|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pomoc!!!!
Błagam o pomoc...Jak dokładnie wykonać ten makijaż,co ma C.Aquilera!Jest śliczny.Bardzo ładnie ma wymodelowaną twarz różem...
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1141123372 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomoc!!!!
faktycznie, makijaż bardzo fajny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jest śliczny i nie aż taki trudny
![]() Co ja tam wypatrzyłam, mimo tego , ze zdjęcie jest dość małe ![]() Zanim się zacznie malować oczy, trzeba by przygotować twarz. Zatuszować sińce pod oczami, nałżyć krektor, etc. Ja tam widze zastosowanie białej bazy do mdelowania twarzy, która jest położona pod oczami i w oklicy nosa. Dlatego tak ładnie jest rozświetlona, rozjaśniona ta część twarzy. Trzeba przyznać , ze twarz ma pięknie wymodelowaną ![]() Teraz oczy. Na całej powiece ruchomej oraz tuz nad załamniem jest położony brązowy cień. Następnie < zaczynając chyba tak mniejwięcej od płowy oka/ powieki> nałożny jest ciemny brąz, który poprowadzono w kierunku skroni. Mnie to przypomina falę ![]() Na koniec obryswanie oka ciemną brązową kredką. Na dolnej powiece kreska jest również po wew. stronie powieki. Na zewnętrznej trzeba ją rysować coraz szerszą , kierując sie do zwen. kącika, następnie nałożyć cienie: jaśniejszy w wew. kąckiu, a ciemniejszy w zewn. Etapem końcowym jest wytuszwanie rzęs, nałożenie różu i pokrycie ust błyszczykiem czy też szminką. Koniec ![]() PS jeśli ktoklwiek zrozumiał coś z tego co napisłam , to będzie dobrze, b tłumaczyć niestety nie potrafię. Mogę zrobić , ale nie wytłumaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź!!Pozdrawiam cieplutko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
może sama też skorzystam z Twoich rad hehe chociaż efekt zapewne nie będzie taki powalający jak na zdjęciu Christiny
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.