klinika ALEKSANDRA wrocław - opinie?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-23, 22:41   #1
Czekolada83
BAN stały

klinika ALEKSANDRA wrocław - opinie??

Witam,
chciałam zapytać o opinie na temat klinki chirurgii plastycznej ALEKSANDRA we wrocławiu
być może ktoś robił tam jakiś zabieg i może wyrazić swoje zdanie. Ja zbieram się na korektę nosa ale to po laktacji dopiero, tzn jeszcze poród przede mną ale myślę że do końca roku będzie już po.
Ewentualnie jakaś inna opinia o innych wrocławskich chirurgach plastycznych?

Edytowane przez Olivkaa200
Czas edycji: 2015-12-07 o 08:56 Powód: reklama
Czekolada83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 17:17   #2
Żmija
Raczkowanie

Dot.: klinika ALEKSANDRA wrocław - opinie??

ceny maja chyba niskie...klinika moim imionkiem sygnowana :P poza tym wydaje sie w pozadku ale opini pooperacyjnych nie znam
Stary 2007-05-25, 10:38   #3
Czekolada83
BAN stały

Nie wiem właśnie jak jest z opiniami.. A to najważniejsze dla mnie. Co do cen to są porównywalne do innych w polsce, za nos też będę musiała ok 4500 zapłacić.
Stary 2007-06-23, 23:17   #4
Czekolada83
BAN stały

hop
Stary 2008-01-18, 18:53   #5
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Czekoladko, ja miałam 11 lat temu do czynienia z kliniką Aleksandra po wypadku usuwałam blizny. W każdej innej klinice, w której byłam na konsultacjach lekarze twierdzili, że minimum 2 lata mam czekać, zanim będzie można cokolwiek robic, bo blizny za świeże, itd. A to nie był problem do ukrycia, bo miałam blizny na twarzy, dookoła nosa po pogryzieniu, porobiły się bliznowce, miałam ograniczone pole widzenia. Dr Sidorowicz umówił mnie z miejsca najpierw na zabiegi dermabrazji, a po serii dermabrazji na usuwanie blizn, teraz wszystko jest super, aż boję się pomyśleć, co byłoby, gdybym nie trafiła do tej kliniki.
A teraz po wielu latach zdecydowałam się na korekcję nosa z prostowaniem przegrody, w środę idę na konsultacje i dogadanie szczegółów, a tydzień później na operację nosa. Boję się, bo nigdy nie miałam wykonywanego zabiegu, który wymagał narkozy... Trzymaj za mnie kciuki
Stary 2008-01-19, 15:34   #6
anastazjaa
Zadomowienie

też interesuje mnie tam korekta nosa, bede czekań na wasze wrażenia...
anastazjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 16:41   #7
madziunia80
Zakorzenienie

A co do kosztu, teraz jest to 5500 - 6000 zł za pełną plastykę nosa. Oczywiście +/-, bo wiadomo, że wszystko zalezne jest od tego, co sobie zażyczysz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 07:35   #8
madziunia80
Zakorzenienie

