że mam mojego szkraba.
babessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-03, 17:58   #11
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

gratulacje! witaj na wizazu , tu znajdziesz wiele porad-dziewczyny juz chyba wszystko Ci napisąły. Pozdrowionka

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-04, 11:07   #12
Ananke
Rozeznanie

Namówiłam męża żeby poleciał ze mną na badania lecimy 11 marca
Kupiłam też kwas foliowy 400mcg (biore raz dziennie - tak pisze na opakowaniu) Teraz pozostaje poinformować przyszłych dziadków
Stary 2006-03-04, 15:07   #13
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

Cytat:
Napisane przez Ananke
Namówiłam męża żeby poleciał ze mną na badania lecimy 11 marca
Kupiłam też kwas foliowy 400mcg (biore raz dziennie - tak pisze na opakowaniu) Teraz pozostaje poinformować przyszłych dziadków
Powodzenia!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości