|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Narzeczony koleżanki zaprasza na badoo (?!)
Drogie Wizażanki i Wizażanie,
W najśmielszych snach nie spodziewałam się, że mój pierwszy temat będzie taki durny. No ale... Jak w tytule - w komunikatorze wyświetliło mi się, że X, narzeczony koleżanki, zaprasza mnie na badoo. Nie mam tam konta i o serwisie wiem tyle, co z rozmów, czyli że - randkowy. Stąd moje zdziwienie - z X widzieliśmy się ze dwa razy, wymieniliśmy fotkami z tych imprez, jakiś small talk i tyle. Fakt, ostatnio wysyła mi zaczepki, ale nie przywiązywałam do tego wagi. Facet jest zaręczony w końcu. Czy badoo działa tak, jak te aplikacje wysyłające automatycznie twoim znajomym zaproszenie do korzystania? Czy X może o tym nie wiedzieć nawet? Z drugiej strony - po co zakładać konto na portalu randkowym będąc zaręczonym? Chyba że źle rozumiem o co chodzi w badoo... Możliwe, że coś tam poklikał i je sobie ściągnął przypadkiem? Będę wdzięczna za pomoc! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Narzeczony koleżanki zaprasza na badoo (?!)
Jak kiedyś miał konto na badoo założone z maila, którego nadal używa, to - jeśli się wymieniałaś z nim tymi fotami przez maila - automat dodał Cię do listy mailingowej jako potencjalnie zainteresowaną i teraz spamuje. Jeśli mowa o komunikatorze, który jest w jakiś sposób powiązany z mailem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Uff, wszystko jasne
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamietam, to w przypadku badoo trzeba konkretnie kliknac "wyslij zaproszenia" czy cos takiego, przynajmniej jesli chodzi o maile. Nie wiem, jak jest np. z facebookiem.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Doprecyzuje: jestem na 100% pewna, ze czasem badoo zachecalo mnie do wyslania znajomym na fejsa/maila zaproszenia na ten portal. Wystarczylo kliknac. I wlasnie chyba chodzilo o fejsa, bo na mailu nie jestem tak aktywna, by miec tam duzo adresow, a wyswietlaly sie znajome twarze, wiec pewnie chodzilo o fb. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mi wysyłało spam od koleżanki, choć nic w tym kierunku nie robiła i spotkałam się z opiniami innych ludzi narzekających na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam zaproszenie od dość bliskiego kolegi, który owszem, używał badoo, ale jakieś 3-4 lata temu i zdecydowanie nie miałby po co mnie tam zapraszać
![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja dostawalam podobne zaproszenia-spamy nawet od wykładowców (kobiet lub mężczyzn) z uczelni :-P także to jakaś lipa i zwykły spam. Wykładowca miał mojego maila do wysyłki materiałów a potem pewnie nawet nie wiedział, że automatycznie wysyłał się jakiś syf.
Mam nadzieję, że nie klikalas w te wiadomości/linki, które do ciebie wysyłał? Możliwe, że to działa jak wirus facebookowy. Czyli jak ty klikniesz, to potem z automatu rozsylasz spam też swoim znajomym i wirus rozsiewa się dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;70239596]Ja dostawalam podobne zaproszenia-spamy nawet od wykładowców (kobiet lub mężczyzn) z uczelni :-P także to jakaś lipa i zwykły spam. Wykładowca miał mojego maila do wysyłki materiałów a potem pewnie nawet nie wiedział, że automatycznie wysyłał się jakiś syf.
Mam nadzieję, że nie klikalas w te wiadomości/linki, które do ciebie wysyłał? Możliwe, że to działa jak wirus facebookowy. Czyli jak ty klikniesz, to potem z automatu rozsylasz spam też swoim znajomym i wirus rozsiewa się dalej.[/QUOTE] U mnie wszystko przez fb, jako powiadomienie "X zaprasza Cię do skorzystania z aplikacji badoo", wcześniej jakieś zaczepki, też w powiadomieniach. Wychodzi na to, że powinnam mu dać znać, że coś takiego się dzieje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja kiedyś miałam konto na badoo ale nikomu się nic nie wyświetlało ode mnie... trzeba było kliknąć jak podpowiadało znajomego. Noc samo się nie robiło. A już tym bardziej jakieś zaczepki na fb.
Ale weszłam też ponad rok temu aby komuś pomóc założyć konto i trochę się pozmieniała polityka serwisu... bo żeby coś tam zobaczyć więcej czy napisać to trzeba było właśnie zapłacić albo coś w ten deseń. Jestem w stanie uwierzyć, że może znowu się coś zmieniło i trzeba zapraszać aby coś widzieć... nie wierzę, że ktoś zaprasza czy zaczepia przez automat. To nie powinno tak działać. Co najwyżej może wyskoczyć ewidentny komunikat automatu, że tego i tego MOŻESZ znać, zaczepić, zaprosić, macie wspólnych znajomych, masz go w znajomych na fb itd. Jakby mi samo rozsyłało zaproszenia to bym to usunęła w trybie natychmiastowym. No bez jaj... automat wysyła zaproszenia? To Ty już nie możesz decydować kogo chcesz mieć w znajomych? Nawet na fb tak nie ma... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nie znam tego serwisu, w sensie że nie wiem jak działa ale pewno to spam czy jakiś samo-rozsyłający się wirus. możliwe nawet ze ten chłopak nie ma nawet tam konta tylko zainstalował sobie niechcacy jakieś złośliwe oprogramowanie.
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
po drugiej stronie szafy
|
Hm.
Badoo to jedno, o ile mi wiadomo fb nie rozsyła sam z siebie zaczepek. Zapytałabym, najlepiej przy okazji spotkania w większym gronie, co mu się poprzestawiało w kompie, że jakieś zaproszenia i zaczepki od niego dostajesz ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem w stanie uwierzyć, że te zaczepki to jakieś samoistne powiadomienia. Jak niektóre linki/apki/wirusy potrafią wysyłać wiadomosci albo udostępniać samoistnie linki na osi czasu na fejsie, to czemu nie moglyby wysyłać zaczepek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.