|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Niesmiało załączam kilka zdjęc i licze na Wasze podpowiedzi.
Kilka słów wstępu.
Strasznie wazne dla mnie jest, umieć dobrze się malować ![]() I bardzo chce się tego nauczyć. Czytam i czytam o tym, ale przeciez praktyka jest najwazniejsza! Z resztą lubię sie mlowac- to trochę jak malowanie farbkami a to moje ulubione zajęcie z dzieciństwa ![]() Załączam tu najpierw moje prawdziwe oczy (bez żadnego makijazu) a potem dzisiejszy makijaż. Mój problem to taki przede wszytkim, że nie wiem za bardzo jak cienie powinnam kłaść dla dobra mojego wyglądu ![]() ![]() Tak więc to moje pierwsze próby na forum, licze na szczere słowa krytyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Niesmiało załączam kilka zdjęc i licze na Wasze podpowiedzi.
I jeszcze, trochę zabawy w Photo Shopie i same oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Uleńko, a skąd jesteś? wiesz ja sobie ćwiczę na chętnych dziewczynach moje makijaże i przy okazji uczę je jak mają się malować. moze byłabyś zainteresowana taką "wymianą"? Ty "wypożyczasz" mi swoją twarz, a ja Cię uczę jak masz się malować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej Ula! Wiem, że prosiłaś o rady dotyczące makijażu, ale ja na temat włosów... nie myślałaś o zmianie fryzury na cięcie z grzywką? masz dość wysokie czoło i taka zmiana byłaby korzystna. wklejam propozycje:
pozdr lotta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
grzywka jak najbardziej
![]() Co do makijaŻu-masz ładne ,duże oczy ![]() Taką niebieską tęczówkę ślicznie wyeksponuje jakiś rdzawy brąz lub cienie w kolorze miedzi bądź terakoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Własnie z rzesami mam zawsze problem- jedno oko mam zdecydowanie w nie uboższe
![]() dziękuję za pomoc , poćwicze i się jeszcze spróbuję pokazać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
okrutnica jakaś... |
a jakiego tuszu używasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Obecnie Mabylline Grat Lash, ale to nie on na zdjęciu-mabylline zdecydowanie lepiej wydłuża i nawet go polubiłam. Na tych zdjęciach mam zakupiony wczoraj Maxfactor morelashes i jak widać lashes wcale nie jest more
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
okrutnica jakaś... |
o ?Mnie More lashes super wydłużyło,a tez nei mam jakichś gigantów...
A może spróbuj Maybelline Volum'Express Curved Brush? To tusz do zadań specjalnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
alicja napisał(a):
> Uleńko, a skąd jesteś? wiesz ja sobie ćwiczę na chętnych dziewczynach moje makijaże i przy okazji uczę je jak mają się malować. moze byłabyś zainteresowana taką "wymianą"? Ty "wypożyczasz" mi swoją twarz, a ja Cię uczę jak masz się malować? Alicjo ja wiem,że nie do mnie było skierowane to pytanie,ale może na mnie zechcesz poeksperymentować?? miasta dostęne dla mnie Kraków-Kielce
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Popróbowałam ostatnio kilku nowych makijazy. Mam ciągle problem z nakładaniem różu. Chciłabym Wam pokazac dwa makijaże i zapytać, czy dobrze to robię. Pierwszy taki zwyklejszy, tylko biała kredka w wewn. dolnej powiece i czarna roztarta kreska nad górnymi rzesami. No i róż. Nakładałam go wzdłuż kości policzkowych- kolor nie za bardzo różowy? i Zaznaczam, że włosy jak zwykle nie uczesane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
I jeszcze jeden. Przy okazji znowu oczy- kiedys mi powiedziano, zeby nakładac w wewn. kąciku jasniejszy cień ponieważ mam blisko osadzone oczy, jakos nie wiem, czy tak znowu blisko, nie nakładałam tutaj jasniejszego w wewn. kąciku tylko na środku powieki (w najbardziej wystającym miejscu jak się zamknie oko). I najwazniejszy róż, czy nie jest za mocnO? Strasnzi emnie przeraża jak czsami widze jak ktos ma tak napaćkane tego różu.