Dziewczyny już jestem 10 dzień po operacji, właśnie ściągnęłam plastry uciskające. Nos jest obrzęknięty, ale nieopuchnięty - zaczynam teraz masaże nosa. Wszystko wygląda ślicznie. Nie miałam łamanego nosa, tylko ścieraną część kostną i modelowaną chrzęstną, oprócz tego zmniejszane małżowiny nosowe. Bo jak mi pan doktor ładnie powiedział na konsultacjach przed operacją "Mamy tutaj ogromne małżowiny"
Jak już mówiłam z dr-em Sidorowiczem to nie było moje pierwsze spotkanie, nic się nie zmienił, cały czas sympatyczny człowiek, prący do przodu. Z czystym sumieniem mogę polecić.Wiem, że na pełny wynik operacji można czekać miesiącami, ale już skoro już teraz jestem zadowolona, t nie może być inaczej za kilka miesięcy.
Operację miałam przeprowadzoną w pełnej narkozie i zapłaciłam 4tys. zł. W klinice zostałam przez noc i czuwała przy mnie pani pielęgniarka.
Nie wiem, jak inne operacje, ale nos super. Dużo też w tym mojej zasługi, bo leżałam od operacji do dzisiaj na 3 poduszkach praktycznie cały czas, dzięki temu szybko zeszła opuchlizna i zasinienie.
Stary 2008-02-11, 17:27   #9
Czekolada83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny już jestem 10 dzień po operacji, właśnie ściągnęłam plastry uciskające. Nos jest obrzęknięty, ale nieopuchnięty - zaczynam teraz masaże nosa. Wszystko wygląda ślicznie. Nie miałam łamanego nosa, tylko ścieraną część kostną i modelowaną chrzęstną, oprócz tego zmniejszane małżowiny nosowe. Bo jak mi pan doktor ładnie powiedział na konsultacjach przed operacją "Mamy tutaj ogromne małżowiny"
Jak już mówiłam z dr-em Sidorowiczem to nie było moje pierwsze spotkanie, nic się nie zmienił, cały czas sympatyczny człowiek, prący do przodu. Z czystym sumieniem mogę polecić.Wiem, że na pełny wynik operacji można czekać miesiącami, ale już skoro już teraz jestem zadowolona, t nie może być inaczej za kilka miesięcy.
Operację miałam przeprowadzoną w pełnej narkozie i zapłaciłam 4tys. zł. W klinice zostałam przez noc i czuwała przy mnie pani pielęgniarka.
Nie wiem, jak inne operacje, ale nos super. Dużo też w tym mojej zasługi, bo leżałam od operacji do dzisiaj na 3 poduszkach praktycznie cały czas, dzięki temu szybko zeszła opuchlizna i zasinienie.

jej ale ci zazdroszcze, ja sie juz powaznien nad terminem zastanawiam, nie mam jeszcze calej kwoty ale chce jechac na konsultacje i zobaczyc co i jak, ile czekalas a termin? pokazesz jakies fotki?
Stary 2008-02-12, 08:00   #10
madziunia80
Zakorzenienie

Na termin nie czekałam prawie w ogóle. Uzależniony był od cyklu menstruacyjnego. Ponoć najlepiej wykonywać takie operacje w połowie cyklu, wtedy jest najmniejsze krwawienie. U mnie akurat, od czasu jak zadzwoniłam do doktora z zamiarem zrobienia nosa do operacji minęły 3 tygodnie. W między czasie konsultacje, co i jak. Podejście indywidualne do każdego problemu to można powiedzieć o doktorze Sidorowiczu.
A zdjęcia wyślę Ci na maila, ale jeszcze nie teraz, bo obrzęk mógłby Cię zniechęcić, a przecież nie o to chodzi
Poza tym polecam, jeśli jeszcze nie jesteś zarejestrowana, forum, o którym wspominam poniżej. Tam możesz przeczytać naprawdę wiele interesujących rzeczy nt. samej operacji, okresu przed i po operacji, o pielęgnacji nosa, itd.
Na forum beauty w Polsce wyczytałam o strasznych błędach pani Stelczyk i czuję się w obowiązku ostrzec przed nią.
Stary 2008-08-04, 12:28   #11
czarownica21
Przyczajenie

28 lipca przeszlam operacje nosa u Dr. Sidorowicza. Przyjechalam na czczo na godzine 16, dostalam pelna narkoze dotchawiczna, a o 18 lezalam juz wybudzona w lozku w klinice. Zajmowano sie mna wspaniale.Sztab lekarzy wspolpracujacych wspanialy. Od razu moglam oddychac po zabiegu. Natepnego dnia rano o 10, wyszlam z kliniki w opatrunku. Pan doktor nie uzywa już gipsu, zreszta jak na calym zachodzie i w Usa, poniewaz jest to material, ktory moze sie przesunac i lekko znieksztalcic nos. Nie mialam rowniez zadnych tamponow w nosie. Mialam zalozona specjana blaszke i plastry. Czulam sie doskonale. Nie mialam ani jednego siniaka ani opuchniec na twarzy.
W piatek, cztery dni po operacji zdjeto mi blache i zostalam z malym plasterkiem, ktory zdjelam dzisiaj, dokladnie tydzien po operacji. Nos wygląda wspaniale, dokładnie tak jak chcialam. dzisiaj wyszlam na spacer i napewno nikt by nie powiedzial ze mialam jakas operacje.

