|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem
Hej dziewczyny
![]() poznałam jakiś czas temu fajnego faceta, dobrze się dogadujemy, jest cudownie i wiem, że pójście do łóżka to kwestia czasu. I stąd zaczęły się u mnie rodzić wątpliwości, z moimi poprzednimi partnerami miałam problem z osiągnięciem orgazmu. Nigdy z nimi o tym nie rozmawiałam, bo pomimo, że czułam się swobodnie z nimi, to jakoś niezręcznie tak. I wiem, że udawanie to najgorsze co można robić, ale głupia byłam :P No i stąd bierze się teraz mój stres przed zbliżeniem, nie chcę oszukiwać mojego chłopaka, do niczego to nie doprowadzi, ale boję się że z nim będę miała podobne problemy i wtedy już zupełnie się zablokuję :/ Myslicie, że powinnam z nim o tym porozmawiać wcześniej? Czy po prostu poczekać i zobaczyć co będzie? Wiem, że temat wałkowany pewnie tysiąc razy, ale bardzo mnie to blokuje w naszych kontaktach :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: problem
Ja bym na Twoim miejscu wyczuła dobry moment, albo przygotowała faceta "ze musisz z nim pogadać" i szczerze mu powiedz o swoich obawach.. Że (jak dobrze zrozumiałam) udawałaś orgazmy wczesniej, że bardzo Ci tego brakuje, tzn że chciałabyś z nim tego doznać, że bardzo się boisz itd... Może to nie jest super początek sfery seksualnej między Wami, ale na pewno jego świadomość będzie cenniejsza.
Myslę że są dwie opcje: a) jesteś tak zbudowana że nigdy orgazmu pochwowego - wewnętrznego nie osiągniesz (znam takie osoby.. choć to bardzo smutne) ![]() b)miałaś nieodpowiednich partnerów.. no i nieświadomych, bo może coś by z tym próbowali robić (może za malo Cię pobudzali albo byli za mali(za duzi), albo nieodpowiednio to robiliście. Moze czas poszukać dobrej pozycji ![]() Ja nie w każdej pozycji mam orgazm wewnętrzny ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem póki co nie powinnaś nic mówić, ani że wcześniej z mężczyznami udawałaś orgazmy, bo nie jest to żaden powód do dumy... ani tego, że do tej pory nie miałaś orgazmu. Może się okazać, że z tym nowym facetem jesteście idealnie dobrani pod względem seksualnym, może On sam na początku Cię spyta co lubisz, Ty go poprowadzisz i w końcu przeżyjesz ten orgazm? Nigdy nie wiadomo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. miałaś kiedykolwiek orgazm z facetem? 2. masturbujesz się? 3. dawałaś wskazówki facetom? 4. starali się? w sensie pieszczoty. 5. masz przyjemność z seksu bez orgazmu? bliskość? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
normalny facet - miałam orgazm, ale może raz albo dwa razy.
właśnie chyba w tym jest problem, że nie mówię w łóżku czego chcę, moi byli starali się, a ja zamiast im powiedzieć że coś jest nie tak, udawałam, że wszystko jest ok. I właśnie seks sprawia mi przyjemność ze względu na bliskość i uczucie, ale mimo wszystko ciągle czegoś brakuje :/ tak chyba zrobię, że postaram się póki co wyluzować, a później ew. będę się martwić co dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale pamiętaj NIGDY nie nastawiaj się na orgazm - bo jego osiągnięcie tkwi w 90% w psychice kobiety ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli się wstydzisz to zróbcie grę np pytania /odpowiedzi ,albo co lubie seksie i napiszcie na kartce co was kręci i czytajcie na zmianę. z doświadczenia wiem,że dojrzali mężczyźni bardziej ciesza się kiedy partnerka dochodzi,niż sami mają orgazm. ![]() daj znać jak poszło po pierwszym seksie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Najpierw sprawdź jak wam razem będzie, jeśli nie osiągniesz orgazmu - nie udawaj go. Faceci tego nienawidzą. Oczywiście on może poczuć się niedowartościowany (w końcu nie sprawił Ci przyjemności), ale przynajmniej nie będzie czuł się oszukany.
Porozmawiaj z nim, tak po prostu swobodnie i szczerze. Powiedz o swoich poprzednich doświadczeniach, wtedy on zrozumie, że musi poświęcić Ci więcej uwagi, skupić się szczególnie na pieszczotach i dążyć do tego, byś czuła się jak najbardziej komfortowo. Jeśli jego starania nie dadzą rezultatu, nie bójcie się pójść wspólnie do seksuologa. Kiedy nawet on nie będzie wam w stanie pomóc - wtedy możesz udawać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.