|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pomóżcie!!! jakim typem jestem? wiosna? a może lato...?
Witam! To mój pierwszy wątek w karierze Wizażanki (dotychczas tylko Was czytałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: pomóżcie!!! jakim typem jestem? wiosna? a może lato...?
Witaj. całe Twoje zdjęcie jest w jakiejś takiej chłodnej oprawie i to bardzo utrudnia dojście do Twojego typu...
Podałaś parę istostnych informacji, z których wynikałoby, że możesz być Latem - chłodnym Typkiem (blado-różowe usta, różowe rumieńce...) ale coś te Twoje mieszane pieprzyki dziwne mi się wydają, choć pomimo tego, iż ja jestem ciepłym typkiem - Wiosną to mam i rude - jasnobrązowe jak i zupełnie czarne i szare pieprzyki...hmmm, także ewentualnie można byłoby obstawiać jeszcze Wiosnę... a czy Twoje oczy mają jakieś plamki, cetki czy są w jednym odcieniu - zrób najlepiej zbliżenie Twoich oczu i twarzy, bez niepotrzebnego zimnego tła.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Oczy tak bliżej źrenicy mają malutkie zielonkawe plamki, dodaję zdjęcie mojej twarzy i oka (umalowane ale nie za dobrej jakości...:/ )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wiesz co...? wydaje mi się, że bardziej jednak podchodzisz pod Wiosnę niż pod Lato... (ładnie Twoje oko prezentuje się w tej zieleni, poza tym masz raczej więcej ciepłych pieprzyków, przynajmniej na buzi(u mnie również są i ciepłe, jak i zimne, nawet czarne), brwi i włosy na tym zbliżeniu to mają taki ciepły odcień, nawet taki złocisty czy lekko rudawy, a Twoje opalanie bardziej wskazywałoby też na Wiosenkę - Lato opala się na początku na czerwono, chyba, że ma ciemniejszą oliwkową karnację, czego u Ciebie nie widzę, a na tym drugim zdjęciu Twoje usta mają jednak ciepły (koralowy) delikatny kolorek ... choć nie jestem dalej 100% pewna w Twoim przypadku (Lato łatwo można pomylić z Wiosną i odwrotnie)
dużo zależy również od zdjęcia..ja na jednych też wychodzę na Zimkę, bardziej wyraziście, jeszcze przy farbowanych na ciemno włosach, a tak naprawdę jestem jednak Wiosną ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.