|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pora na makijaz! :)
Po fryzjerze pora na makijaz. Moze ktos mi doradzi jak malowac takie oczy? Oczy mam szaroniebieskie, a cere alergiczna (dlatego czesto zaczerwieniona)i jasna. Wydaje mi sie, ze jestem mieszanka lata (wlosy) i wiosny (dobrze mi w chlodnych kolorach). Jednak w kazdym makijazu wygladam nienaturalnie. Chcialabym wybrac sie do sklepu i kupic nowe kosmetyki, ktore pasowalyby do mojego typu urody. Moze ktos ma pomysl?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Pora na makijaz! :)
[b] Bardziej wygladasz mi na wiosenke. Wydaje mi sie, ze masz cieply, zielony kolor oczek, zlociste wloski.
Po pierwsze radzilabym Ci zrezygnowac w ogole z czerni na rzecz kolorkow jasnych, wesolych, pastelowych. Czern jest za ciezka do Twej delikatnej urody, bardzo jasnej karnacji... Zobaczymy co stwierdza inne dziewczyny. ![]() Gdybys miala jeszcze jakies zdjatko zblizenia twarzy to bardzo chetnie... ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Oczy mam szaroniebieskie, chlodne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
[b] Szkoda, ze nie masz jeszcze jakiejs wyrazniejszej fotki, zblizenia, no ale coz - nie ma to nie ma - obejdziemy sie bez niej...
![]() Co do typu kolorystycznego to sie nie wypowiadam, bo nie jestem pewna w 100, a nawet w 90 procentach... ![]() To, co zauwazylam ze zdjecia to to, ze czarny kolor jest dla ciebie troche za ciezki, widzialabym Cie w jasnych, pastelowych, wiosennych kolorkach np. w czystym niebieskim, seledynowym, rozowym, lososiowym. W takich delikatnych kolorkach. Na zdjeciu twarz masz skierowana w bok - ale wydaje mi sie pomimo tego, ze jest ona w ksztalcie serca, trojkatu. Wklejam Ci fotke gdzie nakladac buder, jak korygowac taki ksztalt twarzy. Wklejam tez pare przykladowych makijazykow delikatnych. Oko radzilabym ci malowac w gore, kaciki sa lekko opadajace. Jak cos jeszcze mi sie przypomni - odezwe sie. Pa! ![]() PS Nie wiem co sie dzieje, nie udaje mi sie wkleic zdjec do watku... ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
hmm ciekawe, bo mi również wygladasz na Wiosenkę (te oczy, nawet cera) - dobrze byłoby faktycznie zobaczyć Cię na innym zdjątku..ale te Twoje usta faktycznie takie różowiutkie - chyba, że to efekt jakiegoś podkładu na ustach, bądź pomadki
Te rozjaśniane włosy przyjmujące słoneczny odcień również mogłyby świadczyć o Wiosence ![]() Napisz jak się opalasz (na jaki kolor - czerwony, złoto-brązowy, szary - oliwkowy? i jak długo utrzymuje się Twoja opalenizna) Czy masz piegi jeśli tak to w jakim kolorze i znowu czy szaro-brązowe, czy raczej złote? i jak z Twoimi rumieńcami - różowe, czy brzoskwiniowe bardziej? a policzki malujesz różem z góry na dół (od skroni w stronę nosa)i myślę, że korygować twarzy różem nie musisz specjalnie, więc tylko dla podkreślenia kości policzkowych możesz musnąć po prostu same kości policzkowe ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hallo dziewczyny
![]() ![]() Kolor ust rzeczywiscie jest taki rozowy, podkreslam czasem bezbarwnym blyszczykiem. Opalam sie na rozowo, czyli na raczka, chyba jeszcze nigdy nie bylam na brazowo opalona. Moje policzki sa tez rozowe. A piegi z kolei brazowo-rude. Dziwny ze mnie typ urody ![]() Czekam jeszcze na odpowiedzi na forum fryzjera. Jak wiosna to pora na zmiany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witaj
z tego co widze masz opadające kaciki powiek i należy je specjalnie malowac-takie oczy ma np. Nicole Kidman czy C. Schiffer. Nalezy nałożyc ciemny cień w zewnętrznych kącikach poza granicą ruchomej, górnej powieki. Podeśle Ci kilka fotek bo dość ciężko to obrazowo wytłumaczyc a tak zobaczysz zdjęcie i bedziesz próbowała nasladować;-)) Co do makijażu to kolorki beżowo-brązowe- jeżeli ma być naturalnie i np. zieleń i malinka - jeżeli chcesz coś bardziej ekstrawaganckiego. Używaj raczej brązowego tuszu do rzęs- przy takiej jasnej cerze i jasnych włoskach. pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziekuje!!! Lece kupic brazowy tusz. Nareszcie wiem jakie kolory mi pasuja i jak malowac oczy. Makijaze ze zdjec wyprobuje po zakupach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
[b] Sprobuje taraz zalaczyc te fotki, o ktorych wspomnialam wyzej, mam nadzieje ze sie uda...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.