|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Do Potoczanki :) karteczki - z czego ?
Pozwolę sobie wkleić karteczki, które wklejałaś w wątku Rocznica Ślubu, ponieważ chciałabym dowiedzieć się z czego są zrobione ? Z jakiego papieru? I z czego są te wszystkie odzdóbki i gdzie je mogę dostać?
Będę bardzo wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Do Potoczanki :) karteczki - z czego ?
Megg kartki są zrobione na papierze wizytowkowym, mozna dostac w sklepach papierniczych pojedyncze arkusze (ja dzis kupilam kilka za 70 gr sztuka)
rzeczy z ktorych mozna ozdobic kartki: - roznego rodzaju kwiatki do kupienia w pasmanteriach - tasiemki jak wyzej - w kwiaciarniach mozna kupic rozne suszone listki, kokardy - w marketach budowlanych typu obi takze mozna znalezc - naklejki - motywy wyciete z gazet - lub motywy wycięte samodzielnie z kolorowego papieru - cekiny - są tez specjalne dziurkacze do wycinania gotowych wzorków mam nadzieje ze troche pomoglam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Bardzo pomoglas
![]() Kupilam rozyczki i papier wizytowkowy i chce je do niego przytwierdzic ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
klejem, zwykly moze troche brudzic, ja kupuje Magic Glue w papierniczym tubka za 3,50, wikolem tez mozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
pomocny jest też klej na gorąco bo przyklei każdą powierzchnię. Kupuje się w sklepie taki pistolet i pałeczki kleju. Klej jest przezroczysty i to jego plus. Ogólnie jest świetny nie tylko do kartek ale do mniejszych prac w domu też (sklei ramkę, przyklei ozdoby, sklei wazon itp)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.