P.S.- w rzeczywistości nie mam az takiego nosa jak na 2 zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
okrutnica jakaś... |
Ula
![]() Na tych dzisiejszych zdjęciach wyglądasz bardzo ciepło i zarówno róż jak i szminka są za chłodne ... powinny iść w kierunku brzoskwini,ciepłych brązów. Nie masz jakoś bardzo blisko osadzonych oczu ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o makijaż oka,to może przy lini rzęs nakładaj jakiś ciemniejszy ,roztarty cień? A wyżej jaśniejszy? Bo teraz kontur ginie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dziekuję Aga
![]() Aga BJ napisał(a): > Ula ![]() > Na tych dzisiejszych zdjęciach wyglądasz bardzo ciepło i zarówno róż jak i szminka są za chłodne ... powinny iść w kierunku brzoskwini,ciepłych brązów. Na ustach to tylko Nivea Lip Care wiśniowa, właściwie zadziwił mnie jej intenywny kolor, a że przy mojej bladości trochę się go boje, to tym razem zaszalałam i go wyporbowałam w końcu-cieplejsza jestem zapewne od samoopalacza, chociaz coś mi się wydaje, ze to i tak na zdjeciach wygląda cieplej niż w rzeczywistości. A własnie- w jakim oświetleniu Robisz zdjęcia? Bo ja różnie i dlatego też róznie to oddaje potem prawdę o mnie ![]() > Nie masz jakoś bardzo blisko osadzonych oczu ![]() ![]() ![]() Tak, tak, czasem tak robię, chodziło mi tylko o to, czy ja powinnam zawsze tak robić z powodu oczu, ale rozumiem, ze nie koniecznie ![]() > Jeżeli chodzi o makijaż oka,to może przy lini rzęs nakładaj jakiś ciemniejszy ,roztarty cień? A wyżej jaśniejszy? Bo teraz kontur ginie... Pamiętam, jak mi o tym Pisałaś i za kazdym razem jak robię makijaz to staram się tak robic, ale jakoś znikają te ciemniejsze na dole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
okrutnica jakaś... |
ula napisał(a):
> Dziekuję Aga ![]() nie ma za co ![]() > > Aga BJ napisał(a): > > Ula ![]() > > Na tych dzisiejszych zdjęciach wyglądasz bardzo ciepło i zarówno róż jak i szminka są za chłodne ... powinny iść w kierunku brzoskwini,ciepłych brązów. > > Na ustach to tylko Nivea Lip Care wiśniowa, właściwie zadziwił mnie jej intenywny kolor, a że przy mojej bladości trochę się go boje, to tym razem zaszalałam i go wyporbowałam w końcu-cieplejsza jestem zapewne od samoopalacza, chociaz coś mi się wydaje, ze to i tak na zdjeciach wygląda cieplej niż w rzeczywistości. > A własnie- w jakim oświetleniu Robisz zdjęcia? Bo ja różnie i dlatego też róznie to oddaje potem prawdę o mnie ![]() > Ja zwykle robię w świetle dziennym blisko okna albo wieczorem,przy wyłączonym całkowicie jakimkolwiek oświetleniu,korzystam wówczas z lampy błyskowej. Czyli ciepło pochodzi od samoopalacza? Bo jakby tylko od oświetlenia,to policzki i usta również wyszłyby cieplejsze.A tak bardzo się rzucają w oczy,róznią temperaturą od reszty buzi. > > Nie masz jakoś bardzo blisko osadzonych oczu ![]() ![]() ![]() > > Tak, tak, czasem tak robię, chodziło mi tylko o to, czy ja powinnam zawsze tak robić z powodu oczu, ale rozumiem, ze nie koniecznie ![]() > Nie,nie jest to konieczne ![]() > > Jeżeli chodzi o makijaż oka,to może przy lini rzęs nakładaj jakiś ciemniejszy ,roztarty cień? A wyżej jaśniejszy? Bo teraz kontur ginie... > > Pamiętam, jak mi o tym Pisałaś i za kazdym razem jak robię makijaz to staram się tak robic, ale jakoś znikają te ciemniejsze na dole ![]() ![]() Nie poddawaj.I mogłabyś nie tylko nakładać ten ciemny cień na dole,ale i na górze przy lini rzęs i lekko rozcierać go pacynką do góry. buziaki Aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.