Chce wszystkim go zarekomendować gorąco w ramach nie tylko wdziecznosci , ale checi pomocy innym, ktorzy szukaja odpowiedniego chirurga i nie chca przezyc cierpien i zawodow.
czarownica21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 18:21   #12
madadziara
Raczkowanie

Hej Laski
Nie wiem czy wam pisalam ale ja tez sobie am nos zrobilam,to juz jakies 2 lata bedzie.czy jestem zadowolona???
Az tak bardzo sie moj nos nie zmienil,po operacji wygladal lepiej,bo byl ugnieciony pod tym bandarzem po 2 latach jest dalej duzy ale przy najmniej nie szeroki i z garbem,widze roznice jak patrze na zdiecie.Chcialam tylko powiedziec ze bylam srednoi zdowolona do puki moja kolezanka nie zrobila sobie operacji gdzies w zdrojach u najdrozszego lekarza ktory kazal jej przygotowac gazete z nosem jaki chce miec.ale bylam zla na Sidorowicza ze ja nie moglam se nosa wybrac,bo on zadnej galeri nie ma ani nic takiego.
ku mojemu zaskoczeniu,moja znajoma wyszla z niezmienionym prawie nosem placac kupe kasy za specjaliste .Moze bogate oferty i srony internetowe przepelnione zdieciami,nic nie znacza
Wybieram sie niedlugo na poeracje powiek
Chyba znowu do Aleksandrypolubilam ja
Stary 2011-03-09, 18:35   #13
martyskka
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: klinika ALEKSANDRA wrocław - opinie. opeacje nosa

Witam.
W dniu 06.01.2011 r. miałam robioną operację nosa- pełną osteotomię (ścięcie garba, wymodelowanie czubka, skrócenie, zwężenie a także poprawa przegrody nosowej i usunięcie brodawki) przez
dr Włodzimierza Sidorowicza w Klinice Aleksandra we Wrocławiu. Na konsultacji Pan doktor wyjaśnił mi jak zabieg będzie wyglądac jak się do niego przygotować i jakie badania muszę zrobić.Do kliniki przyjechałam na czczo na godzinę 16, został przeprowadzony niezbędny wywiad przez anestezjologa, po czym podano mi narkozę. Po 2 godzinach było juz po wszystkim i zostałam obudzona. Cięcia wykonano wewnątrz nosa, tak żeby po operacji nie pozostały ślady ani blizny zewnętrzne.Przez cała noc czuwała nade mna pani pielęgniarka, która co chwile przychodziła i sprawdzała czy wszystko w porządku.Nic nie czułam gdyż cały czas działało znieczulenie. Rano dostałam śniadanie i po południu wyszłam do domu. Miałam założone na nos plastry uciskające i specjalną blaszkę, która została ściągnięta po tygodniu, a plastry uciskające po 10 dniach. Opuchlizna okropna a siniaki jeszcze gorsze!Dostałam także krople oczyszczające nos i tabl. ketanol, które mogłam przyjmować tylko 3 dni. Ból oczywiście był, jest nawet do tej pory, teraz juz tylko minimalny.Przez pierwsze 3 tygodnie nie mogłam wykonywać zadnego wysiłku fizycznego i bardzo uważać, Później zaczęłam robic masaże.Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że pan doktor wykonał kawał dobrej roboty, gdyż nos miałam duży, garbaty, krzywy a teraz po niespełna 2 miesiącach jest taki ładny i odpowiedni do kształtu twarzy, a to dopiero początek. Pan doktor jest bardzo dobrym chirurgiem, z wieloletnim doświadczeniem, do tego ogromnie miłym i serdecznym człowiekiem. Jestem bardzo zadowolona. Uważam, że trafiłam w ręce odpowiedniego fachowca, dobrze wykonującego swoją profesję.
Całkowity koszt wyniósł mnie 6500 tyś.
martyskka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:20   #14
jojo444422
Przyczajenie

Ja w tej klinice miałam robioną korektę uszu . Na zabieg też nie musiałam długo czekać . Najpierw zadzwoniłam do Pana Sidorowicza i on opowiedział mi o całym zabiegu a następnego dnia oddzwoniłam i już znałam datę kiedy mam przyjechać . Całość już po wejściu na salę trwała może jakieś 30 min . Następnie z bandażami na uszach wróciłam do domu i chyba po 4 dniach pojechałam na zdjęcie opatrunku. Oczywiście najgorszy był dzień po zabiegu kiedy puściło znieczulenie ale tragedii aż takiej nie było . Wszystko przeprowadzone bardzo profesjonalnie i z dobrym podejściem do pacjenta a ceny porównując z innymi klinikami są naprawdę w porządku . Ogólnie za całość zapłaciłam 1700 zł . Z wyniku jestem bardzo zadowolona i polecam każdemu tą klinikę
jojo444422 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 17:36   #15
aaggaa191081
Przyczajenie

