|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Rude refleksy na naturalnym brązie
Mam ciemnobrązowe włosy. Od jakiegoś czasu myje je szamponem Gliss Kura -Satynowy Brąz. Na początku nie było efektów, teraz widze <i nie tylko ja ; )> że włosy błyszczą na bardziej rudy kolor. Chciałabym to jeszcze jakoś pogłebić nie farbując ich.
Czytałam już na forum o różnych płukankach, ale one zwykle przyciemniają brązowe włosy albo rozjaśniają blond. Mi zależy na nadaniu moim ciemnym włosom bardziej ciepłego koloru. ![]() Przyszedł mi do głowy taki pomysł, że skoro wyszło teraz kilka takich serii do pielęgnacji włosów farbowanych<żeby pogłebić i utrzymać kolor?> może spróbować z rudym ![]() Brzmi troche desperacko, ale ja własciwie licze tylko na te refleksy a takie szampony i tak zwykle nie wiele więcej dają.... Nie wiem, próbowała w ogóle któraś z Was tych nowych serii np. Pantene albo Sunsilk? Czy może znacie jakieś płukanki stosowane w tym celu? Nie chciałabym za bardzo ingerować w kolor bo swój lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rude refleksy na naturalnym brązie
ja też mam bardzo podobne w kolorze włosy do Twoich i również zastanawiałam się nad tymi kosmetykami dla rudych włosów. Podobają mi się takie miedziane refleksy, a wiem, że przez kolejne farbowanie na pewno nie będę takich miała, bo farbując na ciemny blond zawsze wychodzi mi dość ciemny brąz i to chłodny. Więc może spróbuj jakąś linię dla rudych herów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
heh nie wiem czy zaznaczyłam na wstępie, ale nie wiem czy to dobry pomysł!
![]() Czytałam własnie opis nowego Sunsilka do rudych włosów i on wydobywa CZERWONY a nie miedziany kolor ![]() Żeby z tego jakas wiśnia za przeproszeniem nie wyszła ; ) To może Ty wypróbuj pierwsza ![]() ![]() A może któraś z Was ma już jakiś pogląd na tę sprawę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mi rudawe refleksy zostały na brązowych włosach po tym jak zmył mi się szampon koloryzujący na 24 mycia i żeby to pogłębić kupiłam sobie szamponetkę na 4-8 myć w kolorze bordo. Teraz będą naprawdę rude
![]()
Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a ta szamponetka to z jakiej firmy ? Palette, Wella ? ja też chyba jednak zdecyduję się na jakiś szamponik koloryzujący lub właśnie toner...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Z serii Mrs. Potter's jest szampon do włosów rudych, a Celia produkuje płukankę mahoniową.
Więcej nie powiem, bo nie używałam żadnego z tych produktów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.