|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Papierowy cennik
Dziewczyny ile bierzecie za swoje kartki? Muszę wycenić moje i mam z tym problem, może któras doświadczona w tej dziedzinie się wypowie?
Marika, Kate, Monawmona, Bewix |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Papierowy cennik
Och
czuję się wyróżniona , ale niestety nie pomogę, bo wiem, że za mało się cenię i nie chodzi tu tylko o kartki... To taka moja mała przypadłość, przez którą cierpią też inni... Jeśli chodzi o kartki to robię to czysto hobbystycznie, zatem często gęsto czasami nawet po kosztach (zwłaszcza, że staram się używać papierów z wyższej półki, jak również innych wartościowych elementów Ale do sedna: kartka mała (format A6, czyli A5 zgięty w połowie): 2,50 (z kopertą i folią) kartka duża (15x15 cm, podłużna inne większe od wyżej wspomnianych): 3,5 (z kopertą i folią) Tylko w wylęgarni mam trochę wyższe ceny... Tak więc ja się zdradziłam, ale tak jak pisałam: BROŃ BOŻE NIE BIERZ TYLE CO JA POMNÓŻ TO CO NAJMNIEJ RAZY DWA ![]()
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Weszłam tutaj całkiem przez przypadek, bo dopiero zaczynam tworzyć... ale jak przeczytałam, że ty Marika sprzedajesz swoje kartki tak tanio to myślałam, że spadnę z krzesła. Obejrzałam cały twój wątek i nie znalazłam ani jednej kartki, którą byś mogła sprzedać za tyle! Pomnóż to conajmniej razy 2! Pzrecież droższe już są w sklepie, a do tego brzydsze! I tobie mamuta też naprawde radzę dać wyższą cenę, bo ludzi, którzy kupują takie kartki są stosunkowo bogaci, a sama tak mam, że jak mam kupić coś za 1zł a coś za 3zł - to odrazu cena mi sugeruje, że ta rzecz za 3 jest lepsza, trwalsza! A pozatym dziewczyny! Wy przecież jedną kartkę robicie o wiele dłużej niż jakaś wielka fabryka! Więc nie możecie brać mniej pieniędzy! I takie jest moje zdanie o!
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc trzeba się nad tym zastanowić dziewczyny kochane! Marikusia- Twoje karteczki naprawdę zasługują na wyższą cenę i myślę, że tam gdzie je sprzedajesz na tyle Cię docenią, że przeżyją podwyżkę cen
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Marikusia ty się chyba dziewczyno Boga nie boisz?
REWELKA pozdrawiam |
|
|
|
|
#6 |
|
CraftMod
|
Kasiu kiedyś pytałam naszą wizażowa Gail o to jak powinny się cenić kartki. Otóż od 5zł z górę, ok 10 a czasam nawet wiecej. Wsystko zależy od materiałów i czasu poświeconego na ich stworzenie. Nie waż sie nawet brac mniej. To jest MINIMUM! Kartki masz śliczne, z 7,50 jak na moje oko. Myśle, ze są warte takiej ceny.
Marika!!!! Będę zaraz bić gdzie popadnie. I patrzeć czy aby równo puchnie. Pomnóż cenę x2, lub x2,5. Uważam, ze nizej to nieopłaca sie nawet siadac do nich. Ja osobiście kartek nie sprzedaję, bo ich prawie nie robie i zresztę nie mam komu
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
O qurde molek! Marika! Czemu ja nie kupowalam od Ciebie kartek?
![]() Sprzedałabym je u siebie i sporo na nich zarobila. Normalnie u nas "tego typu" kartki, ale nie tak śliczne jak Twoje, chociaz tez ładne i staranne, kosztują od 5-6 zl w gore. Ja kupilam raz po 1 zl, ale one byly troche pozaginane i lekko pożółkłe. No i chciano sie ich pozbyć. Ja sobie wykorzystalam elementy na nowy papier przenioslam, ale normalnie jak oglądam niektóre kartki to sie nogi pode mna uginaja, że ludzie nie boja sie tyle brać za byle jakie kartki. Uff, ulżyłam sobie.Acha, a takie wieksze to od 10 zl w gore.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja raz w życiu, zresztą po namowach, "pobawiłam się" w sprzedawanie kartek i wyceniłam je (choć to naprawdę ciężka sprawa) na 2,50 zł (wyśrodkowałam cenę przy większej ilości), a znajoma sprzedawała moje kartki na sztuki w cenie od 2 zł do 3 zł.
Fakt faktem - w księgarniach poniżej 5 zł chyba nie spotkałam. Ale moje nie umywały się do tych, które tworzy Marika. |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie perły moje
![]() Niestety jak się oddaje kartki w większych ilościach do sklepów to ceny wyglądają tak jak u Mariki...moje kosztują, że tak powiem w hurcie 3, 40, bez podatku 3,18. Niestety takie są brutalne realia i co jest w tym najgorsze sprzedawcy narzucają sto procent marży i wtedy taka kartka kosztuje 6.90 i różnie to bywa ze sprzedażą, bo za małą kartkę cena wydaje się być wysoka. Jak robię kartki na specjalne zamówienie to biorę od 5 do 6 złotych. Moje zaproszenia ślubne mają ceny od 3, 50 do 4,50 w zależności od pracochłonności i materiałów. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Nie proszono mnie, ale się wypowiem. Ja swoje kartki sprzedaję w swoim zakładzie po 5 zł ( format A6) i po 8 zł ( format A5). Z kopertą, bez folii.
