|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jaki sposób malowania byście mi poleciły?
Witajcie!
Mam 26lat i wstyd, ale nie potrafie sie chyba dobrze umalowac. ![]() Jesli tylko zaczynam eksperymentowac, moje oblicze zmienia sie w babe jage ![]() Oczy sie czerwienia, kreski rozmywaja ![]() Dlatego by zaoszczedzic ludziom na ulicy rozrywki, postanowilam wogole sie nie malowac, lub robic to na tyle na ile potrafie. Zadziwie Was moze ale na przeslanym zdjeciu jestem umalowana! Mam kreseczki na gorze i podklad, no moze tez maskare, ale na moich krociotkich klaczkach malo to widac... Nic innego nie potrafie wykonac ![]() Zauwazcie, iz pod oczami mam takie dziwne woreczki...nie wiem co to jest i jak to ominac ![]() Aha..ostatnio nauczylam sie aplikowac róż no i w koncu moje brweki wygladaja ludzko, bowiem na zdjeciu sa po nadmiernym wyskubywaniu ![]() Ale nadal nie wiem co z oczetami ![]() Prosze, ocencie obiektywnie moj wizerunek, oraz co w nim zmienic powinnam.. ![]() O tym przedzialku juz nie wspomne.. ![]() Ps.. Na drugim zdjeciu wyraznie widac jak nieprofesjonalny jest to makijaz ![]() Edytowane przez baobab Czas edycji: 2006-02-04 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Z innej beczki...
Ja chciałam się tylko zapytać, gdzie było robione zdjęcie?Czy to nie jest Irlandia...?
A wracając do Twojego pytania, masz taką delikatną urodę i bardzo ładnie wyglądasz z minimalnym makijażem, że pomyślałabym tylko o tuszu do rzęs - niekoniecznie czarnym, może brąz lub grafit i błyszczyku na usta. Pozdrawiam!Na pewno specjalistki będą wiedzieć lepiej ![]() P.s.Ach, bo ze mnie Irlandio-prawie-maniaczka... No i dziś 17.03-szczęśliwego Dnia Św.Patryka!
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Re: Jaki sposób malowania byście mi poleciły?
Cóż,zdjęcie mówi samo za siebie,urodziwa z ciebie osóbka...
JA z wizażem nie mam zbyt wiel do czynienia ale po prostu ze mnie straszliwy wzrokowiec stąd pokomentuje sobie... Co do makijażu, to moim zdaniem, nie musisz sie tym zbytnio przejmować, w tym sensie że jakbyś sie mocniej umalowała to średnio by ci to pasowało...wiem coś o tym bo mam podobny tyo urody....eteryczna blondynka, taka osoba w pełnym make - upie i dzienym świetle wygląda zwykle porządne 5 lat starzej...nienaturalnie,n ieładnie - no a po co to nam? Moim zdaniem należy stosować umiar i minimalizm - czyli generalnie nie tapetować się więcej niż to konieczne - albo podkreślac tylko wybrane partie twarzy, stosowac delikatne kolory,nie tworzyć ostrych konturów...ewentualnie rozświetlać... wystarczy ci delikatny podkład, starannie wytuszuszowane "kłaczki", brwi uczesane grzebyczkiem i kremem czy żelem, i delikatna pomadka lub błyszczyk,na usta - musze z zazdrością przynać masz je pięknie...takie duże i pełne...nie to co moje ![]() Naprawde nie masz powodów do kompleksów Na koniec zabawna (hm...moim zdaniem tragiczna) historyjka umoralniająca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dzieki serdeczne za porady...mysle ze tego wlasnie potrzebowalam,
![]() ![]() Co do zdjecia to jest to Sycylia a konkretnie gora Erice, ale sama zgadzam sie ze krajobraz wyglada jak Irlandia! Dokladnie tak siedzac sobie tam i majtajac nogami myslalam dokladnie to samo co ty diaphragma! Te trawy, urwisko! Dzieki serdeczne za rade i dobre slowo! Bede sie trzymac Waszych rad i podaruje sobie mazidla, mimo ze wieczorkami to az sie prosi by cos tamsobie mazgnac ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ze mnie też żadna specjalistka, ale tak na pierwszy rzut oka widać, że Ty po prostu nie potrzebujesz się upiększać makijażem, bo masz bardzo delikatną urodę, taką świeżą i dziewczęcą, że aż miło popatrzeć. Dlatego na co dzień nie sięgałabym na Twoim miejscu po nic więcej niż podkład, tusz (ale może jakiś grafit albo granat), błyszczyk (naturalny) i ewentualnie róż. Naprawdę nie ma co poprawiać natury, skoro wykonała tak dobrą robotę
