|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() pergamano
Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie do czego służy siatka metalowa w tej technice.Korzystam z pakietu startowego pergamano w którym nie ma mowy o czymś takim .Jestem początkującą pergamanką ,pozdraweiam wszystkich.
Babcia Ula. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pergamano
Siatka metalowa służy do perforacji Czyli wszelkiego rodzaju dziurek . Dzięki niej dziurki są równe i łatwo robić wszelkie ażurki. Ja osobiście od tej siatkowej drucianej wolę w postaci blaszki multi gird 04
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj Babciu Ulu, siatka metalowa potrzebna jest do robienia perforacji ( z której najczęściej powstają potem ozdobne ażury) na większej powierzchni pracy. Dzięki niej zachowana jest symetria i równa odległość między poszczególnymi dziurkami a krzyżyki (lub inne kształty) wyjdą ładnie
W zestaw startowym są zazwyczaj podstawowe narzędzia do zrobienia wzoru; siatka to już wyposażenie dodatkowe. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziękuję , pozdrawiam serdecznie .Ula
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Bardzo serdecznie dziękuję,pozdrawiam,korzy stałam już z Twoich wzorów.pa,Ula ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Serdeczne dzięki,korzystałam przed kilkoma dniami z Twoich wzorów,pozdrawiam Ula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.