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z dziewczynami, ze takie sliczne kartki nie mogą pójść tak tanio
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuję Wam bardzo za odpowiedzi
Marika , zszokłaś mnie tymi cenami, zrób podwyżke koniecznie Moje do sklepu oddaję po 6zł, a pojedynczo idą po 8zł -z folią i kopertąbydgoszczanko jesteś w świetnej sytuacji |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
mamutko naprawdę świetna cena, gratuluję że udało Ci się znaleźć takie miejsce bo ja tez kiedyś chciałam oddawać karteczki, pani mi powiedziała max 3zł i to po długich negocjacjach
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja jeszcze tylko dodam, że swoje karteczki ja moglabym zprzedawać po 2-3 zl, ale Wasze?! Szkoda gadac Kamilcia, Marika...
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Mamuto , uzyskałaś fajne ceny , ja swoje na bazarze sprzedawałam po 4-4,50 i 8 złoty za księgi a do kwiaciarni Pani wzięła za 3 złote a swoją cenę dała 6 złoty .
Zauważyłam że wszystko zalezy od tego w jakim regionie sprzedajemy i w jakim miasteczku . Bo w moim rodzinnym mieście za karteczki świąteczne dostałam 5 złoty a poszły też do kwiaciarni . Mariko , dziewczyny mają rację Twoje karteczki bardzo tanio wyceniłaś , spróbuj zrobić podwyżkę . No to może podkleję się pod wątek i zapytam czy widziałyscie kiedyś w sprzedaży koszyczki z papierowej wikliny ? i jeśli tak to po ile schodziły?
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Mona i tu sie z toba zgodze ja swoje sprzedjake po 3, 3.50 i po 7 to zalezy od tego jakei sai le w topracy wlazylam i komu sa sprzedawane. Niestety wiekszych kwot nie dostane. Wole sprzedac taniej i wiecej niz bymieli mi powiedziec ze za drogie. Do kwiaciarni nie sprzedaje. A w sklepach recznie robione od 5 zl sie zaczynaja. MArika a ty w tej chwili podos cene
|
|
#17 |
|
CraftMod
|
Dziewczyny, ile za składaczka z jednego kwadratu, po złożeniu dł boku 15cm można wziąć?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
ja za swoje kartki policzyłam po 5 zł, a nie sa tak ładne jak Wasze..... leża sobie w galerii po 9
matko wpadłam w kompleksy, że za drogo policzyłam
|
|
#19 |
|
CraftMod
|
Jeśli mnie oczy nie myliły to nawet po 10 leżały
![]() Nikt mi nie pomoże wycenić składaczka? Bo nie wiem czy za mało czy za dużo wziełam
|
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
składaczek???
hmmmmmm może 11 do 14 złotych max moim zdaniem, ale to mój subiektywny pogląd
|
|
|
|
|
#21 |
|
CraftMod
|
ok, dzięki, tzn, ze dobrze myślę, ze za mało wziełam
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
ja przyszłam pajęczyny omieść w wątku i zapytać ile dałybyscie za ta karteczke bo jak koleżance cenę podałam to mi się kazała w głowę popukać
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mogę się wypowiadać, bo zaniżam cenę, ale strasznie mnie ciekawi ile wzięłaś
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
bedę wredna i nei powiem dopuki mi ktoś nie zasugeruje ceny
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Zgadza się- jesteś Wredota
A jakiego formatu jest ta kartka? Jak A5 zgięte do A6 to ja bym strzelała ok. 5-6 złotych, a jak większa to cena proporcjonalnie wyższa hmmm... 7-8 złotych? Ale ja naprawdę nie powinnam podawać kwot, bo jestem nieobiektywna No i nie wiem ile wydałaś na matriały- papier papierowi nierówny- a może wykorzystałaś jakiś za 10 złotych a ja tu z takimi cenami wyskakuję ![]() Teraz nie będę spać po nocach...
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
3,50
taka ci moja cena a format A6
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
soluś, ta Twoja koleżanka pukała się w głowę, bo Ty za tanio tę kartkę chciałaś sprzedać
. Trza było walnąć 8 zł
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę 2,5 więc Cię rozumiem
|
|
|
#29 |
|
CraftMod
|
sol ja mam taką propozycję: jak chcesz coś sprzedać to pomnóż to przez 2
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Sol może on ci kazała się puknąć, bo za mało sobie policzyłaś! co najmiej 8 zł, niżej jest zdecydowanie za mało.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

czuję się wyróżniona 

Sprzedałabym je u siebie i sporo na nich zarobila. Normalnie u nas "tego typu" kartki, ale nie tak śliczne jak Twoje, chociaz tez ładne i staranne, kosztują od 5-6 zl w gore. Ja kupilam raz po 1 zl, ale one byly troche pozaginane i lekko pożółkłe. No i chciano sie ich pozbyć. Ja sobie wykorzystalam elementy na nowy papier przenioslam, ale normalnie jak oglądam niektóre kartki to sie nogi pode mna uginaja, że ludzie nie boja sie tyle brać za byle jakie kartki. Uff, ulżyłam sobie.

, zszokłaś mnie tymi cenami, zrób podwyżke koniecznie
-z folią i kopertą
taka ci moja cena a format A6