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie,ja również podłączam się pod to co dziewczyny napisały wyżej.Jesteś bardzo ładna dziewczyną,która nie musi dużo wydawac na kolorowe kosmetyki
![]() róż ,puder dobrze dobrany,błyszczyk bardzo delikatny mieniący się gdzie niegdzie drobinkami.Tyle powinna zawierac Twoja kosmetyczka aaa i jeszcze tusz do rzęs! ![]() Pozdrawiam
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dzieki dzieki dzieki!
![]() Milo mi, ze nie potrzebne mi to ![]() Tylko az zazdroscic kobietom, ktore ladnie sie umaluja i wygladaja na naprawde zadbane. Ja mam wrazenie, ze wygladam troche niechlujnie przez to wlasnie ze malo sie maluje ![]() Czesto przebywam w towarzystwie wloszek a te to dopiero potrafia! Wydaje mi sie ze przy nich czlowiek jak kopciuszek wyglada ![]() Blyszczace wloski, nienaganny makijaz..wydaje sie ze wiecznosc spedzaja prze lustrem a to nieprawda. Ohh czasem zazdroszcze.. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Aniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dzieki Agus, ale zdecydowanie wolalabym miec Twoje zdolnosci do wykonywania makijazu. Z wszystkiego co zlapiesz za reke wychodza arcydziela!
Masz wyczucie, czyli to czego mi wlasnie brakuje ![]() Chcialabym umiec czasem cos tam pozmieniac na lepsze ![]() jak...przeszczep rzes hihi zauwazylyscie? Tzn trudno je zauwazyc...raczej ich brak...pare wloskow na krzyz, co tu tuszowac? buu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
dobry tusz i byłoby je widać
![]() Ja żadnych cudownych zdolnosci nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
masz typową chłodną urodę z tego co widzę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. unikaj ciepłych barw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Makijaż delikatny, ale widoczny z pewnością nie zaszkodzi. Delikatny róż na powieki + granatowy tusz.
Beżowo różowy róż ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
jestes ładna masz delikatna urode jak dla mnie lato
nie musisz sie nadmiernie malowac błyszczyk tusz do rzes a wampirzycamoze ci wyszła bo uzywałas z ciemnych cieni według mnie swietnie bys wygladała w pastelach zrobiałabym jasnorózwa obwódke wokół [ale pastelowy róz i unikaj szarosci] oczu trochłe błyszczyka i rózu a malowanie to pestka przeciez wystaczy namalowac kreseczke cieniem na powice dolnej i górnej mam na mysli cos takiego amniej wiecej latego bo chodzi mi tutaj o o kolory a nie wykonanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Mmmmm rozowy powiadasz? Ja lubie roz
![]() Mam nawet taki trojkolor, ale wiesz...wygladam jak prosiak ![]() No ale poprobuje ![]() Ja czasem mluje sie takim rozem z szaroscia- przepiekna kompozycjai nawet ladnie ja w niej wygladam! Ma ja Oriflame i zadna inna firma nie ma takiej dokladnie kompozycji. To o ile dobrze patrze seria Visions o nazwie Storm Cloud. Przepiekny i unikatowy! Polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
a to propozycje makijazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
z tego co widze jesteś blondi tak jak ja czyli generalnie LATO. moim zdaniem pasują Ci delikatne fiolety, szarości, szaro-niebieski, moze delikatny róż. na buźkę proponuję odrobinkę podkładu i róż bądź puder brązujący
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dzieki serdeczne za podpowiedzi!
