|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Miejsca intymne
Witam, myślę ze to odpowiednie miejsce na poradę. Otóż odkąd golę miejsca intymne, zawsze wyskakują mi różnego rodzaju podrażnienia. Ostatnio usłyszałam, ze istnieją kremy dzięki którym wypadają włosy. Po nałożeniu trzeba odczekać kilka minut i zmyć , a skóra będzie nadal gładka. A teraz mam kilka pytań.
1.Czy możecie mi przekazać nazwy tych kremów, ceny oraz sklepy w których mogę je kupić? 2. Opinie o tych kremach 3. Jak je używać? Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Miejsca intymne
Kremy kupisz w aptece,ja uzywam Weet.Na opakowaniu masz dokladna instrukcje jak to sie robi.Nakladasz krem,odczekasz kilka minut i specjalna lopatka zdejmujesz krem z wloskami,lopatka jest w pakiecie z kremem.
Jezeli chodzi o golenie to pewnie uzywasz nieodpowiedniej golarki albo za malo nakladasz pianki do golenia,a po goleniu trzeba te miejsca dokladnie nawilzyc kremem. |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Lepiej najpierw spróbuj kremu gdzieś indziej na niedużym kawałku skóry, żeby się dowiedzieć, czy cię np. nie uczula.
Mi niedawno jeden taki krem spalił skórę. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Kremy do depilacji nie powodują wypadania włosów.
A z miejscami intymnymi trzeba ostrożnie. Ja po goleniu maszynkà nie mam podrażnień. Golę rzadko i z włosem na wzgórku. Nawilżenie po to podstawa.
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Nic mi nie wiadomo o kremach, od których wypadają włosy, a już na pewno nie są to te powszechnie znane kremy do depilacji, które można kupić w każdej drogerii. Instrukcja użytkowania jest zawsze dołączona do opakowania. Zadaniem kremu do depilacji jest rozpuszczenie włosów i czasami niestety rozpuszczają się razem ze skórą, więc również radzę spróbować najpierw w innym miejscu i na niewielkiej powierzchni.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to te kremy nie działają wcale albo usuwają jedynie 20-30% włosków. Miałam kremy z kliku firm i zawsze tak samo. Co prawda próbowałam tylko na nogach, ale przecież to tego też są przeznaczone.
A co do podrażnień po depilacji to polecam żel aloesowy albo sudocream. |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Te kremy tylko rozpuszczają wystające części włosków, nie powodują ich wypadania. Kilka razy próbowałam, ale nawet po 15 minutach włoski nie dawały się zdjąć szpatułką, a były takie śliskie i miękkie, że nie dało się ich zgolić golarką. Poza tym mogą koszmarnie podrażniać, jak chlapnie na ścianę to rozpuszcza farbę. Może są jakieś lepsze kremy, ja używałam veet i wg mnie jest beznadziejny. Na nogach jeszcze jakoś szło, chociaż nogi zaraz po zmyciu wyglądały jak trzy dni po normalnym goleniu. Poza tym dużo tego kremu idzie. Lepiej te pieniądze zainwestować w dobrą piankę do golenia, ostrą maszynkę i krem po goleniu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.