|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-02
Wiadomości: 4 559
|
krem do miodownika (krówki)???
Proszę napiszcie mi jaki krem Waszym zdaniem pasuje do ciasta miodowego? W
przepisach pojawiają się zwykle kremy z budyniu, z kaszki albo bita śmietana. No i po pierwsze bita śmietana mi tam jakoś nie pasuje,a zawsze jak robię krem z budyniu to mi się wylewa z ciasta... Chodzi mi o takie ciasto: - warstwa ciasta miodowego, - krem, ![]() - warstwa ciasta miodowego, - karmel (krówka) posypany orzechami laskowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Hannover:)
Wiadomości: 968
|
Dot.: krem do miodownika (krówki)???
hmm ja kiedyś robiłam z kaszy manny i budyniu (własnoręcznie robionego) niestety innego przepisu na masę nie znam
__________________
Niemożliwe -> Nie istnieje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: krem do miodownika (krówki)???
z budyniu Ci się wylewa bo robisz za rzadki budyń.Budyń musisz ugotować w mniejszej ilości mleka niż jest podana na opakowaniu-ma powstać dość gęsta masa która potem miesza się z masłem i ew. cukrem do smaku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.