|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
przerwy
Mam pytanie odnosnie 7-dniowych przerw pomiedzy kolejnymi opakowaniami.Jak to jest,poniewaz slyszalam rozne opinie.Czy konieczne sa te przerwy,czy wystarczy zrobic raz na rok/pol roku?Ile opakowan mozna wziac pod rzad,tak,aby sobie nie zaszkodzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: przerwy
Cytat:
![]() owszem, jezeli z różnych przyczyn chcemy przesunąć sobie miesiączkę, możemy rozpocząc drugie opakowanie bez przerwy i przestać brac tabl. wtedy, gdy chcemy wywołać miesiączkę jednakże, nie powinno się zażywać non stop tabl. bez 7 dniowych przewr np. 5 na raz!!! rytm ma byc jak najbardziej fizjologiczny - stad te przerwy i słusznie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Bardzo dziekuje za tak szybka odpowiedz.
Moje pytanie wzielo sie stad,ze dzis gdzies na wizazu wyczytalam,jak kilka z Wizazanek na takie pytanie odpowiedzialo,ze wystarczy zrobic przerwe raz na pol roku.Ze tak odpowiedzial im ich ginekolog. Panie doktorze,jakie szkody moze wywolac tak rzadkie robienie przerw? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
mzona wziasc pod rzad do 3 opakowan, ale po nich musi byc juz przerwa..
pol roku bez przerwy?? gratuluje pomyslu ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Prawda?A podobno tej wizazance tak powiedzial lekarz,ktory jest "na biezaco"...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
sa "lekarze" i lekarze
![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Heh.Ano wlasnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!Mam pytanie.Moze to troche dziwne ale bardzo mnie to zastanawia.Czy jeżeli jednorazowo w trakcie zażywania tabletek antykoncepcyjnych nie zrobię przerwy w której ma nastąpić krwawienie tylko zacznę kolejne opakowanie to czy wiąze sie to z jakimiś niebezpiecznymi lub niekorzystnymi konsekwencjami?Pytam tylko dlatego ze ostatnio zaistaniała taka dyskusja w towarzystwie moich koleżanek i chciałabym znaleść odpowiedz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dot.: tabletki anty i uniknięcie okresu
Odsyłam do ulotki. Pisze tam również o braniu dwóch opakowań pod rząd (przesuwanie dnia okresu i pominięcie tabletki w 3 tygodniu) Nie niesie to ze sobą żadnych powikłań. Mi sie zdarza przekładać w ten sposób okres jak mam taką potrzebę. Ale nie wolno brać pod rząd więcej niż 3 opakowań.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedni słuchają, inni sobie dopowiadają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.