![]() Musze jednak sprostowac, ze zadna ze mnie blonde ![]() Do tego to co widzicie to efekt samotnych dzialan przed lustrem ![]() Zawsze nakladalam balayage u fryzjerki, ale widziac ile biora za cos co moge pzciez sama zrobic zastrajkowalam ![]() Do tego nigdy nie znosilam, iz wychodzac od fryzjerki zawsze mialam na dzien dobry okolo 1cm odrostu, bowiem nie nakladaly go na cale wlosy. Wyprobowalam 3 i kazdy robil to samo! Wiec zawzielam sie w sobie i zaczelam kombinowac sama. i wiecie co...podobaja mi sie moje wloski teraz! ![]() To zdjecie jest ze stycznia gdzie moje wloski byly jasniutkie rzeczywiscie. Na dzien dzisieszy mam odrobinke ciemniejszych refleksow ale nie za duzo. Mam taka oprawe, ze rzeczywiscie duzo ludzi daje sie zwiesc, zwlaszcza gdy jestem swiezo po eksperymentach ![]() No ale macie racje, skoro sie rozjasniam to i tak jestem blondynka i w takich makijazach powinnam sie nosic ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Aniu, pewnie wybrałaś nieodpowiedni odcień różu. Oczywiście mogą być na powieki delikatne odcienie szarości, niebieskiego i lila.
W katalogu Oriflame nie znalazłam kosmetyku o którym piszesz. Z Avonu polecam Ci Pink Blush ( i nie przejmuj się, że jest oznaczony jako ciepły, bo wcale nie jest!)i Angel Food. Jest to baaardzo delikatny zestaw cieni. Polecam Ci też róż w kolorze Cedar Rose Avonu. To taki różowo beżowy kolor, bardzo delikatny, świetny do bardzo jasnych cer.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Aniu! Na zdjęciu masz Sliczny kolorek włosów, co do makijażu- zgadzam sie z dziewczynami. Nie przejmuj się włoszkami- Ty się wśród nich wyróżniasz- taka lekka, świetlista dziewczyna. Co do makijażu ust- jakoś nie pasuje mi do Ciebie mocno lśniący, chociaż to zależy jak wyglądasz na zywo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Aha, i jeszcze tak sobie pomyślałam, że taka naturalna dziewczyna jak Ty pewnie kiepsko czuje sie z wypaćkanymi rzęsami w ciągu dnia. Jeśli uważasz, że rzęsy są słabiutkie, zafunduj im kurację wzmacniająca, a może tusz nie będzie już koniecznością. Niestety nie polecę Ci żadnego "normalnego" kosmetyku, bo jedyna rzecz, w której skuteczność wierzę, to olej rycynowy. Zacofana jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dzieki serdeczne
![]() Nie mysl tak ![]() Wlasnei dzieki olejkowi wogole je widac hiihi ![]() ja tez w niego wierze i jakis rok temu stosowalam namietnie. Pomoglo mi bardzo- nie widzialyscie moich rzes przedtem, bo i nie bylo co zobaczyc ![]() Problem tylko w moim naturalnym lenistwie i braku wytrzymalosci ![]() Do tego jak przedobrzylam z nim to nad ranem mialam bolace i podpuchniete oczeta ![]() Moze sie skusze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Strasznie jestem ciekawa Twoich prób! Rób zdjęcia i wklejaj
![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
ja uzywam jasno szaro-niebieskiej kredki tylko efekt jest super oczy wygladaj super subtelnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
![]() Dzieki, obiecuje ze jak bede miec wiecej czasu to cos pokombinuje i pstrykne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.