|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kupywałyście kiedyś ciuchy z zagranicy np Ebay??
czesć
mam takie pytanko jak temat. A no bo dzisiaj weszłam na www.ebay.com i masa fajncyh ciuchów jest i to taniocha naprawde..... wiec sie pytam czy może któras z was kupywała kiedyś ![]() piszcie,,. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kupywałyście kiedyś ciuchy z zagranicy np Ebay??
też mnie to ciekawi i zastanawia, ciuchy są naprawde bardzo ładne i tanie, ale nie wiadomo jak z kosztem przesyłki...więc przyłączam się do pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście na zagranicznych ebayach można doszukać się prawdziwych cudeniek
![]() ![]() Jedyny problem w takich zakupach, to koszty przesyłki- USA ok 35$, Wielka Brytania ok 6Ł , może być też mniej, to wszystko zależy od sprzedajacego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
35$ czyli ok. 108zł za przesyłkę?
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam żółto-pomarańczowy pasek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez buckfast_superbee Czas edycji: 2006-06-22 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
buckfast to dobry pomysł, ale wątpie czy dogadałybyśmy się i kupiły u jendego sprzedawcy..mozna zrobic tak, ze osoba ktora ma np. rodzine w stanach przekaze im info ktore rzeczy chcemy oni zamowia a nastepnie wysla paczke do Polski, my sie kosztami podzielimy oczywiscie..ale namieszalam hi hi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pomysł , a z tego co wiem, to jakieś dziewczyny na wizażu już kiedyś tak robiły, jakby co to się pisze na takie zakupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ale wy zapewne umiecie angielski a ja dopiero mam 16 lat wiec nie zabardzo..heh. A ciuszki hmm ciekawe czy byłby jakis zysk jakby sie na allegro sprzedało. Ale ja nie mam czasu na interesy niestety....pozdro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
z angielskim myśle, że nie będzie problemu przynajmniej u mnie, jakby były jakieś pytanka to nie krępujcie się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Nio wiec jak tak sie nudząc przytocze pare linków jakie to cudne są ciuszki . Wiec pierwszy hehe to cena nie jest cudna ale sama klasa, chodzi mi o to ze w polsce nie ma takiego czegos np na aukcji http://cgi.ebay.com/Japanese-Kimono-...QQcmdZViewItem hehe co o niej myślicie :P:P.
Drugi to fajne getry.. :P http://cgi.ebay.com/BLACK-LEG-WARMER...QQcmdZViewItem . Potem ta tania http://cgi.ebay.com/TOPSHOP-STRETCH-...QQcmdZViewItem Bede wklejać w miedzy czasie....wy też wklejajcie. Jest taki wątek coś o fajncy hciuchach na allegro to teraz o aebay bedzie :P hihi pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez buckfast_superbee Czas edycji: 2006-06-22 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hm.... z tego co mi wiadomo, koszt przesylki zalezy od wagi paczki i jesli mowimy o USA to przykladowo:paczkwa wazaca 46 funtow kosztowala 32 dolary. Przeliczajac to wynika ze kg kosztuje jakeis 5 zl. Tyle ze mozliwe ze sa jakies ramy wagowe. Przy wiekszej wadze zapewne palci sie mniej. chociaz tego nie wiem. Bodz co badz za 100 zl moja mama wyslala paczke do polski wazaca 21 kg, wiecie ile to ciuchow?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
na ebayu, zzreztą nie tylko, wszystko zależy od sprzedającego, może sobie zawyżyć koszty przesyłki lub też nie, ale z tego co mówiła mi kuzynka, to można się podobno targować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja juz kupowałam na ebayu jakieś 30 razy. i powiem wam tak, jak chcecie kupować kilka rzeczy od jednego sprzedawcy to mozecie liczyć na redukcję kosztów przesyłki, ale niektórzy obniżają wam koszt kazdej następnej przesyłki o 1 Ł co w konsekwencji nie jest takie tanie (nie jest tak jak na allegro, ze pakuje się do paczki ile sie zmieści bez dodatkowych opłat!!)
![]() z własnego doświadczenia zachecam was do zapłacenia wiecej za przesyłke poleconą (recorded mail, albo signed-for) a nie zwykła sellers standard albo royal mail, bo mi zaginęło 6 par butów wysłanych royal air mail (przesyłki wyleciały z UK i dotarły do Polski i tutaj dziwnym trafem "zaginęły" bo nie ma na nie pokwitowania. nawet jeżeli na dole aukcji nie ma podanej kwoty za recorded mail zawsze warto się zapytać czy jest mozliwość wysłania poleconym. niektórzy sprzedający wyraźnie zaznaczają ze nie ponosza żadnej odpowiedzialności za przesyłkę gdy przekażą ją poczcie, także nie można wtedy liczyc na rekompensatę i zwrot pieniędzy. ![]() z drugiej jednak strony jak ktoś sprzedaję duze ilości danego towaru (kosmetyki) i przesyłka do was nie dotrze to on wysyła drugą przesyłkę z tym samym (miałam 2 takie sytuacje i zawsze druga przesyłka dochodziła). ![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja zamawiam w UK rzeczy na e-bayu moim kolezankom z Polski i jak przyjezdzam to im przekazuje, bo z tymi przesylkami to roznie bywa. A usluga "recorded post" jest cholernie droga. Kilka miesiecy temu wyslalam wazny dokument do PL jako "recorded post" i zaplacilam ok. 6 funtow - a byla to zwykla koperta, a w srodku 1 kartka A4.
I od razu przestrzegam przed rozmiarami, ktore w UK sa calkiem inne niz europejskie. W podanym wyzej linku gdzie jest spodniczka Top Shop rozmiar 10 - jest to rozmiar brytyjski, czyli chyba 38 E. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja zamówiłam z Niemiec paczkę
![]() ![]() ![]() jeśli nie posiadacie karty wypukłej i paypala to się w to nie bawcie,bez znajomych za granicą:/ przelanie pieniędzy do innego kraju tez jest bardzo kosztowne,no w banku PL do Niemiec chcą za przelew...130złotych:/ plus koszty wysyłki do PL ok.30-50 z Niemiec...Można tez np.przez Western Union-przekazy pienięzne,ale to też droga impreza,choć taniej niz za posrednictwem banku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.