|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Urodziła bliźniaki ! :D
3 dni temu moja chrzesnica urodziła bliźniaki.Chlopca i dziewczynke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Urodziła bliźniaki ! :D
A i B . Fajnie. Więcej krywdy można zrobić nazwiskiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hm, nie jestem pewna
![]() Bruno - pewnie ujdzie, ale tak dla dziewczynki... A jak jej będą cytować "Już z Aurory wystrzał padł...:" ? Teoretycznie dzieci już się tego nie uczą, ale od czego są dorośli... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mnie również podobają sie wybrane przez twoją chrzesnicę imiona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No i wyjdzie, że uprawiam czarnowidztwo, ale chciałam tylko pokazać, jakie może być ryzyko
![]() Aurora to jest Jutrzenka - i normalnie to bardzo piękne imię. Tylko te paskudne skojarzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Aurora - tak ma na imie corka Erosa Ramazzottiego i Michelle Hunzicher. We Wloszech to popularne i "niekrzywdzace" imie.
No i ta piosenka napisana przez Erosa przed narodzinami coreczki: "Sarà sarà l'aurora per me sarà così-come uscire fuori come respirare un'aria nuova sempre di più-e tu e tu amore vedrai che presto tornerai dove adesso non ci sei." Chocby dla tej piosenki warto ja nazwac Aurora. ![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Teraz to i mi zaczelo sie podobac...Poznalam w swoim zyciu tylko jedna Aurore,holenderke i oczywiscie z nia mi sie kojarzylo.Dzieki FEMME za lepsze skojarzenie!!!Od dzis to imie bedzie kojarzylo mi sie tylko z Erosem i blizniaczkami. Jak widac kazdy ma swoje skojarzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Serafino- a jak rozwiązała się sprawa ojca dzieci twojej siostrzenicy?
I jak się czują dzieci - bo wychodzi na to, że urodziły się w 6 m-cu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Mnie osobiście nie zachwycają. Z typowo polskim nazwiskiem Aurora może brzmieć dla niektórych dość pretensjonalnie. Zresztą, wszystko zależy od gustu.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Bruno mi się podoba
Aurora - ani trochę Jest tu wątek, albo kilka o oryginalnych imionach - może poczytaj. Lubię imiona oryginalne, ale nie pretensjonalne, albo na siłę udziwnione. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Bruno fajnie , a Aurora kojarzy mi sie z okretem i jakos dziwnie bym się chyba czuła jakby ktos wołał za mną na ulicy: Aurora!!
Dla dziewczynki obstaję narazie przy Majce, a chłopak.... nie wiem Olivier, Oskar? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Serafino- ja naprawdę jestem ciekawa i martwię sie, jak twoja chrześnica rozwiazała swoją sytuacje życiową - swego czasu pisała nam przecież o niej i wyglądała na niezwykle trudną: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=96541
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie gratulacje !
ale ime dziewczynki,no błagam . bruno jest ok ale Aurora ? plus zwykle polskie nazwisko ? bedzie brzmialo smiesznie jak fabienne wisniewska ,żenada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Imię jak imię, ma wraz z nazwiskiem pozytywnie odróżniać od pozostałych i to niech rodzice wybierają, choć jeśli mają ochotę na wywiad środowiskowy i chcą go wziąć pod uwagę, to tę Aurorę bym jakoś złagodziła, np Laura, żeby tak z włoska ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Imie dla dziecka kazdy wybiera sobie sam ale jak spytalas... to Bruno jeszcze jest do przyjecia, chociaz dla mnie zbyt "twarde".
A Aurora kojarzy mi sie dwojako: z okretem i z ktoras ksiezniczka Disneya. Nie pamietam ktora tak sie nazywa, ale chyba spiaca krolewna ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chciałabym mieć na imię Aurora.Nie podoba mi się.
Bruno jeszcze ujdzie.
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też lubię orginalne imiona i samo imię aurora jest ładne, ale mnie i tak kojarzy się tylko z okrętem. może młodszemu pokoleniu już nie, ale ja jeszcze uczestniczyłam w akademiach z okazji wybuchu rewolucji październikowej także nic nie poradzę na to skojarzenie. trudno skaza pokoleniowa. jakbym miała bliźnięta mieszane i dziewczynce dała na imię aurora to o chłopcu już zawsze bym myślała pancernik potiomkin ![]() bruno może być, ale jak widzę taką małą kluskę w wózku z takim poważnym imieniem to dziwnie mi tak jakoś.
Kto nie ryzykuje ten nic nie ma ![]() Edytowane przez pkawecka Czas edycji: 2006-05-19 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
primavero : tatuś sie wystraszył i przyznał sie całe szczęście,ale moja chrzesnica i on nie są już razem.Odbedzie sie dopiero sprawa o alimenty.Dzieci
mają sie dobrze ale jeszcze do 2 tygodni muszą zostać w szpitalu na obserwacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.