jestem po tygodniu po operacji nosa. Nie mogę doczekać się efektu. Lekarz bardzo miły i konkretny. Operacja przebiegła super i miałam całą nocną opiekę bardzo sympatycznej pani pielęgniarki. Nos po w ogóle nie boli i mimo łamanych kości mam bardzo małą opuchniętą buzie. A co do śniadania do łóżka faktycznie przynosi sam lekarz i jest mega!!!!
aaggaa191081 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 12:01   #16
201701051230
Konto usunięte

W maju ub.r. miałam tam robiona całkowita korekte nosa .
Niestety nie jestem zadowolona - chodzi o czubek nosa .
Jestem własnie po konsultacji u dra i w styczniu bede miec poprawkę , ale teraz juz tylko cześć miękka nosa .
Pan dr obiecał zrobic ten zabieg po kosztach w ramach gwarancji .
Poinformuje Was o szczegółach gdy bede juz po .
Jezeli chcecie dowiedzieć sie czegos wiecej z checia odpowiem na pytania .
PZdr

Edytowane przez 201701051230
Czas edycji: 2015-11-26 o 12:04
201701051230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-11, 14:49   #17
karola_karolina
Przyczajenie

Nie znam nikogo, kto w tej klinice poddałby się zabiegowi. Ale kilka moich koleżanek miało zabiegi przeprowadzane tutaj: http://kcp.pl/placowka-medyczna/derm...etica/wroclaw/ i są bardzo zadowolone, a i wyglądają świetnie. Może więc to jakaś alternatywa?

Jak się kiedyś zdecyduję na tego typu zabiegi, to na pewno zrelacjonuję klinikę, w której będą przeprowadzane
karola_karolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 08:02   #18
NayaKanga
Raczkowanie

Witam i podnoszę temat.
Mam już dość swojej krzywej przegrody i koszmarnego kształtu nosa (naturalnie i powypadkowo) i zaczynam szukać kliniki (najlepiej Wro) która mnie poratuje i pozbawi odwiecznego kompleksu nosa czarownicy
Męczę się z kompleksami i narastającymi problemami z odychaniem przez nos (i wszelkimi możliwymi powikłaniami) już tyle lat...że mam dość i mimo strachu przed zabiegiem operacyjnym zaczynam szukać pomocy.
Mam tak często nos całkowicie zatkany, że niemożność oddychania przez nos przez kilka dni i ból, przestały mnie przerażać.
Wracając do rzeczy - zastanawiam się m.in nad kliniką Aleksandra (a konkretnie dr.Sidorowiczem). Znam osobiście osobę, którą pozbawił koszmarnego nosa i dokonał, że tak powiem "cudów" w tym konkretnie przypadku. Było to grubo parę lat temu, więc chętnie sobie wiedzę zaktualizuję.
Wznawiam więc wątek i pozdrawiam.
NayaKanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 09:30   #19
madadziara
Raczkowanie

Hej Witam, juz kiedys pisalam o mojej przygodzie z Aleksandra
Dobry lekarz wie co robi ....sypatyczna osoba...nos mi poprawil choc moglo byc lepiej uwazam ale nigdy sie tego nie dowiem moze inny lekarz zrobil by gorzej....moja kupela w "renomowanej" klinice byla juz 3 x na poprawce bo jej jakas chrzastka wychodzi. Ja naszczescie takich problemow niemialam. Wiec moge powiedziec ze Aleksandra spisala sie dobrze Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-12, 21:56   #20
Lucychix
Raczkowanie

Ja robilam tam nosek i jestem zadowolona. Moze i zrobie tam piersi.
Lucychix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-09, 23:48   #21
Lucychix
Raczkowanie

No niestety po roku czasu jestem bardzo nie zadowolna. Wystapil szereg komplikacji po operacyjbych tj. znacze zwezenie lewego kanalu nosowego i o zgroza zapada sie prawy platek nosa. No zobaczymy czy bedzie Sidorowicz to poprawial czy sprawa pojdzie do sadu. Jak na razie po 14 mc nota fatalna.
Lucychix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości