|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Maka ziemniaczana :-) Pomocy !!!
Witam
![]() Wiem, że temat maki ziemniaczanej (kartoflanki/ skrobii) był już poruszany na forum, jednak interesuje mnie jedna kwestia o której nikt nie wspomniał (lub też ją przeoczyłam) ![]() Otóż, czy mąke ziemniaczana można nakladać bezpośrednio na krem (np. Neutrogena), przed nałożeniem podkladu (np. Maybelline DMM) i pudru sypkiego Inglot ![]() ![]() Nie mam czasu na eksperymenty, a boję się że na takiej warstwie podklad i puder sie zważą, bądz ściemnieją i powstana brzydkie plamy ![]() Jutro jest mi "potrzebna" idealnie matowa i nie wygladająca jak maska cera, dlatego prosżę poooomóóóżcie ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maka ziemniaczana :-) Pomocy !!!
hmm...szczerze mówiąc nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja tez nie mam pojecia, ale sporboj, potem napisz jaki bly efekt
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No i wypróbowałam tak, jak napisałam wcześniej... w pierszym poście
![]() Szczerze pisząc nic to nie dało... mąka nie zmatowiła skóry wogole... wręcz przeciwnie... zaczełam się błyszczeć już po godzinie jak sreberko ![]() Oczywiście mam skórę mieszaną, która lubi się błyszczeć, ale tym razem po mące wyglądała ona jak skrajnie tłusta... i nawet policzki się świeciły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.