|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: z domu:)
Wiadomości: 179
|
Przepis na sernik na zimno.
A więc jutro chce zrobić dla Mamy sernik na zimno.Tylko...tylko nie mam sprawdzonego przepisu.Może macie jakiś? Szukam w archiwum,ale narazie klapa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2006-02
Wiadomości: 23
|
Dot.: Przepis na sernik na zimno.
Bardzo lubie sernik na zimno i zawsze robie w ten sposob:
najczesciej sklada sie z 4 warstw, wiec kupuje 4 galaretki roznych kolorow i 3 serki homogenizowane waniliowe (zawsze uzywam tych zwyklych prostokatnych, nie pamietam firmy ![]() Mam nadzieje, ze pomoglam. Aaa i jeszcze przed wylaniem pierwszej warstwy smaruje tortownice margaryna i wkladam na chwile do zamrazalnika, bo czasami tortownica przecieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 1 398
|
Dot.: Przepis na sernik na zimno.
Ja robię serniczek na zimno trochę podobnie jak kochanie2.
Biorę opakowanie biszkoptów, dwa serki homogenizowane, dwie galaretki i owoce (najczęściej galaretka czerwona+ truskawki). Biszkopty układam na dnie tortownicy tak, by tworzyły dość szczelną warstwę (można użyć gotowego spodu biszkoptowego). Często też zwilżam biszkopty np sokiem albo wodą, by nie były za twarde. Na to układam owoce. Galaretke rozrabiam w mniejszej ilości wody niż nalezy i odstawiam. Jak zaczyna się powoli zsiadać miksuję ją z serkami i wylewam masę na biszkopty. Wkładam do lodówki by zastygła. I pyszny serniczek gotowy ![]() Pozdrawiam ![]()
__________________
Asia ![]() Bąbelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przepis na sernik na zimno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.